Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Hur ser ditt kylskåp ut?

Vecka 10Posted by Jenny Mon, March 08, 2010 20:26:56

Igår fick jag tips om att jag sakta men säkert ska börja omvända min familj mot det grönare och nyttigare hållet. Det tycker jag är bra idé, men den kan nog stöta på en del motstånd på flera fronter.

Jag tog ett litet foto av min kyl och vad den har att erbjuda. Jag är ju en del i kylen trots att jag kör helfart. Främst för att jag lagar mat till resten av familjen.

Som ni ser finns det en del tveksamma element, även om den hyllan inte syns så finns det grönsaker och frukt hemma. Men det är klart att det kanske inte är ett kylskåp som man är stolt över.

Det är svårt att omvända en hel familj och jag tror att det måste ske gradvis. Egentligen äter vi inte alltid onyttigt, men jag tror att mitt problem har varit att det varit för stora portioner och att jag aldrig säger nej när det bjuds på något.

Gentemot barnen har vi nog haft en ganska stäng syn på att godis och glass hör till helgen, med speciella undantag. Läsk är också något som hör helgen till. Men jag ogillade min egen dubbelmoralen där barnen inte fick dricka cola, men jag fick. Eftersom jag gick över till light version av cola så kunde jag säga till barnen "mamma dricker vuxen cola" för att komma undan att jag skulle få dricka, men inte de. Jag vet att det verkligen är minuspoäng till mig själv, men är man beroende så gör man det som krävs för att få i sig det.

Dessutom är mina barn smala som bara den så de ligger verkligen inte i någon farozon. Snarare tvärtom, att min oro har kretsat kring en mycket smal tjej, som trots att hon är 6 år kan ha kläder för en 4 åring utan problem.

Men klart, det finns mycket att jobba på när det kommer till familjens matvanor. Som sagt man kommer att få gå varsamt fram och jag tycker att det ska bli spännande att få prova nya recept som förhoppningsvis alla så småningom ska gilla.

Annars så har dagen varit bra. Säkert är det fler än jag som märkte hur underbart väder det var och att det var varmt och vackert till och med när man kom hem på kvällen. Bonus till min bil som inte behövde bli skrapad när jag kom hem. Yiiipppi! Det är nära nu till våren...

Idag var det ju kvinnansdag och på mitt jobb har jag en super gullig manlig kollega som varje år denna dag bjuder alla damer på jobbet på tårta. Nu kunde jag inte äta tårtan, men den såg god ut och i vilket fall som helt så uppskattas gesten!

Näää, den ser inte god ut. Kanske det skulle kunna vara något annars, en shake med prinsesstårta smak? Den skulle jag dricka jämt...

Själv drack jag ett Afrikans ananaste istället. Det var ingen höjdare och lät godare på förpackningen än vad det var.

Veckas utmaning var att jag denna vecka skulle säga nej till saker för att kunna säga ja till saker som jag verkligen vill. Tyvärr har jag inte sagt så mycket nej denna vecka. Däremot insåg jag vad problemet är. Det är att jag egentligen inte vill säga nej, inte för att jag inte vågar, utan för att jag tycker att så mycket är roligt. Så det känns som problemet är på ett annat plan. Jag kanske kan säga nej, men jag vill inte.

Så här måste jag komma på ett sätt att övertala mig själv att jag måste lära mig att selektera. För annars finns det en risk att man gör för många halvdana saker för att tiden inte räcker till. Fast det kan ju bli lite knepigt för man kan ju inte alltid säga ja till det som är roligast, för ibland måste man göra det mindre roliga också. Detta blir något att jobba på.

De senaste veckornas utmaning har egentligen handlat mest om mig. Men denna vecka så ska mitt mål handla om min familj.

Jag tycker vardagarna är svårast att hinna med att få kvalitetstid med barnen och maken. Det är målet denna vecka. Jag ska göra något med kvalité med varje familjemedlem. Detta går ju självklart som Mental Näring och det kommer förhoppningsvis ge massor av energi.

Min dotter och jag skrev ned ett fiskrecept till skolans senaste tävlig och sedan körde vi barn yoga från en bok som hon länge velat prova. Det var två mysiga stunder!

Med sonen blev det lite Star Wars krig samtidigt som jag hade ett par pyjamasbrallor på huvudet. Jag fick en roll också, men jag tror att jag bara fick en liten roll, men jag fick i alla fall en laserpistol.

Nu är det bara lite kvalitetstid med maken kvar och tyvärr får man inte det med bloggande så nu signar jag ut för ikväll! Tyvärr ser jag nu att han nog inte är mottaglig för kvalité, eftersom han somnat i soffan...

Ha en superbra kväll och massor av tack till alla er som gör mig så glad med uppmuntrande kommentarer och till alla er som också kämpar på! Hej heja på er!

Tänk att i sommar behöver vi kanske inte gömma oss i vassen!

Ett visdomens ord innan natten infinner sig...

God natt
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post80