Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

RDT och bars!

Vecka 38Posted by Jenny Mon, September 27, 2010 19:10:20
God kväll och välkommen till min frågestund...

Nu har jag fått ett par frågor som jag tänkte besvara som kanske andra fundera på också.

Den första är om RTDn, (ready to drink) som man kan byta ut mot sopporna och som är lite smidigare om man t ex inte har möjlighet att göra sin soppa. Godast tycker jag att de är riktigt kalla, till och med med lite is...

Den andra gäller huruvida man kan byta ut en soppa mot en bar på helfarten.

RTD:
Detta är den senaste smaken Icecoffe


Armine frågade igår:

Jag tänkte passa på att fråga dig en sak angående helfarten. Det har varit slut på RTD shake-arna i hela Sverige under 3 veckor och jag har trott att jag ska dö med tanke på att jag har svårt för sopporna (kalla såväl som varma) men njuuuteeer av RTD-shake-arna.

Nu har de ÄNTLIGEN kommit in igen och jag köpte 6 paket på engång...MEN jag har räknat lite matematik och kommit fram till att 3 RTD = 534 kcal, vilket innebär att man kommer över 500 kcal per dag.

På mitt xtravaganza kontor säger dom att man får dricka 3 RTD och alltså byta ut dom helt mot sopporna...så min fråga är om du fått annorlunda information eller om även du har fått höra att det är OK att dricka 3 RTD om dagen. Jag känner mig aningen störd som hakat upp mig på 34 kcal men så här i helfarten vill man ju inte göra något dumt som bromsar processen...

Jag har själv fått den informationen att det går bra, men jag frågade min coach Lina om detta och hon svarade: "Det är inga problem att byta ut alla 3 mot RTD. Det är inte exakta kalorierna som är det viktiga utan det är fördelningen mellan kolhydrater/fett/protein för att man ska ha ketonerna."

Däremot så kom jag ihåg att jag när jag gick på helfarten frågade om man kunde få ta en extra påse om man var super hungrig, men det fick man inte göra. Anledningen till det var att man då kommer upp i för många kalorier om dagen. Så det går inte.

Så fortsätt att äta dina RTD!


BARS

Jag har även fått en fråga om man kan byta en soppa mot en bar på helfarten. Det går tyvärr inte då man inte ska tugga något. Då kommer du också ur den fina ketonfasen.

Nu vet jag att det är en hel del prat om ketoner, men det är det man eftersträvar. För att förbränna fett så är det i den fasen man vill in. Annars så finns det en risk att man förbränner muskler eller vatten istället. Det är därför xtravaganza har speciella vågar som mäter så att man verkligen förlorat fett och inte vatten eller muskler.

Så jag är ledsen går man på helfart så blir det inga bars, men se det som att det är en kort tid du är utan bars. Nu äter jag dem varje dag!

Kämpa på!
Jenny

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by caroline Sat, October 23, 2010 11:38:31

Hej!

Jag skulle så gärna vilja ha hjälp med att gå ner i vikt.

Är det dyrt att gå med i xtravaganza?

mvh/caroline

Posted by Anneli Tue, September 28, 2010 18:06:50

Hej!

Har börjat på helfart idag ska ner 22 kg innan jul , är jättepeppad! Roligt att följa din blogg.

Ha det bra Anneli

Posted by Armine Tue, September 28, 2010 08:44:53

Jenny! Du är bäst, nu kan jag dricka och njuta av mina RTD varje dag! Woho va glad jag blir! Det ska bli så spännande att få tugga på lite bars sen när jag e klar me min helfart. Tack för det snabba svaret! Kram