Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Jag är verkligen bra!

Vecka 7Posted by Jenny Wed, February 17, 2010 23:11:11

Dagarna rullar på och jag känner att jag egentligen inte saknar massor av onyttigheter, som godis, chips eller pizza. Jag längtar efter att få smak av t ex fetaost, kycklingfilé och avokado i munnen. Även smaken av en banan känns spännande! Om ett par veckor ska jag börja plocka ut recepten till nästa fas, eller näst nästa ska jag säga. För det känns jätteviktigt att upptrappningen sköts till 110% rätt för att sedan gå över till jämnvikten.

Idag hade vi en god arbetslunch. De andra åt Chilimarinerad kyckling med massor av läckerheter. Själv tog jag en svampsoppa och en ramlösa, det funkar lika bra, men kanske att jag ska ha i lite chili i soppan nästa gång för att känna att man är med i gänget.

Efter jobbet var det dags för lite träning. Det tar nästan 30 minuter att gå till xtravaganzacentret så jag kände mig nästan färdigtränad när jag kom fram. Idag var jag nog lite lat. Jag körde alla maskiner och körde lite crosstrainer. Sedan tränade jag nog mest mina käkar, eftersom jag mest pratade. Det tänker jag inte ha dåligt samvete för. Jag valde att göra så och det gav mig en mycket trevlig stund och Mental Näring.

Sedan var det dags för gruppträff 4. Man märker att alla kommit in i programmet och det syns också! Alla är i olika faser, men det går bra för alla och stämningen är glad och man får verkligen en kick av att gå och höra vilka mot och framgångar de andra har. De förstår ju precis hur man känner och tänker.

Idag pratade vi om Mental Träning som är en av de 4 viktiga ledstjärnorna. Kvällen inleddes med att vi tillsammans lyssnade på skivan. Idag spår 4:a. Det är helt knasigt! Vi sitter i ett tänt rum på stolar, som på inget sätt inbjuder till sömn, men ändå somnar jag nästan under de 15 minuter vi lyssnar. Hur kan jag då tro att jag ska hålla mig vaken i min säng, sent på kvällen med lampan släckt. Jag får nog tänka om...

Hur tränar man sig då mentalt undrar ni. Jo, dels är det mental träning när man hamnar i ett semelhav och väljer att inte äta. Det handlar även om att man måste jobba på vara positiv och tycka att man gör ett bra jobb och verkligen pränta in vad målet är. T ex om man inte tycker att man är duktig så måste man ändå säga att man är det. För om du upprepar det för dig själv 1000 gånger så finns det en chans att du kommer att tro det. "Fake it till ju make it" som vår gruppledare Rebecka sa.

Jag är nog sämst i världen på att tycka att jag är bra, eller duktig. Jag har svårt att ta emot komplimanger och måste alltid svara något konstigt tillbaka.

En dialog från verkliga livet kan se ut så här:

Snäll person: Oj, vad fin du är Jenny! Du måste ha gått ned i vikt. Det syns verkligen i ansiktet! Vad har du gjort?

Jenny svar 1: Mnja, ja det går väl bra, men ja, det är väl så det är. Jag kör ju xtravaganza och det går bra. ( lite undvikande och svamlande svarar jag alltså)

Jennys svar borde vara: Tack! Ja, det har jag verkligen gjort och jag tycker att jag är jätte duktig!

Eller är det kanske för O-ödmjukt?

Det är svårt att ta beröm! Jag får öva mer på det, men det är klart att en person som kan säga nej till grillad korv måste vara jätte duktig! Jag tror att det kommer att bli min veckouppgift lite längre fram, att jobba på att tycka att jag är bra.

Jag känner mig verkligen peppad efter mötet och det ger energi att gå. Dessutom träffade jag idag en tjej som jag träffade i omklädningsrummet för ca 5 veckor sedan. Jag kände knappt igen henne! Om två veckor har hon gått på helfart i 4 månader! Senast hon vägde sig, vilket var ett tag sedan, gått ned 22 kg! Hon var jättefin! Hennes drivkraft sporrar mig och nu känner jag att jag orkar 7 veckor till! Tack så mycket!

God natt på er!
Jenny

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jenny Thu, February 18, 2010 20:18:05

Hej Sara! Nej, jag tar det verkligen inte som kritik. Du är själv med i programmet och jag tycker att det är vikigt att man kan prata om vad som är bra och dåligt. Det gäller ju allt man gör. Trist att ni några mår dåligt! Jag dricker mycket vatten så jag vet inte om det hjälper. Jag mår nog så bra för att min mage mår sååååå bra. Den är i vanliga fall ganska sjuk, men jag har inte haft en så frisk mage sedan 7 år tillbaka. Så det kanske ger mig extra energi att orka. Kämpa på för ni vet ju också att det är värt det när man ser resultaten! Jenny

Posted by Sara Thu, February 18, 2010 16:44:35

Wow, vad du är duktig! Det syns otroligt mycket på bilderna att du gått ner. Särskilt i ansiktet.
Hoppas du inte tog mina frågor som kritik. Jag är bara nyfiken på hur du tänker o funderar. Är helt förundrad över att du klara dig på soppor. I min grupp är det många som mår riktigt dåligt/illa och kan inte få i sig någonting, tyvärr. Men vi kämpar på!
Jag hejjar i alla fall på dig!! och funderar på om jag inte ska hoppa på helfart 2 veckor till...

Posted by åsa Thu, February 18, 2010 10:01:40

du är super! du tar guldet i xtravaganza os! kramis åsa!