Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Me like London, I do

Vecka 27Posted by Jenny Sun, July 11, 2010 20:56:49

När det är varmt och halva familjen har semester, eller i alla fall alla utom jag så tycks dagarna gå ihop.

Det är inga problem att få Mental Näring för det är det verkligen gott om i sommar tid. Alla stunder som man upplever, kvällsdopp, promenader i solen och tid med familjen. Minnen som man behöver lagra för den där vinterdagen i februari när det var mörkt och kallt och 32 minus och alla tåg var inställda, känns faktiskt ganska avlägsen.

Så visst hade det varit bra om man kunde förvara Mental näring, men lite är nog det färskvara. Något som man behöver varje dag för att känna sig glad och välmående.

Nackdelen med denna underbara tid är att mycket kretsar kring grilla och träffas och då naturligt att ett glas vin hör till. En riktigt utmaning att vara delaktig, men inte falla in i gamla vanor. Helt enkelt fundera på vilka val man gör och sedan inte vika från dem.

Något som är svårare är som i tisdags när jag åkte på resa med jobbet till London. Jag ska inte gnälla för vi landade tidigt på kvällen så vi hann till och med gå ut och äta en trevlig middag på en Italienskt hak. Visst, man hade ju kunnat välja en annan typ av restaurang, men efter att ha ätit en knappt nämnbar lunch och en halv bar innan flygresan så var jag ganska hungrig när vi kom fram och restaurangen såg så fin ut.

Så så blev det. Italienskt! Det var förstås helt underbart! Det blev en anti pasti tallrik till förrätt med mozzarella, och olika skinkor, huvudrätten färskpasta med gorgonzola sås, självklart blev det ett glas rött vin. På maten blev det en cappuccino, men faktiskt ingen av de gudomliga efterrätterna som försökte övertala mig på Italienska. Jag kände att jag hade gått över kaloribudgeten för dagen och i ärlighetens namn så hade det varit okynnesätande för jag var riktigt mätt.På vägen tillbaka till hotellet var jag tvungen att prova en Engelsk telefonkiosk för att man sett så många på TV och film. Den kändes bra.

Som jag lovade mig själv så hade jag inte dåligt samvete och det var absolut värt att njuta av mitt val. Dessvärre mår jag ju så bra i min mage nu för tiden. Jag har ju nästan aldrig ont i gallan och magen är relativt under kontroll. Men när man gör saker som detta och bjuder tarmarna på en fet måltid då slår det slint! Eftersom jag har IBS så måste jag vara försiktig med kosten och det går jätte bra, men avsteg som detta tycker magen inte om. Så jag fick förstås skylla mig själv, men nästa gång ska jag vara ännu mer försiktig. Så tyvärr gick en del av natten åt att vara dålig. Kanske jag har lärt mig en värdefull läxa?

Däremot är det ju ganska nice att bo på hotel. Som tvåbarnsmamma så är ju en natt sömn värt ganska mycket. Hotellet kanske såg ut som ett sjukhus, men det var fint.Dessutom är det lite gulligt att det absolut måste finnas te på rummet. Det var faktiskt lite mysigt med lite te på morgonen.

Det som ni inte kommer att se en bild på är den Engelska frukosten. Det fanns ju inte så många fräsha alternativ utan denna dag valde jag att äta en traditionell English breakfast. På tallriken hittar ni bacon, korv, ägg, bönor och champinjoner. Tallriken skiljer sig lite mot den frukosten jag åt på helfarten... Ärligt så hade jag hellre ätit min gröt, men ni fanns detta och det var min första Engelska frukost så ibland får man prova. Nästa gång så kanske jag tar med egen gröt.

Under onsdagen så var det möte hela dagen. Självklart blir det en del kaffe och det bjöds bara halvroliga Engelska bakverk. Sedan blev det lunch och vad bjuds man på i England då? Ju jätte fina mackor och chips och till det läsk. Lyckligtvis fanns det även sallad och sushi och vatten så jag klarade mig så bra så.

Hittade i alla fall en mössa på mötet som var i min smak och helt underbar!


Roligt däremot var att vi hade en lite paus och vi hann med en liten liten stunds shopping. Jag gick in på en av mina favoaffärer, nämligen GAP. De är helt galet dyra i Sverige om de ens finns kvar, och de är inte så billiga i andra länder heller, men nu var det sommar rea. Jag kände när jag var där inne att det var värt 15 veckors helfart att bara gå in och plocka på sig det man ville och kunde prova deras vanliga jeans. Snyggt satt dem också, och billiga var dem.

Så två par jeans för 320 kr tycker jag kändes fantastiskt.

Sedan fick jag inte shoppa mer för snart är det semester och då vill man ha lite extra.

I det stora hela en mycket bra resa till London. Eftersom detta dessutom är min första resa dit så måste jag säga att det var fint och kändes mysigt så det blir nog en tur dit igen, fast mer privat.

Som sagt dagarna går i ett i ett. Denna helg har vi även jobbat på ett bröllop, hunnit med lite tid med mina föräldrar och till och med hunnit med att gå på bio och se SKREK. Vad gör man inte för att slippa undan 32 gradig värme?

Så just nu tycker jag livet är ganska bra. Mindre kul är det att nästan alla man känner har semester, men jag har 1 vecka kvar så imorgon bitti blir det uppgång vid 5.00 för en morgon promenad och sedan bär det av till jobbet med ett tidigt tåg.

Imorgon har jag även möte med min coach Lina på xtravaganza. Vi ska prata om min framtid när jag nu ska över till Lifetime! Skojsigt!

Vi hörs!

Jenny

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by cecilia Wed, July 14, 2010 09:43:13

Hej! Jag tycker att din blogg är inspirerande:)

Jag har själv gått ner med xtravaganza, men tyvärr gått upp en del igen.Efter semestern blir det helfart några veckor, och så förhoppningsvis är jag på rätt spår igen!

Fortsätter under tiden att läsa om dig, och hur duktig du är....

Posted by mariaw Tue, July 13, 2010 10:24:49

Du är så duktig. Läser tid blogg sedan du börjat skriva. Är själv med i xtrav å är inne på lifetime sedan i maj. Å jag kan säga att du kommit mkt längre än vad jag gjort...men skam den som ger sig ; ). å det är ju det jag gjort förut, gett upp alltså..men du är så bra och inspirerar. tack!

Posted by Maria Mon, July 12, 2010 09:33:42

hejsan.
Jag läser alltid din blogg :) jag har själv gått på xtravaganza å lyckats gå ner en hel del och håller min vikt.
Så skoj att läsa att det är någon som gått ner och kan unna sig god mat. Läste att du hade problem med gallsten. Bara en liten undran, fick du problemet när du började äta igen efter helfarten? Jag har aldrig haft problem med gallan innan men när jag gick ner å sen började äta fick jag problem med gallan. Så nu gäller det att man tänker extra på vad man stoppar i sig.

Fortsätt blogga och göra goda och kloka val :)

En trogen läsare.