Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Att vara en sugar junkie...

Vecka 8Posted by Jenny Thu, February 25, 2010 22:01:13

Igår fick jag en fråga som är viktig för att jag tror att många känner igen sig i, vilket jag gjorde. Man låter mat ha en annan funktion än att vara mat.

"Tänkte bara fråga dig hur du resonerar med dig själv när du känner dig nedstämd eller orolig? Själv tröstäter jag när jag tänker negativt, särskilt på kvällarna. Har du något tips att ge? Hälsningar Petra"

Jag vill börja med att säga att om det verkar som att jag tycker att det är lätt att gå på helfart så är det ju självklart inte det. Jag har också mina inre strider och kämpar med min lust att äta.

Jag har ju tidigare haft flera olika fallgropar då jag väljer att äta. Den första är av vana. Man stoppar in saker i munnen utan att tänka efter före. Jag äter när jag är stressad, vare sig det handlar om jobbet eller t ex barnen.

För mig har mat också varit en vikig del när man umgås. Det blir mycket parmiddagar och det är mysigt med fredagspizza med kompisar eller familjen, kanske varje fredag...

Sedan äter jag när jag är glad och när jag är ledsen. Sedan äter jag för mycket, som att det inte finns något stopp. Inte för att det är gott utan för att det fyller en funktion som gör mig lugnare.

Så att köra helfart är en verklig utmaning för mig så jag vill inte att någon ska tro att det är det lättaste jag gjort.

Jag undrar varför det går så bra för mig och jag har ett par teorier. Dels tror, och hoppas, jag att den Mentala Träningen påverkar hur jag tänker. De första veckorna när jag lagade mat eller blev uppstressad så ville jag instinktivt stoppa något i munnen för att lugna mig. Nu känner jag inte att jag vill, eller jag tänker faktiskt inte på det ens. Så det tror jag är nyckel till detta. Att ändra hur man tänker. Om jag inte jobbar på det är jag ju fortfarande mig själv när jag gått ned i vikt. Mitt beteende är kvar så det är mitt största tips, att jobba med hur man tänker.

Sedan tror jag att jag varit en riktig suger junkie och varit i klorna i ett djup sockerberoende. Det är jag ju inte längre. Jag har troligtvis ett jämt blodsocker som gör att mitt humör känns jämnare och att jag faktiskt inte blir lika arg eller frustrerad längre och att det kanske också påverkar min inställning.

Angående att tänka negativt försöker jag att alltid att tänka positivt. Det låter så helylle, men jag tror att jag alltid försöker att hitta det goda i saker, vare sig det finns något eller inte. Det är nog bara den jag är.

Sedan är det den bästa kicken av alla att känna att man lyckas med något man tar sig an! Även om det är en bit kvar så har jag satt upp en mål och är på väg dit och det gör ju att man känner sig gladare.

Den sista anledningen, som nog en de som känner mig kan hålla med om, är att jag är sjukt envis. Har jag bestämt mig så kommer jag göra mitt bästa att hålla det. Nu har jag bestämt att jag ska göra mitt bästa att bli Fabulous vid 35 och då gör jag mitt bästa. Så negativa tankar har inget att hämta här!

Oj, det blev ett mycket långt utlägg. Jag som hade lovat berätta om vad Idealviktsträning är. Nu byter vi ämne lite smidigt...

Kortfattat så är det en veckoplanering där man sätter upp ett veckomål med utgångspunkt från de 4 ledstjärnorna.

För den kommande veckan ser min ut så här:

Mitt bästa träningstillfälle: Jag tänkte utstå en mental prövning. Idag skulle vi ha en härlig jobbfukost och målet var att ta mig igenom allt gott bröd och färskpressad juice.

God Energi Denna vecka så ska jag dricka mer vatten

Mental Träning Att lyssna på spår 4 innan sovdags varje kväll

Rörelseglädje 15 min pilates varje dag med min fina boll

Mental Näring Söndags SPA hemma!

Dessutom ska jag komma på en sak varje dag som gjort mig glad.

När veckan är slut gör man en utvärdering på hur det gått med de olika målen. Utvärderingen måste vara positiv. Så även om jag inte gjort 100% av det jag sagt jag ska så måste jag hitta det som är bra i det jag gjort.

Jag har redan tagit mig igenom den läckra frukosten.

Som ni ser så ser det mycket gott ut, men jag tog en varm choklad och den var också god.

Dessutom gick familjen på bio idag. Det ger verkligen mental näring. Däremot så ingår ju popcorn på bio. Så lite trist är det när alla sitter och äter. Jag köpte mig en skogshallon ramlösa, så lite lyx för mig med.

Dessutom blev det min mysigaste stund idag. Mest tack vara min 4-åring som sitter i mitt knä och precis när grodprinsen sagt att "Jag älskar dig Tiana" så vänder han sig mot mig och utbrister, förstås så att alla i hela salongen kan höra, "och jag älskar dig mamma" och ger mig en riktigt mega puss.

Kan en dag bli bättre än så?

God natt så hörs vi imorgon!
Jenny

  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post68