Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Livet på en pinne...

Vecka 20Posted by Jenny Mon, May 17, 2010 21:57:39

Äntligen, äntligen, äntligen så våren här! Nu ska det väl i alla fall inte komma mer snö? Nu måste man vara säker...

Helgen var helt underbar på alla sätt och vis! Men som många tidigare helger så rör det sig en hel del om mat, men också de valmöjligheter man ställs inför.

Fredagen var en otroligt skön dag att jobba. Inte så många på kontoret, vilket gör att man hinner göra mer än i vanliga fall när telefonen ringer hela tiden. Dessvärre hade vi muffin fika också, med latte. Men jag åt en liten bit av muffin och tog en latte lätt. Så jag fick njuta, men lite mindre och alldeles perfekt. Jag är så stolt över är att jag faktiskt kan säga nej. Gamla Jenny kunde inte bara ta en bit, utan det var som jag togs över av en sockerdemon som krävde att jag åt mer.

Nu går det bra att ta en bit och känna att det räcker. Antingen för att jag inte längre är beroende av socker, eller för att mitt tänkande har förändrats, men troligtvis så är det en kombination av de båda.

På lördagen blev det lite grill middag, som vanligt. Jag försökte föreslå att vi skulle grilla lax, men det lite nedröstad. Så det blev mycket grillspett med goda grönsaker. Jag hittade även en chorizo som hade mer kött och mindre fett. Till detta gjorde jag en fransk potatissallad med så lite olja det bara gick, samt en fetaost cream med lätt cream fraishe. Så gott så gott! Det kändes bra att hitta andra alternativ än potatisen i ugn och bea.


Till efterrätt blev det även lite grillad banan med mörk choklad och nötter. Jag tog bara lite sedan var jag nöjd. Dessvärre kommer en godisskål fram till barnen, men dom såg inte att jag smakade. Tyvärr ville jag inte säga nej och åt några stycken. Idag förstod jag varför jag inte kunde säga nej då, eftersom den månatliga besökaren kom... Det är verkligen galet hur det påverkar förmågan att säga nej! Är det bara jag, eller är det någon annan som har samma svårigheter?

Dessutom var det ju lördagen helt underbar med alla träd bara slog ut och man kunde springa omkring ute. Dessutom fick jag se mitt katt Myran slåss med en vessla. Det var verkligen ett aggressivt djur! Min lilla katt blev livrädd, den trodde ju att det var en mus. Det slutade lyckligt för alla inblandade, igen blev skadad...

I alla fall så tog vi mammor en kvälls promenad så jag tycker att jag lyckades få in 3 ledstjärnor på en dag, God Energi, Rörelseglädje och Mental Näring. Då är man alltid nöjd.

Söndagen var vädret inte så skoj, men eftersom vi har en hel del att göra med vårt hus så var det ganska bra att hinna med lite grejer. Sedan ringde mina föräldrar och ville bjuda på lunch. Vem kan säga nej till en lunch som man själv slipper laga...

Det är ju en utmaning att gå på restaurang och hitta något som både är bra för mig och smakar bra. Det blev en högrevsgryta med rödvinssås och kokt potatis. Dessutom fick man en liten aptitretare i form av löjrom. Så gott så!


Det jag är mest stolt över det är att jag inte drack någon läsk alls, utan jag håller mig till ramlösa och tycker att det är lyx. Det hade inte gamla Jenny. Hon hade nog druckit minst 2 cola till maten och tagit en dessert!

Sedan var det plötsligt måndag igen, och alldeles för bra väder för att sitta inne. Så lunchen köpte vi med på vägen och satte oss i en park! Det är underbart att stjäla lite sol mitt på dagen!


Det blev thai med kyckling och nötter, och pyttepytte lite ris.

På vägen hem åkte jag även förbi en klädutförsäljning med en kompis. Oj, vad det fanns kläder. Det är så kul att ta en jacka i storlek 42 och känna att den satt som en smeck. Sedan köpte jag faktiskt inte så mycket, inte för att jag inte kom i dem utan för att de inte var tillräckligt snygga plagg. Så kanske mitt köptvång har stabiliserats lite i alla fall.

Ingen är nog gladare för det än min make...

Så det var helgen i korta drag!

På onsdag är det xtravaganza möte och på torsdag ska jag på EGO mässan och berätta om min resa. Det ska förstås bli skojigt!

Ha en bra kväll!

Jenny

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anette Tue, May 18, 2010 21:17:00

Ett antal kollegor på mitt jobb bantar. Jag får varje dag höra "det får jag inte äta", "det är förbjudet" " jag får inte". Därför tycker jag som du Jenny - vi gör val! Jag säger istället "jag väljer att inte äta eller smaka", " jag väljer istället att äta det här". De orden - jag väljer- har hjälpt mig mycket! Då känns det också att det är JAG som har kontrollen och INGET är förbjudet. Jag skall helt enkelt göra så bra val som möjligt! Å på tal om pms, jag åker dit varje gång! Liten chokladbit slinker ner, men jag VÄLJER att inte sätta i mig en hel chokladkaka som jag gjorde tidigare.Posted by xtravaganzajenny Tue, May 18, 2010 20:41:09

Vad skönt att jag inte är själv med PMS problem! Lykos Pelikan som inte har problem med det för det tar verkligen energi.

Ja, det får bli choklad och nötter, bättre än en kexchoklad eller annat som är ännu sämre.

Sea, jag gick direkt från helfart till jämnvikten. Det kändes som jag hade gått ned det jag ville då så det känns bra.

Hej hej
Jenny


Posted by pelikan Tue, May 18, 2010 14:59:56

Toppenhelg! Det verkar som om du har hittat rätt väg, även om du fortfarande måste tänka efter innan du äter. Jag hoppas att det så småningom kommer att gå av sig själv, att välja rätt mat och rätt mängd, men kanske är vi några som måste tänka efter hela livet.

(PMS har jag aldrig varit i närheten av, inte heller mensvärk. Vissa har tur!)

Posted by Sea Tue, May 18, 2010 10:50:09

Hej!

Du är inte ensam om att få "pms-suget". Jag är precis likadan :( Jag är där just nu och jag går på helfart, och är VÄLDIGT frustrerad. Jag är sugen på ALLT, även onyttigheter, och det är jag inte dom andra veckorna på månaden utan då är suget efter nyttig mat som grönsaker och kyckling tex.

Inser ju att det där "pms-suget" aldrig kommer försvinna utan man får lära sig att hantera det helt enkelt. Välja bra alternativ som tex mörk choklad med hög kakaohalt dom stunderna det absolut inte går att motstå hur mycket man än försöker. Min Xtravaganza-coach sa att vi ska prova att dricka ett glas vatten när vi är riktigt sugna på något. Låter konstigt tyckte jag men hon sa att låg vätskebalans kan visa sig på olika sätt tex som sug efter onyttigheter. Så det ska jag absolut testa när jag går på halvfart :)

Går du på halvfart nu eller har du gått över på jämviktsträning?

Posted by Petra Tue, May 18, 2010 09:32:01

Hej!

Jag gillar det du skriver i början om valmöjligheter, det ordet skall jag ta fasta på. Mycket erbjuds i matväg, men valmöjligheter, det har man ju faktiskt. Skall bli mitt nya "ledord"... :-) /Petra

Posted by Jennifer Tue, May 18, 2010 09:29:37

Det är verkligen inte bara du som har svårt att säga nej.. Haft en skitjobbig vecka förra veckan. Usch. Du inspirerar! / http://foreversheddingskin.blogspot.com/