Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Att komma ut ur garderoben...

Vecka 17Posted by Jenny Wed, April 28, 2010 21:11:12

Dagen började så bra. Jag vaknade vid 5.30 och gick upp och tog en morgon promenad. Solen sken och fåglarna levde rövare i skogen. Dessutom hittade jag min katt som varit ute på bus hela natten.

När jag kommer hem så är maken ledig så jag behöver inte tvinga upp och iväg några barn. Jag hinner till och med titta på TV morgon. Det är verkligen Mental Näring att börja dagen på detta sätt. Att hitta lugnet redan på morgonen är underbart.

Tåg kom dessutom i tid, men det finns inga sittplatser, men jag är van så jag tar alltid med en tidning att första sitta på och sedan läsa.

Det var en bra dag. På lunchen vågade jag mig in i en butik som jag inte varit i förut, som ligger ett stenkast från jobbet. Nämligen Vera Moda. För att när man har storlek 54 så går man inte in i en sådan butik med fina små kläder. Dels för att man vet att man inte kommer i något och om man mot all förmodan kommer i något så sitter det ju inte alls bra. Nu var det kanske lite orättvist mot butiken för det är ju inte dras fel att det satt såligt på mig. Så man känner liksom att man inte passar in och att andra tittar på en och undrar vad man gör där och att man kanske borde förstått att man inte kommer i några plagg. Nu säger jag inte att det är så, men det var tankar som jag hade när jag gick in i sådana butiker.

Idag vågade jag mig i alla fall in. Det är så lyxigt att kunna gå omkring i en butik och tänka vill jag ha den här? eller gillar jag denna? Istället för, kommer jag i denna och hur tjock kommer jag att se ut?

Självklart hittade jag massor av kläder jag kunde ha, och mycket ser ju bra ut på. Nu hörde jag själv att det lät väldigt ego, men nu måste jag få vara det. Att titta i en provhyttspegel och känna att det ser normalt och bra ut och att saker inte bara väller över byxliningen. Det är lyx och något som jag inte är van vid.

Så det känns som det är något som håller på att väckas i mig. Jag börjar upptäcka nya färger och modeller och göra val som jag inte gjort tidigare. Det är som jag är på väg ut ur garderoben där jag suttit fast i tunikor och stora byxor utan passform. Det är ju jätte spännande och det kommer att bli dyrt.

Om någon t ex för 6 månader sedan sagt att jag i april kommer att köpa vita jeans i storlek 42/44 hade jag inte trott att de var riktigt kloka.

Däremot det som är utmaningen är vem är jag nu? Vilka kläder kan jag ha och vad gillar jag? Jag måste hitta en helt nya klädidentitet så det kommer nog att bli en del kläder att shoppa för att hitta rätt. Vad tråkigt det låter...

Här hittar ni dagens fynd. Så fint så tycker jag.

Så kom jag på att www.xtravaganza.se har ju en länk till min blogg och idag hade de uppdaterat med lite bilder och jag blir själv lite förvånad att se mig själv.

Det ser verkligen ut som två olika människor, men jag vet ju att båda är jag.

God kväll!
Jenny

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Thu, April 29, 2010 09:43:57

Härligt Jenny!

Känner igen känslan av att undvika vissa affärer för att jag vet att det inte finns något för mig. Härligt att du kan vraka och välja nu!!! :-)

Förstår också precis hur det är att nu plötsligt skaffa sig en ny klädidentitet. Njut och lek med kläderna!

Bra kämpat!

Kram Linda

Posted by åsa Thu, April 29, 2010 05:42:30

jag har saga i knät och hon tittar på bilderna hon undrar vem du är på de nya bilderna jag sa att det är du samma jenny som på de gamla bilderna men hon tror mig inte, hon säger -jag känner igen henne pekar på gamla, inte henne pekar på nya!!!! ville bara berätta det!!!! kramis

Posted by åsa Thu, April 29, 2010 05:37:42

vad roligt att de uppmärksammar dig på sin hemsida det är du värd du har gjort ett kämpar jobb!!!! kramis!!!!åsa

Posted by maucl Thu, April 29, 2010 00:03:55

Grattis! vilken härlig känsla!

har gjort en och en halv vecka på helfart...och det är gansk ok.

Så roligt att du skriver i din blogg...en verklig inspiration

Kram maud