Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Hej då vigselringen!

Vecka 23Posted by Jenny Wed, June 09, 2010 20:13:22

Usch, det är jätte konstigt och vemodigt med nu har jag sagt farväl till min vigselring i den form som den har idag. Som ni ser saknas det lite grejer...


När jag fyllde 35 fick jag i present att jag skulle få en ny vigselring av min make, för att den gamla är sönder. Den gick sönder 8 veckor efter bröllopet. När den sedan äntligen var lagad så var jag gravid och gick upp 40 kg och då var den för liten. Någon gång förra sommaren kände jag att jag ville ge upp. Jag ska tydligen vara tjock resten av livet och skulle då ta ut ringen ett par storlekar. Då gick den sönder igen. Nu har jag ju i och för sig gott ned så hade jag bara låtit ringen vara i fred så hade jag kunnat ha den på mig. Dessvärre så hade den nog gått sönder igen eftersom jag valt den sämsta fattningen. Men fin var den!

Det känns ju inte riktigt bra att bara köpa en ny heller. Jag ville ju att det skulle vara något som var med på vår bröllopsdag . Så nu ska jag göra om min ring hos en guldsmed istället och det känns jätte bra.

Det svåra var ju att veta vad man ska ha. Guldsmeden plockade fram en fin ring för att vi skulle kolla på fattningen av stenarna. Hör och häpna! Ringen kostade 89 000 kr. Så den beställde jag...

Nääääää, nu skojar jag friskt. Det är ju i och för sig så att jag förtjänar den, men någonstans måste man dra en gräns...

I alla fall så vill jag bara ha en enkel ganska smal ring med lite diamanter. Inget fancy, utan enkelt och smakfullt.

Så då gör han ringen av min gamla ring och använder stenarna från den till den nya ringen. Plus några stenar till för det var jag värd.


Det blev en del pengar ändå, men då sa smeden något smart. Har du inget guld som ligger hemma? Jo, det har väl de flesta, men man kanske inte tänker på att det är värt något.

Jag samlade ihop lite grejer som jag inte använt på flera år och som jag lite otrevligt inte ens kommer ihåg vem jag fick det av.

Så allt det där skräpet som bara tagit plats i lådan var värt något, och inte så lite heller. Jiiipppiii!

Så i slutändan kommer min ring inte kosta mer än 1000 kr. Så nu tror jag att min man är ganska nöjd, som lovar mig en ring och kommer undan relativt billigt för en vigselring!

Nu lämnar vi de materiella sakerna och hoppas över till det som verkligen betyder något. Jag håller just på att läsa en bok. Paret i boken skulle nämna de 10 lyckligaste kvällarna i sitt liv. Självklart var alla kvällar för dem med varandra, men det fick mig att tänka.

Det är ganska bra Mental Träning att skriva lister på olika saker. Jag vet att jag under helfarten i omgångar skulle skriva 3 saker varje dag som gjorde mig glad. Det gjorde att man övade på att upptäcka stunder i vardagen då man var glad och verkligen njuta av vanliga stunder och inte stressa igenom livet. Jag använder detta faktiskt fortfarandet.

Så då tänkte jag att jag skulle stapla upp de 10 bästa stunderna i mitt liv för att se vad man får ihop.

Här kommer min lista utan inbördes ordning.

1. När min dotter föddes

2. När min son föddes

3. Min bröllopsdag

4. Kvällen jag träffade min man

5. Första kvällen i nya huset

6. När jag tog mitt körkort

7. Dagen jag åkte som au pair till USA

8. När jag fick mitt första jobb utan hjälp av kontakter.

9. När jag fick veta att jag väntade barn.

10. Att jag hann säga farväl till min mormor innan hon dog.

De flesta sakerna är ju starkt förknippade med speciella saker eller händelser som man klarat av eller uppnått. Stora saker. Det är ju inte de där vardagsstunderna som när jag var ute och promenerade häromdagen och det var då jag upptäckte sommaren. De stunderna är också viktiga, men de är de man måste uppmärksamma varje dag så att man tränar på att tänka mer positivt.

Hur ser det ut för dig? Är det ungefär samma inriktning? Har alla ungefär samma?

För att sedan inte glömma bort lyckan i vardagen så kommer här mina 3 bästa stunder idag:

1. Morgonmys i sängen med hela familjen

2. Latte och en bok på tåget

3. Min sons glädje när jag hämtade honom på dagis.

Så, det ser ut som jag haft en bra dag. Hoppas ni också har det.

God kväll!
Jenny

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by åsa Thu, June 10, 2010 15:48:00

du skriver så bra man blir glad och skrattar och börjar tänka efter lite på sitt eget liv!kramis åsa!!!