Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Hänger det på storleken och är de svenska bättre?

Vecka 25Posted by Jenny Thu, June 24, 2010 22:13:37

Självklart talar jag om jordgubbarna och inget annat... Så för er som fortfarande läser så kommer min blogg idag handla om dem och inget annat.

I dag köpte jag nämligen både en låda svenska gubbar och en låda Belgiska gubbar för att en gång för alla göra ett eget smak och lukt test mellan dem.

Vid första anblick så är det inte svårt att se att det är stor skillnad på storleken. Den svenska är stor och fyllig och den belgiska liten.


Den svenska har även annan röd färg, den är lite ljusare och kallare i färgen.

Lukten? Lukten förvånade mig. Den svenska luktade ingenting medan den belgiska dofta stark jordgubbe.

Smakmässigt då? Den svenska var lite hård på utsidan och mycket saftig på insidan och var söt. Den belgiska var mjuk på utsidan, inte lika saftig på insidan, men söt och god.

Så det hela kommer ned till frågan, är de Svenska gubbarna värda 55 kr lådan, eller duger de lite mindre gubbarna från Belgien för 30 kr? Jag får nog säga att jag tycker egentligen att det räcker med de billigare belgiska. De var goda, men lite små, och det hänger faktiskt inte på storleken.

Tyvärr var det någon del inom mig som trodde att minsann så är de svenska gubbarna det som gör midsommar så det var dem jag köpte.

Hmmm, till nästa år vet jag bättre...

Sedan måste jag erkänna lite. Jag har ätit smågodis idag. Säkert 10 bitar. Jag är inte säker på att det var ett val utan att det kanske handlade om en belöning.

Det har varit en riktigt helvetes dag. Morgonen började med att jag mådde så dåligt. Ibland vet man inte var det är, men jag mådde inte bra. Barnen har varit hostiga och dåliga också, och ganska gnälliga för det ingår tydligen i det paketet.

Hela dagen kände jag mig stressad, eftersom det mycket på jobbet och så mycket att förbereda inför midsommar. Vi ska ha massor av supergulliga gäster och jag älskar det. Det är bara sååååå mycket.

Sedan så blev min make lite i sista sekund medbjuden på en svensexa idag hos en av hans närmaste vänner så det är klart att han sa gå, men det ökar stressen lite ytterligare.

Vid 15.00 hämtade jag barnen från dagis och tar med min lilla shoppinglapp för här ska det handlas, hihiphurrra! Däremot så älskar jag ICA lite för de har barnpassning. Det måste vara en av de bästa uppfinningarna för stressade föräldrar som annars glömmer handla hälften av de tänkt. Jag vill också berätta att jag inte var själv i affären. Tydligen är det fler än jag som inte har bra framförhållning. I alla fall så tack vare barnpassning tror jag att jag fick med mig allt. Det återstår att se imorgon...

Min barn är snälla, men idag så var de i luven på varandra hela tiden. Allt de skulle göra tillsammans blev bråk. Mitt i allt detta medlande försöker jag städa och förbereda allt som ska vara färdigt till imorgon i form av lekar och mat och en miljard andra grejer. Kanske därför de är i luven på varandra för att de känner att man är stressad och inte har tid.

Så mitt i detta stimm så hittar jag en liten godispåse. Så jag tar säkert 10 bitar från påsen, äter upp dem och slänger sedan resten. Det var gott, men jag är inte säker på att jag åt dem för att jag ville, utan att det mer var för att jag behövde något som fick mig lugnare och som var en belöning för att jag kämpar på.

Det är inte bra, och jag är glad att jag ska träffa Lina, min xtravaganzacoach förhoppningsvis nästa vecka och prata om Lifetime och hur jag ska göra med saker som detta.

Det som är bra är att jag ser problemet och inte bara kör på och fortsätter. Jag kunde sätta stopp och i efterhand kan jag se att det var stressen som gjorde det. Då kan jag kanske stanna upp tidigare nästa gång.

Så nu har jag erkänt och gnällt av mig lite, nu är min paus slut och jag ska fortsätta städa och greja inför imorgon.

Jag önskar er alla en underbar midsommar och jag hoppas ni inte stressar som tossiga tokar och att ni väljer belgiska jordgubbar!

Sommarkram

Jenny

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Sara Mon, June 28, 2010 09:37:00

En av de största uppgifterna för en överviktig/ex överviktig är nog att identifiera varför man äter när det inte är för hunger. Alla andra tillfällen än hunger är ju onödiga. Vad bra att du i efterhand kan vara eftertänksam och ser framåt - det bådar ju gott inför framtiden! Lycka till, detta fixar du!