Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

En föredetta pillertrillare...

Vecka 9Posted by Jenny Tue, March 02, 2010 21:10:55

Ja, alltså jag gillar inte att ta tabletter. Jag har jätte svårt för att tro på tabletter när det kommer till vanligt läkemedel. Varje gång jag varit hos läkaren och får medicin så är jag tveksam till om jag ens ska plocka ut läkemedlet. Så jag har en del utskrivet med aldrig uthämtat. Säkert dumt, men jag har kanske haft otur och har inte alltid känt mig trygg i vad jag får för grejer som jag ska stoppa i mig.

T ex för något år sedan så träffade jag en läkare och jag sa till honom att det var jobbigt att vara övervikig. Han snabba lösning var att skriva ut viktminskningstabletter. Jag hämtade ut dem i alla fall, men valde att aldrig börja att äta dem. Så nu ligger de i en låda och behöver förhoppningsvis aldrig användas.

Nu ska jag däremot inte låta som jag är såååå naturlig och inte äter några tabletter. Det som jag har ätit av, och verkligen mycket av är huvudvärkstabletter. Jag skulle tippa att jag i perioder har tagit minst ett par tabletter varje dag.

Eftersom jag har migrän då och då, som kan utlösas av stress har jag tabletter överallt. I varje väska och ficka. För man vet inte när man behöver en tablett...

Det här låter ju inte så roligt och det är det ju inte heller. Det är ganska läskigt att vara så beroende av tabletter.

Men det som är roligt och oväntat är att sedan jag började med xtravaganza har jag bara behövt ta 1 tablett på 8 veckor. Det är ju ett helt fantastiskt!

Som jag ser det som så är det tre anledningar till det.

1. Jag dricker mer vatten än jag brukar

2. Jag lyssnar på Mental Träning som kanske får mig mindre stressad

3. Jag dricker ingen cola

Kanske finns det en helt annan anledning, men egentligen spelar det ingen roll för jag är så glad att ha fått tillbaka mitt huvud.

Idag var jag ute och letade efter danskläder till min dotter. Hon vill då inte ha fluffigt och rosa, så jag letade igenom hela stan för att hitta något annat, men rosa och fluff tycks vara poppis bland flickor...

Då upptäckte jag något nytt. Jag var bland annat inne på Kappahl. I vanliga fall tittar jag inte ens på de "vanliga" kläderna där utan går till stora avdelningen för att hitta något som jag får på mig. Större krav än så har jag inte alltid. Värsta ångesten ligger i byxköpen. Usch!

Idag kände jag sådan glädje när jag bara kunde gå förbi avdelningen och faktiskt titta på de andra kläderna. Jag köpte inget, men jag valde att inte köpa något, för det som var underbart var att jag hade kunnat om jag velat!

Slutligen hittade jag i alla fall balettkläder, som var vita och jättefina. De kom ju från en dansshop så de var inte gratis, men när jag såg hur glad och lycklig min dotter blev så var det värt det. Hon dansade omkring och stod i olika positioner hela kvällen. Så nog blev det lite Mental Näring till mamma. Titta, kan det bli finare?Även katten var imponerad...

Idag hade jag en även en annan utmaning. Som valigt var tåget inte bara överfullt, utan tåget lyckades gå sönder på vägen så att vi var tvungna att byta tåg, så det var så trångt och mysigt.

Eftersom vi blev över en timme sena så upptäckte jag att om jag varit gamla Jenny så hade jag absolut stannat på lokala korvmojen. 100% säker är jag på det. När jag är trött och stressad så vill jag av vana äta något fett och något som går snabbt. Så det är något jag måste jobba på att inte falla i den fällan sedan.

Jag hittade förresten den här bilden som är från min moj. Det var min sista måltid innan jag började med helfart och nu när jag tittar på den så ser det faktiskt inte så gott ut.Så nu ska jag inte tänka på snabbmat, utan jag ska ta mig an lite Mental Träning.

Ha en bra kväll!
Jenny

  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post74