Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Champagne, jordgubbar och turkiska läckerheter!

Vecka 5Posted by Jenny Fri, February 05, 2010 20:04:08

Nu lät det kanske som en helvild och trevlig utekväll, men självklart handlar det om något helt annat...

Idag tog nämligen jag och min kompis en liten promenad på lunchen i det vackra, om än lite moddiga, vintervädret. Vi hamnade i Hötorgshallen där vi hälsade på hennes lillasyster som jobbar. Oj, vad lockande det ser ut! Bröd är något som jag verkligen kan sakna. Vad är bättre än varmt nybakat bröd med smältande smör med rikligt med salt. Serverat tillsammans med en lagrad smakrik ost med mycket karaktär? Eller bara ett wienerbröd rakt av går också bra...

Det är lite av en plåga att vistas i miljöer där det finns så mycket gott att välja på. Du hittar mat från alla hörn och lukterna avlöser varandra och ögonen har stor aptit.

Trots alla dofter och utan att inledas i frestelse så lyckades vi i alla fall ta oss till Te och Kaffe butiken. Efter noggrant övervägande blev det en ny tesort "Champange & Jordgubbar". Den luktade jättegott så den tog vi!

Därefter skulle min kompis äta och då blev det en smaskig turkisk "burgare" med olika saker i, grönsaker, kött och något friterat såg det ut att vara. Det luktade i alla fall gudomligt.

Men åt jag något? Nä, det är klart jag inte gjorde, men det var en prövning.

När jag kom tillbaka till kontoret tog jag mig en svampsoppa och när man varit ute så är det alltid gott med något varmt i magen. Då kände jag att jag var nöjd med mig själv.

Flera har sagt att det nästan är på gränsen att misshandla sig själv och utsättas för det jag gör, att gå på middagar, barnkalas och fika, men jag tycker inte det. För det första så har jag valt detta själv och jag vill inte isolera mig från andra. Det är ingen som säger att jag inte får äta vad jag vill. Beslutet är mitt. Dessutom är målet viktigare!

Sedan tror jag för min skull att det är vikigt att bygga upp en mental styrka. För jag kommer även i framtiden att utsättas för fika, mat och massor av gott. DÅ kommer det vara ännu svårare att stå emot eftersom jag då har en vanlig kost. Så detta är mental träning att stå emot framtida frestelser.

Nu är det äntligen helg och nya utmaningar. Idag ville familjen ha skräpmat så det har jag genomlidigt. Dessutom är det barnakalas igen imorgon så det är bara att fortsätta utmaningen.

På söndag har vi bjudit kompisar på middag så det blir också en prövning.

Fördelen är att jag också har mätningen på söndag så jag ska fokusera på den.

Nu hoppas jag verkligen att det hänt något sedan förra veckan!

Vi hörs imorgon!
Jenny

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by åsa Sat, February 06, 2010 18:50:37

tänk om jag var häften så duktig som du att avstå från alla godsaker, du är fantastisk!kramis åsa!

Posted by sara Sat, February 06, 2010 14:50:57

Duktig du är! men går du fortfarande på helfart? Är inte det farligt, eller i alla fall inte särskilt bra för kroppen att äta så lite så länge. Organen klarar ju inte fungerar normalt på så lite kalorier och läkare rekommenderar max 3 veckor. Fertiliteten kan också skadas. Har du funderat något på riskerna?

Jag har gått två veckor på helfart och tappat 5 kilo. Resten ska jag ta på halvfart som jag alltså börjat med nu. Känns mer sunt och dessutom lär man sig hur man ska äta i framtiden.
men du vet säkert vad du gör...

ta hand om dig!