Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

RÖRELSEGLÄDJE!

Vecka 36Posted by Jenny Wed, September 08, 2010 22:21:17
Jag är faktiskt jätte avundsjuk på de som har möjlighet och tid att träna ofta. Det är verkligen så roligt och det är verkligen jätte skönt att få röra på kroppen och känna att man har muskler och att man faktiskt orkar!

Det är faktiskt ganska tydligt att man orkar mer nu. Både att man är lättare och att jag kanske byggt upp lite kondis gör att passet inte alls är lika jobbigt som det var i början.

Men är man heltidsarbetande, två barnsmamma och fru med ett nybyggt hus så är det svårt att hitta tiden till att lägga på träning för sig själv. Ibland känns det som man ska vara glad att man hinner gå på toaletten...

Så när jag tar mig lite egen tid och gör något som andra tar för givet så ger det mig så mycket Mental Näring och energi!

Idag skulle jag och min söta kompis gå och dansa. Det är ju aldrig roligt när en ledare är sjuk, men idag så var vår vikarie inte mindre än vår favoledare som vi körde dansen med på lunchen förra terminen.

Det är verkligen en fröjd och glädje att gå på detta pass! Vi dansar till olika stilar och vi får tjoa och chimma och musiken är blandad. Det är allt från country, till balkan musik och schlager. Det är mycket tjut och skratt och mitt i detta serveras man med uppmuntrande humoristiska inslag från vår favoledare som uppmuntrande och helrolig!

Lite jobbigt idag var att ventilationen lagt av så man skulle kunna säga att det blir riktigt varmt! Men inte ens det kunde döda glädjen av att få dansa detta pass!Så jag tror nog att dagens tips ska vara att om ni inte tycker det är kul att träna, att ni inte känner den Rörelseglädjen jag beskriver då vågar jag säga att ni gör fel sak.

Kanske ni borde prova på lite olika saker så att ni hittar rätt. Kanske ni upptäcker något helt oväntat?

Som sagt dans är underbart och det ger mig så mycket glädje och energi så jag är säker på att det är det som är min Rörelseglädje.

Nu ska jag bara hitta tiden...

Mutluyum!
Jenny

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ida Fri, September 10, 2010 21:03:43

Hej Jenny!

Jag går just nu på helfart hos xtravaganza, började i tisdags. Allting går bra hittills, det enda jag har problem med är att ta den där skeden med olja på morgonen... Eller, det är mer än ett problem, jag kan bara inte få ned det. Tänkte höra hur du gjorde, drack du olja eller gjorde du på något annat sätt?

Tack för en väldigt inspirerande blogg!

Posted by Armine Fri, September 10, 2010 11:16:24

Hej Jenny! jag tänkte tipsa dig om ZUMBA! Du som tycker så mycket om att dansa, och har så lite tid för att trycka in ett träningspass skulle kanske ha mycket hjälp av att antingen vara lite olaglig och ladda ner Zumba lektioner på nätet ELLER vara laglig och köpa Zumba DVDn. Zumba, som du kanske redan vet, är ju ett roligt, enkelt och svettigt sätt att röra sig på och känna sig både glad, sexig och ha kul på samma gång. Min syster har Zumba DVDn och efter bara några ggr så syndes det på hennes kropp att det gett resultat MEN även på hennes humör. Hon älskar latino dans och musik och med Zumba så får hon allt det där samtidigt som hon blir glad av det. Du kan träna när du vill, kanske tidigt på morgonen, eller kvällen eller när som. Det bästa är nog att hela familjen kan hänga med på det. Det är inga avancerade steg och näst intill alla kan vara med och dansa och ha skoj, till o med barnen.

Hoppas du hittar tid åt rörelseglädje och att du fortsätter att må bra!

Posted by arzu Thu, September 09, 2010 11:28:53

Nu hoppas jag verkligen att detta meddelande kommer fram : )3e gången gilt.
Jag vill ta åt mig lite ära att jag lurade med dig på detta underbara pass med denna underbara människa som bara skickar ut så mycket positiva energier, är han verkligen från denna värld : ) Jag hoppas på många fler pass : ) börjar snart min namninsamling.
Skickar en stor kram till er båda.
Cary - iyi yolculuklar - det kommer bli super och varmt

Posted by Cary Ylitalo Thu, September 09, 2010 10:10:00

Hej Jenny! Vilken härlig glad bild på oss:) Igår vart det ju vettigt värre... Men redan ikväll ska jag vicka på Lidhagen 18,30 och vem vet, du/ni kanske har en lucka att återigen gunga loss??? Vilken bra blogg du har som säkert ger andra hopp att hitta sin egen väg där träning och välmående blir en del av livet. Må gott och snart åker jag till Turkiet i hela två veckor.

Posted by Johan Björck Thu, September 09, 2010 07:30:34

Sedan jag bestämde mig i somras så har jag försökt att röra på mig varje dag, (utöver de vanliga hundpromenaderna). Det blir bara lättare och roligare för varje dag att röra på mig. Har testat i stort sett alla gruppass gymmet erbjuder och gillar verkligen allihop. Tycker det är bra att köra olika för då får man en bra mix. Är verkligen jätteglad att jag bestämde mig att nu är det dags för förändring.
http://flini.blogg.se

Posted by Ingrid Wed, September 08, 2010 22:51:50

Ja, visst är det skönt. Själv är jag medlem på ett gym nu och passar på att träna före eller efter jobbet, bokar pass när det funkar eller så kör jag själv styrka och/eller kondition. Ibland bokar jag pass när jag inte har jobb ifall det är något som verkar roligt, har inte hunnit prova allt än.