Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Eget val, men lite ångest!

Vecka 15Posted by Jenny Mon, April 12, 2010 20:38:23

Idag kände jag mig lite tom. Mitt mål är nått och min födelsedag är avlutad. Nu då? Vad händer nu?

Nu måste jag hitta motivationen och sätta upp nya mål. Jag har ju som sagt gått ned i vikt, men nu behöver jag komma i form så det känns som nästa mål. Så ge mig lite tid så ska jag omformulera mitt mål.

Så idag tänkte jag att jag skulle göra en dags analys av hur mycket jag naturligt rör på mig. Så jag tog på mig min gamla stegräknare. Det var inte mycket att hurra för. Nu är jag uppe i 6472 steg. Det kändes ganska lite, men så har jag ett ganska stilla sittande jobb.

Så imorgon ska jag försöka att gå upp kl 5.00 och ta en morogon promenad för att få upp mina steg lite. Men inga hurra rop ännu! Det är en utmaning att tacka nej till 30 min extra sömn för att promenera.

Dessutom var jag ute i förrådet som man nu kommer åt och plockade fram min crosstrainer som bott där sedan förra våren. Så tanken är att den ska få lite kärlek också.

Sedan ska jag försöka komma iväg och träna på lunchen 2 ggr i veckan.

Så det finns en plan och utmaning för hur min Rörelseglädje ska se ut. Min största fiende är tid. Det är svårt att få tiden att räcka till, men man måste försöka.

Idag har jag även utmanats matmässigt. Eftersom jag fyllde år så hade jag med mig lite Brownie fudge och chokladtårta till jobbet för att bjuda. Problemet är att jag egentligen inte vill äta själv, men jag kände mig lite tvingad nu. Så jag tog en liten bit.

Eftersom det är vikigt enligt xtravaganza att man gör valen själv så ska man inte få dåligt samvete för det man stoppar i sig. Jag fick jobba hårt för att inte få dåligt samvete kan jag lova.

Tyvärr tänkte jag inte heller på den Goda Energin. För istället för att ta ett bra mellanmål med frukt och keso så åt jag ju en bit choklad, och hoppade därför över mellis.

Problemet med det var att mitt blodsocker sjunk som en sten och att jag knappt kunde hålla mig vaken på eftermiddagen.

Så läxa lärd= Choklad gör mig trött! Slutsatsen är att undvika i största möjliga mån.

Däremot har jag idag ätit en så bra frukost. Havregrynsgröt med en halv banan och minimjölk. Det var jätte bra för jag höll mig mätt enda fram till mitt förmiddags mellis som blev den andra halvan av bananen och 3 cashewnötter.

Nu ska jag förbereda lite kläder till imorgon för om jag ska upp och promenera så kommer jag inte hinna såsa på morgonen.

Håll tummarna att jag kommer upp...

Jenny

Ps Jag bytte lite bilder i min banner. Lite kul blev det! Det ser ju ut som två olika människor!

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda S Tue, April 13, 2010 18:04:35

Vilken fin blogg! Keep up the good work! Du ser ju helt strålande ut! Grattis i efterskott också :-)

Posted by Karina Tue, April 13, 2010 11:30:39

Du er kjempeflink! Og så er du blitt så fin :) du er til stor inspirasjon, jeg går selv på xtravaganza 2 uke. Hilsen Karina fra Norge

Posted by Linda Tue, April 13, 2010 08:36:37

Men vad snygg bannern blev! Du är så duktig!!! :-D Min inspiration på resan ska tilläggas. Jag är upp i -11 kg på 4 veckor nu. Det går ju neråt i alla fall! :-D

http://blog.st.nu/linda/

Posted by Ann-Charlotte Tue, April 13, 2010 08:35:26

Visst är omställningen svår från det väldigt konkreta "gå ner x antal kilon på x antal månader" till "hålla vikten". Det kan kännas väldigt diffust och man får inte samma kick som man fick medan man gick ner. Men jag tror att dina mål med träning är jättebra att starta med!

Vilken kontrast med gamla och nya bilderna i bannern, jättehäftigt! Du har verkligen lyckats! :)

Posted by åsa Tue, April 13, 2010 07:05:57

du kommer att klara din nya utmaning galant! kramis åsa!