Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Varför inte rosa?

Vecka 10Posted by Jenny Thu, March 11, 2010 20:33:16

Idag hade jag en excellent morgon. Gott om tid till jobbet och en superbra skiva i bilstereon. Tåget var i och förs sig försenat, men bara några minuter.

Idag hade vi även en spännande Manga frukost där vi fick höra en föreläsning om vad Manga är.

Frukosten såg god ut och de nybakade crossianterna såg supersnaskiga ut, men jag vet också hur feta och onyttiga de är! Så jag var ganska nöjd i mina snygg jeans (som faktiskt sitter i lite löst) och med min släta kopp kaffe.

Så jag mår bra och tycker att jag faktiskt inte ser så pjåkig ut längre. Det är så härligt att säga, men det är knappt så att man vågar det för det känns som alla går omkring och är missnöjda med sig själva på ett eller annat sätt. Så frågan är vad tycker folk när man säger att man känner sig fräsch och nöjd. Antingen kanske de tycker att oj, hon är dryg, eller så tänker de wow vilket självförtroende! Det är ju lite fult att tycka att man är snygg, eller bra. Lite synd faktiskt, för det är en trevlig känsla att känna sig nöjd.

Ett av mina största orosmoment är faktiskt att jag ska bli för fåfäng och bry mig för mycket om mitt utseende. Anledningen till det är att jag inte vill lägga den energin jag la på mat förut på en annan last. Kan det vara så att man skjuter en last till att bli en annan? Det vill jag förstås undvika.

Eller så måste jag hitta en bra last. Kanske min last ska vara att träna jätte mycket? Det kan jag ju till och med dra nytta av.

I vilket fall som helst så känner jag mig annorlunda. Dels för att det är oerhört belönande att se kilona att rasa och se den kroppsliga förändringen, men också att jag känner mig annorlunda. Jag tror aldrig jag hört mig säga att jag tycker att jag är fin, eller att jag är nöjd med vad jag åstadkommit.

Jag vill tro att jag har påverkats av den Mentala Träningen. Hjärnan börjar att omformas och ta in mer positiva tankesätt. Jag njuter mer av livets goda, som inte är mat. De små stunderna som är den största delen av livet.

Nu blev det kanske lite djupt, men med veckobrevet fick vi något att tänka på under Mentala Träningen:

Det finns tre viktiga delar som skiljer framgång och misslyckande.
Detta handlar om attityder och föreställningar.


Inlärd Hopplöshet:

1. Problemet är permanent
2. Problemet är totalt
3. Jag är problemet
4. Varför är det så här?
5. Det är ingen idé

Inlärd Hoppfullhet:

1. Utmaningen är tillfällig och kan lösas
2. Utmaningen innefattar ett begränsat område
3. Utmaningen ger mig möjlighet att lära mig mer
4. Vad kan jag lära mig av det här?
5. Vad är mitt mål?

Jag kände att jag just nu är hoppfull och att jag inte längre känner igen mig i "Inlärd Hopplöshet". Härligt, det gör mig ännu mer sporrad att träna mentalt.

Så nu ska jag inte bara djup längre, utan tvärtom nu vill jag bjuda på lite ytlighet. Jag fick ju en del kommentarer om min hårfärg igår och det känns ju som att det lutar åt blond.

Däremot hittade jag en jätte rolig sida på nätet som heter www.colortry.com

Här kunde man prova runt lite färger, och vem kan motstå det?

Så här nedan följer lite olika hårval. Det är i alla fall galet vilken skillnad som färgen gör!

SVART

RÖD

BRUN

BLOND

ROSA

Så vad säger ni? Är rosa min färg?

Ha en bra kväll!
Jenny

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by petra Fri, March 12, 2010 08:22:44

Det är klart att man ska må bra och vara nöjd över sig själv! Annars - är det så man ska se tillbaka på sitt liv när man blir gammal, att man ständigt gick runt och var missnöjd med sitt liv och utseende?! Mår man bra, så sprider det sig som ringarna på vattnet och man hjälper även andra att må bra i slutändan. Jag tycker du passar bra som mellanblond, alltså inte helt blekt men samtidigt åt det ljusare hållet...

Posted by Sanna Fri, March 12, 2010 06:58:38

Det är härligt att känna sig som vackrast på jorden när kilona försvinner! Man blir som en ny person! Mitt problem har varit att det var så underbart precis efter viktminskningen och jag snyggast i stan....nu fem månader efter är jag säkert lika snygg:) men letar gärna andra saker nu än vikten som jag gjorde förr, aldrig blir man nöjd...DOCK när man tittar i spegeln så ser man en smalis ist för mullis och DET leendet som kommer då är ovärderligt! KEEP IT UP! Jag tycker också du ska vara mörk =)

Posted by MAPA Fri, March 12, 2010 06:22:07

Jag tycker att det är underbart att Du mår så bra, fortsätt att tala om det för andra, det kanske smittar av sig. Det är för många som klagar på allt och alla. Jag håller fortfarande på blond!

Kram MAPA

Posted by Micke L Thu, March 11, 2010 20:49:04

Summan av lasterna är konstant! :-) Vissa laster är förstår bättre än andra...


Nej, du ska vara mörk tycker jag!