Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Lite generad blir jag allt!

Vecka 37Posted by Jenny Tue, September 14, 2010 21:14:03
Dagen börjar som vanligt. Man kommer till jobbet startar upp datorn hämtar en kopp kaffe och börjar gå igenom mailen för att se vart dagen ska ta mig.

Öppnar upp webradion och nynnar loss lite. Öppnar upp aftonbladet för att lite snabbt se om världen är kvar. Scrollar ned bland nyheterna och mitt emellan två kanske nyheter så känner jag igen någon. Men herregud! Det är ju jag! på en banner! Hur bisarrt som helst, eller hur?!

Titta här är jag!Ni förstår jag satte nästan kaffet i halsen. Dessutom så blev det så där lite löjligt för där satt jag på mitt kontor och rodnade!

Jag vet faktiskt inte varför. Kanske det är lite jobbigt att se före bilderna och veta att oj, det där var jag i januari. Det är ju verkligen inte länge sedan. Jag ser dessutom så ledsen ut. Kanske för att det värsta jag visste var att ställa upp på bild. För jag aldrig gillade vad jag såg. Nu kan man ju säga att jag inte är lika rädd för kameran, hehhehe.

Sedan blir jag stolt när jag ser efter bilden för det blir så tydligt att man nått sitt mål och ett härligt resultat. Något som jag verkligen inte trodde att jag skulle lyckas med när jag startade programmet.

Så min dag började verkligen annorlunda!

Jag har dessutom fått ett par frågor och kommentarer på bloggen som jag tänkte skriva om.

Ida skrev igår "Det var min coach som sa att jag skulle ta en msk olja (olivolja, rapsolja eller linfröolja) varje morgon. Dels för att magen ska hålla sig i trim men jag har också hört från andra håll att det hjälper fettförbränningen att komma igång. Jag är ganska clueless när det gäller sånt här så jag hakade på uppmaningen, men det smakar ju vedervärdigt! Min coach sa också att jag skulle äta det under hela hefarten... Men då kanske det är onödigt? Får fråga henne igen om det verkligen har med fettförbränningen att göra eller om det bara är för att magen ska vara glad, för då klarar jag mig utan, tror jag :)"

Eftersom jag inte känner igen det alls, så frågade jag min coach Lina och hon svarade så här:

"Anledningen till att vi ibland rekommenderar lite extra olja är om man på helfart hamnat på en platå eller har problem (stopp) med magen. Då kan det vara bra att öka upp mängden ett par dagar för att få en extra skjuts. Annars är det omega3 kapslarna som man tar varje dag och oljan blir som en ”extra växel” för förbränningen. Jag rekommenderar i så fall vår olja som vi har (xtraOil) för då får man i sig de viktiga fettsyrorna från omgega3, 6 och 9 i rätt balans. Det får man inte från olivolja, rapsolja eller linfröolja."

Som sagt min mage mådde prima under helfarten så jag behövde ingen extra olja. Jag var ju jätte orolig då jag har en tarmsjukdom, men jag körde xtra psylliumfrön och xtraomega3 kapslarna och det räckte för mig och magen mådde som en prinsessa.


Men jag måste få ge ett tips om fröna, för när man blandar i dem i vätska så kan de bli lite glidiga. När jag gjorde mina soppar på helfarten så använda jag ofta en stavmixer tillsammans med fröna och riktigt hett vatten. Då går det jätte bra och de blandas in bättre.

Det var dagens tips!

Nu ska jag titta lite på val utfrågninen. Det är verkligen dags att bestämma sig, bara 5 dagar kvar.

Ha en bra kväll!
Jenny, eller ska jag säga tjejen på aftonbladet...  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by xtravaganzajenny Wed, September 15, 2010 22:45:45

Millan, roligt att du har hittat hit och att du blir inspirerad! Det är ju hela anledningen till att jag skriver. Jag måste säga att gå på helfarten kanske inte är så kul, men min personliga åsikt är att det gick väldigt bra. Jag mådde jätte bra, var varken hungrig eller sockersugen och när väl kilona börjar rasa så skjuter motivationen i höjden. Och kilona rasar verkligen snabbt! De första 2 veckorna var svårast. Därefter så tycker jag att det gick mycket bättre. Men tråkigt är det! Men som sagt vinsten är större än insatsen! Lycka till med och jag hoppas det inte blir ett försök utan att det blir ett helhjärtat beslut! Kram Jenny

Posted by Millan Wed, September 15, 2010 14:34:32

Hej Jenny!

Nu har jag kollat igenom din blogg ett antal gånger och häpnar fortfarande varje gång jag ser bilderna! Vilken prestation! :) Efter att ha hittat till din blogg så har jag äntligen bestämt mig för att ge detta ett försök, och idag ska jag på ett första möte! Jag funderar bara lite hur det är att bara äta soppor varje dag, blir man inte "seg i kolan" om du förstår vad jag menar?!? Och jag är livrädd att det ska smaka så illa att jag inte klarar av det, men jag har bestämt mig att ge den en chans! Tack för all din inspiration, har lagt din blogg bland favoriterna så att jag kan återkomma hit och få inspiration när det tryter ;)

Kram Millan

Posted by Armine Wed, September 15, 2010 08:26:25

Din annons var så fin och så jätte stor att jag nästan inte såg artikeln under med den fladdrande snoppen =) Nu är du en superstar, njut av det!