Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Lifetime!

Vecka 28Posted by Jenny Thu, July 15, 2010 23:34:32

Nu har jag ju som sagt kommit i mål med min viktminskning, vilket gör att jag nu får gå över till en ny del programmet som heter Lifetime.


Helt enkelt nu ska jag jobba på hur det ska vara resten av livet.

Man träffas varannan vecka under hela hösten där man två gånger efter varandra behandlar samma ämne utifrån de 4 ledstjärnorna, God Energi, Mental Näring, Rörlseglädje och Mental Träning.


Jag fick en ny pärm med massor av nya spännande saker att lära sig och även en ny Mental Tränings skiva.Tydligen kommer det att bli mer diskussionsforum än föreläsningar som det varit på 26 veckors programmet. Nu får man verkligen prata om vad man går igenom och utifrån de olika ämnen man ska prata om. Dessutom hamnar jag i samma grupp som min kompis Anette och det tycker jag är kul!

Så den 18 augusti kommer jag ha mitt första möte med nya gruppen. Det är två dagar efter jag kommit hem från USA. Hmmm, då kan man behöva bli lite laddad...

Jag hade ju som sagt mitt personliga möte med Lina min coach för att utvärdera min resa, men främst sätta upp nya mål. Mitt första mål var att jag under semestern inte ska gå upp i vikt. Med tanke på att det säkert kommer att bli lite grilla och en del sammankomster och dessutom ska jag och min dotter till USA. Det är ju kanske inte känns som det nyttigaste landet i världen...

Så det är ett svårt mål, men jag känner mig motiverad och har sagt; Ingen pommes och ingen läsk så ska det nog gå bra.

Mitt andra mål var att komma i form. Jag känner mig ganska slapp och inte så fit. Det är inte så att det hänger skin. För det är många som frågar, om jag fått massor av löst skinn av att gå ned i vikt.

Nej, så är det inte, utan det bara saknas definition och muskler. Så det vill jag ha. Jag har satt upp nyår som nytt mål.

Så jag kanske ska döpa om bloggen till "I form till Nyår"? hehhe

Utmaningen för mig (Jag fick nämligen skäll av Lina eftersom jag sa att det är svårt att hitta tid att träna och jag borde i stället säga; utmaningen för att det inte redan då låter negativt. )Utmaningen för mig är att hitta tid och en plats att komma i form på.

Jag är motiverad och det känns som det enda rätta steget just nu.

Jag får återkomma med min fitnessplan efter semestern...

Föresten nu kom jag på att Maria frågade något på kommentarer under mitt senaste inlägg som jag ville svara på.

" Läste att du hade problem med gallsten. Bara en liten undran, fick du problemet när du började äta igen efter helfarten? Jag har aldrig haft problem med gallan innan men när jag gick ner å sen började äta fick jag problem med gallan. Så nu gäller det att man tänker extra på vad man stoppar i sig."

Som svar för min del så hade jag stora problem med gallan och för 2 år sedan var jag så sjuk att jag inte ens kunde dricka vatten utan att få ett anfall. Jag fick därför operera bort gallan och hade en del känningar efter dig. Det som händer är ju att man inte har en galla som hjälper en att bryta ned fettet. Så åt jag fett så fick jag ont.

Alltså även efter operationen har jag haft lite ont, men jag behöver inte äta medicin.

Sedan började jag på helfart och jag kände av gallan lite, men inte alls som innan. Jag hade en tendens att bli väldigt illamående i samband med att jag fick ont. Illamåendet försvann helt under helfarten.

Efter helfarten när jag började att äta och gick på upptrappningen var jag galet försiktig. Mest för att jag också har IBS och mina tarmar kan freaka ut.

Första 2 veckorna så hade jag lite känningar i gallan området, men inte ont eller illamående. Därefter är alla känningar borta! Det är faktiskt jätte skönt, så jag har inte upplevt samma sak som dig.

Jag var väldigt försiktig med upptrappningen och jag äter lite fett nu så jag vet inte om det påverkade att jag mår så bra och inte känner av min galla.

Jag håller tummarna att det blir bättre snart, men om du är orolig och har ont så gå till en doktor så att du vet. Det kanske inte är gallan du har ont i?

Nej, nu ska jag gå och lägga mig för i morgon ska jag jobba min sista dag före semestern!

YYYYYIIIPPPIIIIIII!!!!!

God natt!
Jenny

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by pelikan Fri, July 16, 2010 10:04:46

USA: landet där jag går ner i vikt! Det låter konstigt, men så är det faktiskt. Vart åker du? Åtminstone i Boston och SF (där jag har varit) finns det många hälsomedvetna människor, och utbudet är därefter.

1) Maten är inte så himla god. Det är flottigt och man känner verkligen hur mycket tillsatser det är.
2) Portionerna är så löjligt stora att man inte ens behöver försöka att äta upp (vilket brukar vara en fälla för mig). Ät bara hälften och be om en doggybag. (Jag älskar doggybags - en måltid gratis!)
3) Be om hälften pommes frites, eller inga alls. I USA finns så många alternativ, och broccolin som jag brukade välja var alltid fräsch.
4) Promenera mycket! Det är inte möjligt överallt, eftersom bilen är gudinnan nummer ett, men ofta kan man gå mer än man tror. Deras shoppingcenter är ju enorma, till exempel. Och i storstäderna finns det ju till och med trottoarer. Oo
5) Det finns så mycket att äta överallt, att det inte går att smaka på allt. Välj klokt, och njut av det du äter. Glöm sedan det som inte var värdigt att smaka på.