Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Det känns lite konstigt...

Vecka 9Posted by Jenny Wed, March 03, 2010 20:29:12

Ja, idag gjort jag det för första gången. Jag valde att ha en lunchdate på restaurang för första gången sedan jag började med xtravaganza. Jag har klarat mig länge, men nu var det dags.

Vi valde en restaurang som är stor och där man känner sig lite fri. Därför blev det Åhléns restaurangen.

Jag köpte en ramlösa med granatäpple och en te. Jag hade tagit med mig en svampsoppa, min shaker med 1 dl kallt vatten i. Det känns lite konstigt att sitta och shaka in public. Inte för att jag skäms, men det är ju liksom lite fult och ganska förbjudet att medta egen mat på restaurang. Men å andra sidan betalde jag 50 kr för en te och en ramlösa så jag kanske förtjänade att få dricka lite soppa.Det lustiga är att det jobbiga är inte att äta soppan, utan det jobbiga är det sociala, att inte vara delaktig i en måltid och inte prata och tugga. Det är svårt.

Luchen gick i alla fall bra och min kompis Angelica åt kyckling, med ris och jordnötssås. Jag skulle ljuga om jag sa att det såg äckligt ut. Bara åsynen av jordnötssås fick mig att tänka på min makes jordnötssås med peanutbutter, kokosmjölk och riktiga, krossade jordnötter. Inte så nyttigt, men mycket gott...Idag hade vi ingen gruppträff, utan nu kommer gruppen träffas varannan gång. Så jag valde att inte gå dit och träna idag heller. Mest för att jag verkligen inte mår bra. Jag har ont i kroppen och halsen och känner mig slut.

Då blev jag lite orolig, hur gör man när man blir sjuk och går på helfart? Oftast är det väldigt synd om mig när jag är sjuk. Man har liksom tillstånd att äta vad man vill, godis och kakor och gotta ned sig i sängen med en film. Orkar man inte laga mat så är det ok med pizza. Det som är viktigast när man är sjuk är att man får dricka hur mycket cola man vill.

Nu då? Nu kommer jag inte kunna tycka synd om mig själv. Jag kommer inte ens kunna äta halstabletter. Det kommer att bli en utmaning det här.

Det bästa blir väl att gotta sig i något gott te och sedan bara ignorera att man inte mår bra. Jag får absolut inte tycka synd om mig för då vill jag trösta mig med alla onyttigheter i världen.

Jag ska nog höra av mig till Lina, min coach och höra om hon har några styrketips för att klara sig igenom en förkylning!

Idag gjorde jag en annan hiskelig upptäckt.

Jag vill ju förstås inte prata illa om några varumärken, och det värsta är att det nog kanske inte ens spelar någon roll. Idag hade min make köpt hem lite chokladgodis. Kanske 1 cm breda och 4 cm långa. Så liten så liten var den. Men innehöll 98 kalorier! Hur är det ens möjligt?

Gamla Jenny hade nog kunnat äta 5 stycken efter varandra utan att tveka. Det är hela min dagsranson idag. Det kanske borde vara olagligt att tillverka sådana?

Jag kommer bli förbannad på mig själv om jag faller in i samma gamla mönster när jag jobbat så hårt för att bli av med mitt beteende och alla mina kilon.

Sedan så ska jag inte säga att jag aldrig kommer att äta choklad igen för det kommer jag självklart göra. Men jag hoppas att mitt beslut när jag äter choklad är baserat på ett val och att jag vet vilken konsekvens den har.

En underbar överraskning var att vi stackars SJ resenärer äntligen får tillbaka! Idag var två tåg inställda på rad så 3 tåg i 1 principen gällde. Jag stod i en trapp tillsammans med 15 stycken andra. Då var det någon som yppade den glada nyheter. SJ ska kompensera oss. Det var sant!För mig personligen innebär detta att jag får 1 månads pendling gratis! Yiiipiii! Det blir mer pengar till kläder...

Så allihopa som tycker att livet känns lite mörkt nu. Kämpa på för snart är det vår och då kommer allt bli lite lättare!

Så nu ska jag ta min stackars kropp och bjuda på en dusch. Ta på mig en mysig, men inte så läcker, flanellpyjamas och krypa ned i sängen och lyssna lite på Mental Träning och sedan somna som en liten bebis, fast klockan är bara barnet.

Sov gott!
Jenny

  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post75