Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Varför inte rosa?

Vecka 10Posted by Jenny Thu, March 11, 2010 20:33:16

Idag hade jag en excellent morgon. Gott om tid till jobbet och en superbra skiva i bilstereon. Tåget var i och förs sig försenat, men bara några minuter.

Idag hade vi även en spännande Manga frukost där vi fick höra en föreläsning om vad Manga är.

Frukosten såg god ut och de nybakade crossianterna såg supersnaskiga ut, men jag vet också hur feta och onyttiga de är! Så jag var ganska nöjd i mina snygg jeans (som faktiskt sitter i lite löst) och med min släta kopp kaffe.

Så jag mår bra och tycker att jag faktiskt inte ser så pjåkig ut längre. Det är så härligt att säga, men det är knappt så att man vågar det för det känns som alla går omkring och är missnöjda med sig själva på ett eller annat sätt. Så frågan är vad tycker folk när man säger att man känner sig fräsch och nöjd. Antingen kanske de tycker att oj, hon är dryg, eller så tänker de wow vilket självförtroende! Det är ju lite fult att tycka att man är snygg, eller bra. Lite synd faktiskt, för det är en trevlig känsla att känna sig nöjd.

Ett av mina största orosmoment är faktiskt att jag ska bli för fåfäng och bry mig för mycket om mitt utseende. Anledningen till det är att jag inte vill lägga den energin jag la på mat förut på en annan last. Kan det vara så att man skjuter en last till att bli en annan? Det vill jag förstås undvika.

Eller så måste jag hitta en bra last. Kanske min last ska vara att träna jätte mycket? Det kan jag ju till och med dra nytta av.

I vilket fall som helst så känner jag mig annorlunda. Dels för att det är oerhört belönande att se kilona att rasa och se den kroppsliga förändringen, men också att jag känner mig annorlunda. Jag tror aldrig jag hört mig säga att jag tycker att jag är fin, eller att jag är nöjd med vad jag åstadkommit.

Jag vill tro att jag har påverkats av den Mentala Träningen. Hjärnan börjar att omformas och ta in mer positiva tankesätt. Jag njuter mer av livets goda, som inte är mat. De små stunderna som är den största delen av livet.

Nu blev det kanske lite djupt, men med veckobrevet fick vi något att tänka på under Mentala Träningen:

Det finns tre viktiga delar som skiljer framgång och misslyckande.
Detta handlar om attityder och föreställningar.


Inlärd Hopplöshet:

1. Problemet är permanent
2. Problemet är totalt
3. Jag är problemet
4. Varför är det så här?
5. Det är ingen idé

Inlärd Hoppfullhet:

1. Utmaningen är tillfällig och kan lösas
2. Utmaningen innefattar ett begränsat område
3. Utmaningen ger mig möjlighet att lära mig mer
4. Vad kan jag lära mig av det här?
5. Vad är mitt mål?

Jag kände att jag just nu är hoppfull och att jag inte längre känner igen mig i "Inlärd Hopplöshet". Härligt, det gör mig ännu mer sporrad att träna mentalt.

Så nu ska jag inte bara djup längre, utan tvärtom nu vill jag bjuda på lite ytlighet. Jag fick ju en del kommentarer om min hårfärg igår och det känns ju som att det lutar åt blond.

Däremot hittade jag en jätte rolig sida på nätet som heter www.colortry.com

Här kunde man prova runt lite färger, och vem kan motstå det?

Så här nedan följer lite olika hårval. Det är i alla fall galet vilken skillnad som färgen gör!

SVART

RÖD

BRUN

BLOND

ROSA

Så vad säger ni? Är rosa min färg?

Ha en bra kväll!
Jenny

  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post83