Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Hur är det med motivationen?

Vecka 9Posted by Jenny Mon, March 01, 2010 20:48:25
Nja, just nu är det så där med den. Det är inte så att jag inte är motiverad att fortsätta, men jag känner mig lite mindre peppad att gå ned i vikt. Dels tror jag att det beror på att jag faktiskt är ganska nöjd. Jag har inte vägt så lite som jag gör nu sedan bröllopet och jag tycker att jag är ganska fin nu. Alla kläder som jag hittat i garderoben passar ju nu.

Jag hade en nemisis i ett par dyra jeans som jag köpte i USA för många år sedan. Sist jag provade dem så kom de knappt över knäna. I går när jag rensade ut stl 50 och 48 så hittade jag dem längst in i garderoben, knöliga. Förpassade dit i ilska skulle jag tro. Så jag provade dem och de gick inte bara på, utan de är nästan för stora! Tänka sig!
Då kände jag, vad kan slå detta?

Så nu gäller det att hitta ny motivation för de återstående 5 helfartsveckorna.


Det är också viktigt att säga att mitt mål är att bli fabulous vid 35. Jag har aldrig sagt att jag vill vara skinny. Jag vill vara normal med välplacerade kurvor och fabulous. Och så känner jag mig nu!

Däremot vet jag att jag har en bit kvar. Utmaningen ligger ju även att komma ned i BMI. Rekommenderat är att man ligger under 25 för att inte klassas som överviktig. Nu är jag på 28 så där finns en motivation. Jag ska inte bara vara fabulous utan jag ska ligga inom ramen för idealvikt som är BMI mellan 19-25.

Dessutom känner jag att jag mig peppad att börja förbereda mig för utmaningen när jag börjar äta.

Igår hittade jag t ex en oöppnad påse av mitt favogodis. Gamla Jenny hade slitit upp påsen och ätit upp hela. Nu läste jag på innehållsförteckningen istället. 7 godisbitar var lika med 85 kalorier och innehöll 17 procent av det rekommenderade dagsbehovet av socker! Det är ju knasigt mycket! Att bara äta upp en påse så där som jag kan göra känns inte bra. Så jag hoppas att nya Jenny inte kommer att öppna påsen i framtiden och om jag gör det att jag väljer att göra det vid ett speciellt tillfälle.

Utvärdering av veckans utmaning är att det gått ganska bra. Jag gillar min pilates boll och jag blir bättre och bättre och rullar inte lika ofta av om det kan mätas som framgång...

Mentala Träningen gick bra, men de senaste dagarna har jag inte tagit mig tid, men jag har ändå hållit mig till att göra det mer än de 3 ggr vecka som man minst ska göra.

Så nu är det dags för en ny utmaning denna vecka. Den kan kännas lätt, men det är den verkligen inte. Som ni vet vill jag inte berätta för mycket om vad som säger på de mental Tränings CD:n, eftersom jag tycker att det är viktigt att man upplever det själv.

Men det som fastnade, när jag inte sov, var ett bra uttryck som jag vill dela med mig av.

"Säg nej till saker så kommer du får mer tid över att säga ja till saker du verkligen vill."

Jag är nog århundradets sämsta NEJ- sägare. Jag vet inte ens om jag vet vad det betyder. Så där har vi en riktigt tidstjuv. Så denna vecka ska jag öva på att säga NEJ! Usch, det kommer att bli jätte svårt! Då borde jag få mer tid över till att säga JA till saker som jag verkligen vill.

För att berätta en liten historia om vägen hem idag så var det ju snökaos igen. Så det är klart att man måste ställa in tåg! Idag var det 3 tåg i 1 principen som gällde.

Titta så mysigt.

Dessutom var det signalfel så vi stod still i över en timme. Så skojsigt så! Stämningen är annars ganska god. Alla är uppgivna, men pratar med varandra. Så jag skickar en kram till alla pendlare som trotsar snön och gör sitt bästa att ta sig till och från sina jobb.

När jag kommer fram till parkeringen så har det varit snöstorm! Jag hittade inte ens bilen. Folk irrade omkring på parkeringsplatsen och försökte hitta sina snötäckta bilar.

Slutligen, när den dök upp fick jag skotta fram den. Eftersom det var så mycket snö var det även lite moddigt så man fick köra i 30 km i timmen på motorvägen. Dessutom så var jag så sjuk hungrig då, eftersom jag nu nästan är 1,5 timmar sen hem.

Då känns det ganska tröttsamt! Då händer det. Radion spelar flera favolåtar i rad. Det var som de visste att de behövde ställa upp! Så jag höjde volymen och poppade i 30 km i timmen.

Så när jag kom hem och fick i mig min chokladshake, varm, så var jag på ganska bra humör trots den hemska hemfärden.

Ha en superbra kväll!
Jenny

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anna L Wed, March 03, 2010 07:38:30

Vill verkligen tacka dej Jenny för en inspirerande blogg. Du e verkligen duktig. Bra jobbat. Fortsätt att kämpa!

Jag kan bara hålla med dej. Min motivation står inte håller på topp precis. Har gått på XV i 71/2 vecka på helfart. Och har "bara" ett par kilo kvar till målvikt. Så det känns så himla bra i kroppen. Tänkte börja trappa upp till helgen och sedan fortsätta på halvfart fram till målvikt. Har lite ångest över det här med att äta. Då man går upp lite i vikt. Får väl gömma vågen :-) visst det är ju bara vätska man lägger på sej. Och det tar ett tag innan kroppen ställer in sej på att ta han om födan man stoppar in. Fortsätter naturligt vis att följa dej. Spännande varje dag att se hur det går för dej. Många kramar Anna

Posted by Mimmi Tue, March 02, 2010 15:37:12

Jag tycker du är helt fantastiskt duktig på att peppa andra genom ditt fina sätt att skriva! Läser din blogg varje dag! TACK Jenny

Posted by Lantlollan Tue, March 02, 2010 13:55:40

Supersnygga silver Jenny, riktigt bra visdomsord, så sant som sagt. Kände mig lite nere och rastlös men efter jag läst din blogg blir jag alltid bli gladare. Tänk att nästan allt sitter uppe i våra huvuden. Det där med motivation är klurigt, just nu, den är svår att finna i snökaoset och kattlådorna som jag städar varje kvart. Skit samma snart är det vår och då blir allt så mycket lättare. Massor av kramar på världens snyggaste granne.

Posted by åsa Tue, March 02, 2010 10:26:22

det bara att kämpa på du är super duktig heja heja!kramis åsa!