Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

FOXY!

Vecka 19Posted by Jenny Tue, May 11, 2010 21:54:02

Det är en daglig Mental Näring att bo på landet. Visst, jag kanske inte jublade i vintras när vi hade -32 grader och det var snö överallt, men nu när våren börjar slå ut, åkrarna börjar plöjas och älgarna glor när man är ute och promenerar så är det helt underbart och det finns inget jag vill byta det emot.

Dessutom har vi fått söta underbara nya grannar, nämligen en rävmamma och hennes små valpar (?) Alltså, jag är ju från stan så jag vet inte var rävens ungar heter. Kanske de har något annat namn?)

Titta, kan man bli sötare? Jag tror att jag är lite kär...


Något som jag däremot hatar med landet och som inte är sött är fästingar. I morse när jag skulle duscha hittade jag min första fästing som satt och käkade på mitt ben. Jag tycker att de är så äckliga och jag är så nöjd att jag tagit TBE sprutan så att det är en sak mindre man behöver oroa sig över. De har verkligen ingen funktion! Dessutom åker de med katterna in. Hittills har jag väl plockat ett 15 tal fästingar från katterna. Det kommer att bli en lång sommar...

Dagen var annars bra, kan det vara något annat i 15 grader sol? Dessutom hade fritids grillkväll och det var gott. Det blev mycket sallad. Tyvärr hann jag inte handla idag så det blev en grillad korv. Usch, jag mår inte bra nu. Då menar jag inte över mitt val, utan kroppen var inte alls intresserad av att stoppa i sig halvfabrikat så jag kommer nog undvika det i framtiden och måste lära mig att planera bättre.


Efter grillningen så var det tips runda och en rolig variant av brännboll där man fick springa mycket. För min del var jag så glad att jag kan vara med på lekarna och orkar springa runt och att jag inte oroar mig för att jag ser ful och tjock ut när jag springer och för det andra att jag inte ska orka vara med så länge då det är så mycket extra vikt att bära med sig.

Nu ska jag njuta lite av det som är kvar av kvällen. Hoppas ni också gör det.

Jenny

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by xtravaganzajenny Wed, May 12, 2010 23:14:46

Tweety grattis! Vad duktig du är! Men precis som du säger, nu böjar utmaningen. Sedan kan jag berätta att jag åt min första korv igår efter 19 veckor utan och det var ganska äckligt! Fett och jag mådde illa hela kvällen. Så jag håller tummarna att du kommer tycka likadant!

Jenny

Posted by Tweety Wed, May 12, 2010 21:37:12

Då har jag vägt mig, mitt resultat av att ha gått på helfart i ca 3 månader blev - 29,7 kg är helnöjd. Nu börjar det svåra! Älskar korv :-) Tack för dina svar, kram Tweety

Posted by xtravaganzajenny Wed, May 12, 2010 14:27:46

Hej Tweety och Katarina!

Vad roligt att ni kommenterar och gillar min blogg. För mig är den en vikig del i själva viktminskningen och att få bra tips och fedback är så roligt!

Som svar på din fråga Katarina så kommer jag jobba med programmet hela livet, men aktivt 1 år. Eftersom det handlar om förändra mitt bettende så själva viktminskningen är en så liten del i programmt. Det är dessutom nu det svåra börjar, att ändra mina gamal vanor. Ikväll ska det grillas, men ingen bea för mig. Hittade en lätt creamfraishe med kryddor som lät så god. Föresten, även fast fästingar har en roll så är de inget roligt djur...

Tweety,

Just nu kör jag inte så många soppor och shakes, men dessto fler bars. De är så enkla och goda. Jag har lite soppor kvar och kommer npog köra dem lite då och då, men just nu är jag fast i kesoträsket och äte de flesta mellis med keso. Lycka till med halvfarten! Låt mig veta hur det går!

Jag skrev en pratbubbla till korvarna i Photshop. Fast jag plockade nog själva bubblan från Clipart i word. Lite meckit med kul! Pratar korvarna med dig med?

Ha en bra dag!
Jenny

Posted by Tweety Wed, May 12, 2010 12:40:39

Halvfart skall det så klart vara!

Posted by Tweety Wed, May 12, 2010 10:18:20

Lite frågor! Skall börja på helfart i morgon. Kör du fortfarande med soppoa/skakes till mellanmål? eller hur länge måste man göra det? Du hade tagit ett foto på korvar & skrivit en pratbubbla till bilden, hur gör man det? I kväll skall jah väga mig för sista gången på helfart, spännande! Ha en riktig bra dag, kram Tweety

Posted by Katharina Wed, May 12, 2010 08:59:56

Även fästingar har sin plats i näringskedjan tyvärr......................jag som just har börjat läsa din blogg, som f ö är jätteintresant att läsa, tycker att du är enormt duktig! Hur länge ska du hålla på med detta programmet? Lycka till att stå emot god bea-sås i helgen.

Katharina

Posted by åsa Wed, May 12, 2010 05:43:09

vilken söt räv!!!