Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Jag är både snygg och duktig...

Vecka 15Posted by Jenny Thu, April 15, 2010 21:53:44

Nu vet jag att rubriken låter lite ego, men jag ska förklara mig lite.

Idag var jag på besök på mitt gamla jobb och träffade mina kollegor som inte sätt mig sedan jag började med xtravaganza. Jag tror att jag överraskade en del av dem och jag fick extremt många komplimangen om hur snygg, fräsch och läcker jag är. Förstås så kan man inte låta bli att bli glad, men det gör lite ont i hjärtat, för jag tycker nog att jag var fin innan också.

Jag förstår också att man menar väl, men jag blir lite orolig. Menas det då att om jag blir tjock igen så är jag ful och oattraktiv?

Sedan var det någon som frågade om jag var samma person inuti. Det hoppas jag att jag är. Min personlighet tycker jag själv är min största tillgång. Jag har nog alltid haft en glad och skämtsam och bullrig framtoning och den är definitivt kvar, men något hos min personlighet borde ha förändrats.

Jag kanske har blivit lite mer fåfäng och tycker om att ta fram kläder på morgonen och jag känner att jag vill sminka mig och fixa håret. Men jag hoppas inte att man tycker att jag är snorkig utan snarare att jag kanske framstår som mer levnadsglad och lyckligare och starkare i min tro på att jag klarar av att göra saker jag säger att jag vill klara. Jag kan sätta ett mål och faktiskt nå det.

Som jag skrivit om tidigare så är det inte lätt att förändra utseendet och vara samma person något händer, men bara positivt hoppas jag. Men det är inte en lätt fråga.

För att gå över till varför jag är duktig så var jag på min dotters skola idag för att höra lite om de tekniska projekt och naturskolan som de samarbetar med. Istället för att tråkigt berätta så fick vi praktiskt pröva.

Så jag och min dotters kompis mamma Jessica och jag hamnade vid en dator där vi skulle programmera en robot att göra massor av saker på mars. Bland annat så fick vi i uppdrag att den skulle göra fram i 3 sekunder, snurra 175 grader och sedan backa i 5 sekunder.

Roboten längst till höger, NR6 är vår! Titta vad snabbt den kör!

Det är inte ofta man får säga det, men jag och Jessica ÄGDE! Även om det verkligen inte låter ödmjukt... Vi var ett sjukt bra team och duktiga på alla sätt och vis. Vi till och med fick extra överkurs uppgifter! Att känna att man klarar av något som först kändes svårt är underbart. Det är Mental Näring på hög nivå! Så ibland måste man våga prova saker som man inte tror att man klarar. Det ska bli mitt nya måtto.

Över till dagens mat. Det går bra. Det blev bjudlunch av Jane idag, kyckling och massor av wokade grönsaker, men inget ris! Hur gott som helst och kändes nyttigt och bra!

Till middag blev det kycklingspett, sallad, tomat och 4 fullkornspasta fjärilar.

Vad säger ni, känns det fel? Saknar jag något?

Jag har lite svårt att få i mig massor av kokta grönsaker. Det måste jag jobba på!

Dessutom så gick jag inte upp kl 5.00 som planerat för att promenera. Jag somnade om. Så är livet ibland och det var idag en välbehövlig extra 30 minuter i sängen.

Antal steg 7375. Jag behöver komma upp i fler!

Däremot ska jag inte gå längre än till sängen nu så jag kan väl lägga på 15 steg till!
Jenny

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by åsa Sat, April 17, 2010 09:00:36

hej du min underbara kusin! jag har ju inte träffat dig ännu men vi har pratat i telefon och du låter precis som den underbara person du alltid har varit!!! kramis åsa!

Posted by Petra Fri, April 16, 2010 10:52:19

Bra tips med de kokta grönsakerna! /Petra

Posted by MAPA Fri, April 16, 2010 06:16:11

Var inte orolig mitt hjärta, Du är och har aldrig varit ful och oattraktiv. Din godhet, positivitet och empati för andra människor försvinner inte med kilona. Du är jättesnygg nu men vi skulle älska Dig lika mycket även om Du vägde 300 kg.

Puss och Kram från MAPA

Posted by Pelikan Thu, April 15, 2010 23:18:29

Det är väl inte så konstigt att det är svårt med kokta grönsaker. Det är ju rätt tråkigt, ändå. Det krävs kryddor! Prova vitlök och persilja (helst färsk) till haricots verts (allra helst med smör...), pressad citron på morötterna, välkryddad ratatouille och moser. Moser låter kanske lite bebismataktigt, men kan vara jättegott!

Exempel:
- selleri, potatis, lök, vitlök, lagerblad, salt och peppar
- lättstekt lök eller purjolök, squash / ärter / broccoli, potatis, salt och peppar
- rotmos med senap

Om du mixar grönsakerna direkt i kokvattnet, kan du få goda soppor. (Tillsätt lite smör / grädde eller åtminstone mjölk till barnen.) Potatis kanske du tycker innehåller för mycket kolhydrater (ännu), men den går att utesluta. Jag använder potatis mest därför att jag tycker att det ger bra konsistens och mättar bra. För att krydda kan du använda buljongtärning. Det är enkelt, men all mat får samma smak, så det blir lite tråkigt i längden. (Det finns färdiga buljonger utan natriumglutamat, om du vill undvika det.)