Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Fråga Jenny...

Vecka 7Posted by Jenny Tue, February 16, 2010 20:19:38

Jag får en hel del frågor och kommentarer och jag försöker att besvara dem så fort jag ser dem. Ibland missar jag att göra det och då kommentaren jag lite senare.

Därför tänkte jag besvara frågorna nu, så att ingen tror att de är ignorerade. Jag är nämligen fortfarande god och glad. Jag tar även med de frågor som jag fått som jag redan har besvarat, men som jag tycker var bra.

Kommentar 1: "OBS: deras (xtravaganzas) avtal är bindande på ett år och går INTE att bryta. Kanske bra att veta. Inte riktigt seriöst att ha det så tycker jag. "

Svar: Jag håller inte riktigt med att det är en nackdel att man skriver på 1 år och jag är ledsen att jag inte nämnde det. För du har rätt, det är vikigt. Det finns ett par anledningar till varför jag tycker att det är ok att skriva på sig på 1 år.

För det första har de flesta gym årsbindande avtal så det är i sig inget ovanligt. Anledningen till det är att man vill att folk ska komitta sig till det man gett sig in på och inte tröttna. Sån är jag och jag erkänner det. Om jag har skrivit på ett avtal och betalar pengar varje månad så kommer jag utnyttja alla resurser jag kan. Om det är lätt att ta sig ur då gör man kanske det direkt efter man tappat sina kilon. Sedan kommer man tycka att xtravaganza inte var bra när man faller in i sina dåliga vanor och går upp det man gått ned.

Som jag pratat ganska mycket om tidigare så är viktminskningen en ganska liten del av xtravaganzas program. Den svåraste och kämpigaste delen är jämvikten och det är kanske då man tappar sugen, eftersom man redan gått ned och känner att man nått det första målet.

Med helfarts programmet som jag valt du möjlighet att snabbt gå ned i vikt. Mitt mål är att jag den 10 april i år är 30 kg lättare och just nu ser det ganska ljus ut.

När jag nått min målvikt har jag alltså 9 månader till av året att jobba på att komma igång och träna och hitta rörelseglädje, att jobba med den mentala träningen och lära mig att hantera stress och känna mig gladare för de stunder jag har. Jag ser även fram emot att börja lära mig mer om den ledstjärnan som kallas God Energi, där man lär sig mer om kost och laga bra och hälsosam mat. Samtidigt som man stöd från sin coach och energi från de gruppträffar man har under hela tiden.

Så personligen känner jag inte att det är svårt att skriva på för 1 år. Jag vill förändra mig liv för alltid och behöver nog minst 1 år för att inte falla tillbaka i de vanor som satte mig här från början.

Fråga 2: Duktig du är! men går du fortfarande på helfart? Är inte det farligt, eller i alla fall inte särskilt bra för kroppen att äta så lite så länge. Organen klarar ju inte fungerar normalt på så lite kalorier och läkare rekommenderar max 3 veckor. Fertiliteten kan också skadas. Har du funderat något på riskerna?

Svar: Xtravaganza rekommenderar att man rådfrågaren en läkare efter 3 veckor på helfart. Ävensom jag mådde bra så gick jag efter 5 veckor. Enligt läkaren jag träffade så behövde jag inte vara orolig för mina organ. Han titta på innehålls förteckningen på min kycklingsoppa och sa att allt som jag behöver finns däri. Han klämde på magen och konstaterade att den var mjuk. Han lyssnade på hjärtat och tog blocktrycket och allt var normalt. För säkerhets skulle fick jag lämna lite blodprover som kom tillbaka utan anmärkning. Han sa att jag lugnt kunde fortsätta och önskade mig lycka till, med orden att det svåraste är att behålla vikten...

För att svara på frågan om jag är orolig så säger jag nej. När jag var som störst så var jag orolig. Jag var orolig att min övervikt skulle leda till hjärtproblem eller diabetes och lämna mina barn utan mamma. Det om fertiliteten känner jag mig inte så orolig för. Jag har två underbara barn och jag är ganska klar med bebisar, även om jag gärna gosar med andras söta bebisar. Så jag oroar mig inte för det.

Fråga 3: Hur tänker du ang framtiden och när du ska börja äta igen? Nojjigt?
Jag menar, man måste ju kunna äta normalt och hålla vikten. Nu blir det mycket fisk och grönsaker för mig.

Svar: Ja, det kan jag oroa mig för. För jag älskade mat, fet mat och godis och kakor och jag vet att det måste vara en del av mitt gamla liv för att jag ska kunna hålla vikten. Så jag kommer att få jobba riktigt hårt med mig själv för att klara detta. Att äta soppa och shakes är otroligt enkelt för man behöver inte tänka och räkna, man det att man får i sig 500 kalorier och så var det klart!

Däremot kan jag säga att jag verkligen ser fram emot att äta igen!

Fråga 4: Varför skriver du aldrig hur mycket du har gått ner...?

Svar: Anledningen till det är att jag bara har vägt mig 1 gång sedan jag började. Efter 3 veckor hade jag gått ned 6,5 kg i rent fett. Xtravaganza rekommenderar att man inte ska väga sig mer än 1 gång per månad. Så det tänkte jag försöka hålla, men nog är man nyfiken. Däremot har jag nog tappat nästan 15 cm runt midjan och det är helt underbart!

Det var dagens svar. Jag hoppas att jag inte glömt något, och om så är fallet är det bara att påminna mig.

För att gå över till dagen så har det varit en svår dag för mig. Det kan bero på två saker. Den första är att det är semlornas dag idag. De har varit överallt och det är bland det godaste som finns! Den mjuka kardemumma bullen, med len mandelmassa och mjuk vispad grädde. Ja, det låter fantastiskt!

Min förhoppning är att jag nästa år kan äta EN semla, njuta av den och inte få dåligt samvete.

Den andra anledningen är att jag ännu en gång blir terroriserad av PMS! Det är verkligen en fiende! Jag kom på mig själv idag med att fantisera om en ostbricka och en påse med chips! Helknasigt! Sedan tittade jag i kalendern och bitarna föll på plats. På något sätt kändes det lättare att det var en biologisk orsak och inte en brist i karaktären...

Så istället för att sitta och fantisera om saker som inte ingår i mitt liv ska jag köra min boll i 15 minuter efterföljt av 15 minuter Mental Träning.

Igår somnade jag under den mentala träningen, så idag ska jag ha tänd lampa!

Ha det gott så ses vi imorgon!
Jenny

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by maria Wed, February 17, 2010 19:05:51

hm det jag inte hade gjort var att börjat träna så mkt än, ska nog förhandsgranska lite bättre...

Posted by maria Wed, February 17, 2010 19:02:46

vad du är bra! Å förresten, det är jag med ; )! Började två veckor efter dig. Har gått på helfart i en dryg månad nu. Hade gått ner 6,6 kg fett efter 1 mån. Hade hoppats på mer men.. har inte bötjat räna så mkt än, så det finns lite att göra!

Posted by Pernilla Wed, February 17, 2010 10:59:05

Har via XV själv gått ner 20 kg på 6 mån och mår SÅÅÅ bra. Din blogg är en fröjd och inspirerar! Trist med människor som inte kan glädjas åt andras framgång utan att vara kritiska på tråkigt sätt men dina svar är så sanna och beundransvärda. Kämpa på!!

Posted by åsa Wed, February 17, 2010 06:35:58

du är en riktig kämpe! kramis åsa!