Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Ett hav av frestelser!

Vecka 1Posted by Jenny Sat, January 09, 2010 23:38:53

Lördag och familjefrukost! Idag blev det blåbär. Den sista av alla smaker som jag provat. Det var lite mysigt med tända ljus och gröt till barnen.

Sedan blev det en liten utmaning igen. Denna gång i form av en julgransplundring. Dessutom hjälpte jag till och la upp fikabrödet på tallrikar. Det var nästa på gränsen till vad man kan stå ut med. Vaniljbulle, pepparkaka och kärleksmums! Ett riktigt hav av frestelser! Dagens konstaterande är att vaniljbullar luktar gott! Dom ska man passa sig för...

Det som jag just nu känner att jag behöver komma igång mer med är rörelseglädjen. Det blir inte mycket träning, den fysiska. Den mentala träningen går bra. Igår kväll gick det så bra att jag faktiskt somnade.

På julgransplundringen var det därför ett gyllene tillfälle att dyka in och dansa med barnen. Det var ju verkligen rörelseglädje! Trött blev man också. Vi höll säkert på i 45 minuter så det var ett helt träningspass. Dessutom är dansande och sjungande barn så söta att man kan äta upp dem, fast inte bokstavligen.


Det roligaste var när vi skulle sjunga den gamla godingen "Nu är det jul igen, jul är det jul igen och julen varar fram till pasta..." Det var en för mig ny och spännande variant och den visar väl på att tankarna ibland försvinner iväg.

På kvällen var vi bjudna på middag hos våra söta vänner. Det var jobbigt för det luktade så gott! Men de hade köpt ramlösa till mig och jag tog med en kycklingsoppa och kryddade den med samma kryddor som de andra. Så det gick bra och kycklingen är en favorit.

Däremot kom godiset och chipsen fram efter maten och det var svårare. Jag tvingade till och med min man att äta en godis och sedan ge mig en puss, men det är inte riktigt samma sak. Jag luktade även lite i chipspåsen...

Men åkte något in i munnen och ångrar jag mig att jag gett mig in på detta? Nej, på både frågorna. Jag känner mig fast besluten att detta är rätt val för mig.

Det kanske är inbillning, men kläderna sitter lite lösare. Ska inte mäta eller väga mig ännu, men det känns som det är på väg åt rätt håll...

Imorgon blir det simhallen för lite rörelseglädje!

God natt!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post9