Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

En lurig näsa...

Vecka 10Posted by Jenny Fri, March 12, 2010 22:26:35

Det är något med lukt som påverkar hjärnan! Idag var jag inne på ett bageri och handlade nybakta vaniljbullar till ett möte. Doften av nybakat tänder en liten bulldjävel i mig. Den vill verkligen äta fikabröd. Nu kan jag ju inte det, men hjärnan försöker påverka mig.

Sedan funderade jag på om jag verkligen ville äta en bulle. Men det vill jag egentligen inte. För jag vet att jag oftast blir tung i magen, trött och svullen efter den bullträff.

Så den känslan måste jag bära med mig när jag åter börjar äta vanlig mat. Jag måste förstå att hjärnan kanske har en agenda, men att jag måste välja att inte följa den tanken. Bara man tänker till så hoppas jag välja att inte ta någon även om jag får.

Till lunch var det också en liten utmaning. Det fanns en läker lunch buffé uppdukad i köket med bland annat kyckling och potatissallad och bröd. Det kan jag säga lockar mer än bullarna. Så egentligen är det ju ganska bra att jag inte längtar efter socker utan god mat!

I går pratade jag om belöningar och att jag vill inte andra sätt att belöna mig själv och göra mig glad än mat. Shopping har ju blivit roligare. Sedan kom jag på att jag tror att träning kan göra mig glad och ge både Mental Näring, Mental Träning och Rörelseglädje. Sedan kom jag på att en annan sak som är en bra och nyttig belöning. Det är att läsa böcker. Jag vet att alla inte hinner det, men jag åker ju ganska mycket tåg.

I dag på vägen hem så köpte jag del 2 till tonårs serien och en ny spännande vatten smak. Det kändes jätte lyxigt! Mitt gamla jag hade inte njutit av en så liten sak. Däremot så hade jag nog definitivt köpt något onyttigt att ta med på tåget för att belöna mig när arbetsveckan var slut.

På kvällen blev det middag hos några kompisar. För dem blev det cola, kebab och pizza. För mig blev det en kopp varmchoklad.

Sedan åkte chips och ostbågarna fram. Så nog har jag haft det ganska tufft idag.

Imorgon blir det inte bättre! Turkiskt mat, grillat kött, vin och tårta kommer jag stå inför imorgon! Jag återkommer om hur det gått!

Beslutet jag kommit fram till om gårdagens hårfärgsval är att det nog blir blond, men att jag precis som föreslaget kanske till och med blir rödhårig till hösten. Så vad skönt när man äntligen bestämt sig. Sedan ska man bara komma å hur mycket blondin man vill vara.

Ha en bra fredagskväll!
Jenny

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by åsa Sat, March 13, 2010 09:29:06

du är så stark som kan sitta med när alla andra äter. du är bäst! kramis åsa!

Posted by Sara Sat, March 13, 2010 07:40:11

Dina vänners snabbmat ser faktiskt inte så god ut... Jag hoppas att du börjar känna samma sak. Jag har ju inte avgiftat mig ännu helt ifrån onyttigheter, men om du hade ätit en middag med dom där det serverades hemlagat med härliga grönsaker hade jag nog blivit mer frestad! :-)

Men jag håller helt med dig om att frestelserna duggade tätt för dig igår. Jag hoppas resten av helgen håller dig lika stark och att du fokuserar på ditt mål.

mvh Sara

Posted by Johanna Sat, March 13, 2010 06:39:50

Hej Jenny!

Jag går själv på Xtravaganza och jag måste säga att det är härligt att följa din blogg och jag är riktigt imponerad att du klarar av att motstå så mkt som det känns som att du gör. Jag har en fråga: hur gör du så att den varma chokladen blir god? Ha en riktigt trevlig helg!

Posted by Sofie Svensson Fri, March 12, 2010 23:03:02

Hej Jenny!
Jag känner bara att jag måste skriva till dig! Jag går också på Xtravaganzas viktminskningsprogram - jag började i juni 2009 med en startvikt på 122 kg, gick ner 40 kg på ca 4 månader. Nu går jag på helfart igen, för jag kände att jag ville tappa några fler kilon. Jag skulle så gärna vilja prata mer med dig för jag känner att vi är så lika (utifrån det lilla jag vet om dig, som jag läst här på bloggen). Om du vill får du gärna maila mig på sofie.svensson@mail.com, så kan vi väl peppa varandra i denna fantastiska resa? Stor kram och lycka till!