Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Att bli utstrirrad kl 5.00 på morgon

Vecka 18Posted by Jenny Fri, May 07, 2010 22:23:34

Idag började dagen fantastiskt, eller vänta det gjorde den inte. Den började 4.45 när min 4 åriga son kom in och frågade om han fick titta på barnprogram. Lite trött i mössan sa jag ja till att han kunde sätta på TV själv.

Så hör man att något inte låter rätt så jag går upp och upptäcker att han fått på fel kanal. Istället för kanal 30 har han fått kanal 3 som visar den fina skräckfilmen ”House of Wax”. Så det kändes ju som man vakande till ordentligt. Som det såg ut så hade han inte sett något hemskt, men han var verkligen tyst så antingen var han chockad eller nöjd.

Fördelen var ju att jag verkligen var vaken och kunde ta en härlig morgon promenad. Det var då det hände. Plötsligt när jag kommer ut ur en kurva så står det tre stora älgar på ängen där jag går förbi. Man vet ju att de kan vara lite kinkiga så jag gick vidare och kommer runt nästa hörn och där står 3 rådjur.

När jag sedan kommer upp på kullen så tittar jag ned över ängen och möts av att de 3 älgarna och de 3 rådjuren som alla glor som tokar på mig. Det var en helt fantastisk syn och det kändes som de var lika förvånade att se mig som jag var att se dem.

Så jag tycker att det var ett underbart sätt att börja dagen!

Resten av dagen rullade på. Idag blev vi bjudna på lunch av jobbet. Det var en härlig buffé med räckor, skinka, sallad, tomater och mozzarella. Så det fanns verkligen mycket för mig att äta. Det som var utmaningen var att inte äta för mycket och det gick nog bra och jag valde att inte ta om.

Jag åt faktiskt mellanmål någon timme innan lunch för att jag visste att det skulle bli en utmaning att inte äta för mycket.

På kvällen blev det nästa utmaning, barnkalas. Jag visste att det skulle bli lite onyttigheter så jag promenerade från stationen till kalaset, en nätt promenad på 45 minuter.

Gamla Jenny hade inte promenerat utan jag hade satt mig på stationen och väntat på att bli upplockad. Men det är så skönt och känna att man rör på sig.

Dessutom fick jag inte lika dåligt samvete efter middagen som blev kokt korv, pizza och tårta. Inte den bästa smalmaten, men ibland är det inte helt enkelt möjligt att göra val. Det jag däremot valde var att äta mycket morötter och inte ta så stora bitar av det onyttiga.

Så i slutändan känns det som helgen börjat riktigt bra!

Imorgon ska jag städa garaget. Jag vet verkligen hur man roar sig…

Trevlig helg!
Jenny

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by xtravaganzajenny Mon, May 10, 2010 22:23:48

Först till dig Katharina! Usch, vad tråkigt att din butik tagit bort Eriks! Däremot så kanske det är likla bra för den är nästan oemotståndlig... Kanske byta ut med lite kessela med vitlök? Inte samma sak, men jätte gott.

Eva Lena! Grattis till ett super reslutat! Vi har ju hållti på nästan lika länge så jag vet hur det känns. Mellis är svårt, men jag kör nästan alltid keso 1,5% med frukt på förmiddagen med lite nötter. På eftermiddagen blir det keso och kncäkemacka så man får lite tuggmotstånd. Men jag ska nog ta reda på lite fler så man kan blanda mer. Jag får återkomma...

Posted by Eva-Lena Mon, May 10, 2010 21:07:55

Hej!

Tycker du är superduktig. Har själv hållt på sedan 7 januari och gått ner 21 kg.

Har du lite tips på vad man kan äta till mellanmål vore jag tacksam om du kanske kunde skriva detta i din blogg.

Kram

Posted by Katharina Mon, May 10, 2010 11:49:21

Hej! Du är verkligen duktig att stå emot alla frestelser. Jag körde GI för ett par r sedan och har faktiskt lyckats att hålla vikten, äter nog lite fel men jag tränar hårt så det går ändå. Nu till tråkiga nyheter.........var på MAXI igår och skulle handla Eriks bearnaise sås DOM HAR SLUTAT ATT TA HEM DEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var ingen bra försäljning sa en anställd. Snyft, vad ska man göra nu?

Hälsn Katharina