Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

En jätte i högklackat...

Vecka 21Posted by Jenny Tue, May 25, 2010 19:54:42

Vissa mornar är det inte bara jobbigt att gå upp. Det är jobbigt att väcka de andra i familjen också. Idag hade vi en sådan dag. Min dotter var inte alls på humör och hela morgonen blev ledsam och tråkig och slutade i gråt för henne och ett par gråa hår till på mig.

Dagar som börjar så här brukar alltid lura in mig i fällan att äta en god fet lunch, eller kanske en chokladboll till eftermiddag. Lite som att trösta sig med mat resten av dagen för att kompensera att man är stressad och ledsen.

Det var först nu på kvällen som jag insåg att min dotters utbrott i morse inte påverkade mig mätmässigt alls under dagen. Det är ganska stort för det måste innebära att min hjärna börjar ta till sig all Mental Träning och börjar åsidosätta mina känslor när det gäller mat.

En annan sak som jag fått höra den här veckan av flera är att de tycker att jag blivit mycket smalare igen. Att det verkligen syns på ansiktet.

Just nu känner jag mig inte glad och stolt över det för jag hade ju inte tänkt gå ned mer så jag ska försöka lägga om kosten.

Mitt största problem är nog att jag inte alls äter kolhydrater i form av t ex pasta. Jag äter bröd, men inget snabbt vitt bröd. Så jag antar att det gör att man inte går upp i vikt utan snarare förlorar vikt.

Anledningen till att jag inte äter så mycket vita kolhydrater är ju att jag märkt att min mage mår så bra utan massor av pasta. Så man vill ju inte ändra på ett vinnande koncept och det gör mig lite orolig.

Det är ju lite knasigt. För 6 månader sedan hade jag väl aldrig föreställt mig att jag skulle oroa mig för att inte fortsätta gå ned i vikt...

Idag hade jag inte heller någon lunch med mig, men man kommer ganska långt genom att handla i matbutiken. Grönsaker är ju bara att skära upp. Att öppna en burk med bönor är också lätt. Sedan köper man något smarrigt till som grillad kyckling, lax och räckor eller som idag, en rökt makrill. Och volá så har man en god, billig och snabb lunch!


På kvällen när jag kom hem var det dags att prova mina kläder inför helgen. Jag och min dotter ska på bröllop i Skövde. Vi ska göra en egen liten roadtrip och bo på hotell. Det ska bli jätte mysigt att bara vara hon och jag. Förhoppningsvis blir det massor av mental näring.

Kläderna är så fina och jag är så glad att jag kan ha en så fin klänning och inte behöver oroa mig för att det ska strama åt, eller sitta konstigt eller att jag måste hitta något som helst är heltäckande.


Dessutom är det ju äntligen premiär för mina fina skor som ni ju redan sett. Skorna är ganska höga och jag är ju inte en så liten plutt av mig själv. Jag är ju 174 cm och med 5 cm klack så blir jag så lång.

Det känns som jag ser ut som en vandrande jätte och jag hade aldrig haft på mig skorna innan, när jag var stor. Det var som det räckte på något sätt. Att både vara stor och lång är jätte jobbigt. Då syns man alldeles för mycket. Nu ska jag sträcka på mig och vara nöjd.


Så idag har jag haft skorna på jobbet och övat att gå. Det har gått över alla förväntningar och jag har till och med får en bättre hållning, för man måste liksom hålla balansen.

Sedan har det väl sett lite konstigt ut att gå omkring i vanliga kläder och piffiga höga klackar...

Nu ska jag umgås lite med maken.

God kväll!
Jenny

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by xtravaganzajenny Wed, May 26, 2010 18:52:44

Alltså Katharina, det var väldigt många saker jag ska tänka på för att gå snyggt i högklackat... Jag ska göra mig bästa att klara av alla moment. Men jag kommer nog inte kunna gå och prata samtidigt. Men vill man vara fin får man väl stå ut....

Men det var ett bra tips för jag behöver dem verkligen.

Jenny

Posted by Katharina Wed, May 26, 2010 15:32:37

Åå vilken snygg klänning! Om du vill gå snyggt i klackeskor så gå med hälen först, knip ihop rumpan, ner med axlarna och låtsas att nån håller i ett hårstrå rakt upp från ditt huvuvd. Detta är dansknep men får lära sig i balettskolan. Förresten, jag skulle vara jättestolt om jag var 174 cm lång!

Ha en bra helg i Skövde.

Katharina

Posted by Tweety Wed, May 26, 2010 07:46:04

Skall själv på bröllop om 2 veckor, skall ha klänning. Brukar inte ha klänning men nu när man har gått ner 30 kg så känns det bra med klänning. Ha en bra dag/Tweety

Posted by Pelikan Tue, May 25, 2010 21:57:32

Läckra skor till vardagskläder kan vara grymt coolt! Varför inte sätta in en bild till folkdomstolen? ;-)

Posted by xtravaganzajenny Tue, May 25, 2010 21:43:16

Sara, du har rätt det får bli större portioner och nötter äter jag lite mer av. Det jobbiga är att jag inte känner att jag måste för jag är hela tiden mätt och mår bra, men jag ska absolut öka.

Klänningen är köpt på SALT, Louise, men är av märket VILA så man kan beställa den via nätet på deras hemsida. Jag blev kär i den när jag såg den. Dessutom är det ganska skönt med axelband. Det är så många klänningar som är axelbandslösa, och efter 2 barn så är inte det den bästa modellen så att säga...

Hej hej
Jenny

Posted by Louise Tue, May 25, 2010 21:19:13

underbar klänning, vart är den inhandlad?

Posted by Sara Tue, May 25, 2010 20:37:28

Så fint. Klänningen ser fantastisk ut.
Kan du inte bara äta lite mer av den mat du äter? Lite större mellanmål och fler nötter? Vitt bröd är aldrig bra för magen. Inte för mig heller. Ät mer lax, kött, bönor, yougurt etc.
Lycka till : )