Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Äntligen RESULTATET!

Vecka 8Posted by Jenny Wed, February 24, 2010 23:09:00

Så var det äntligen dags! Jag var lite orolig för även om det känns bra i kroppen så är man alltid orolig för siffran.

Det var fyra veckor sedan senaste vägningen och kan ni tro att min önskesiffra slog in! 14,5 kg i rent fett blev resultatet! Det är helt oooootroligt! Det kändes jätte bra och värt att jag inte fick äta några semlor i år. Här är ett litet bildspel på händelsen.Det var ju nästan som att vara där, eller hur?

Det som gjorde det ännu roligare är ju att inte bara titta på vikten, utan att titta närmare på vad som hänt i kroppen och om mitt BMI förändrats.

Vid invägningen den 4 januari hade jag ett BMI i 33,4 nu är det nere i 28,7. De måste ju betyda mindre risk för hjärtinfarkt!

Min fett % har gått ned från 42,9% till 35,6% och i Fett massa så blir det från 43,3 kg till 30,9 kg.

Så min kropp består alltså idag av 30,9% fett och rekommenderat för en tjej, med min ålder och längd borde ligga mellan 14,9-27,5. Så jag är verkligen på rätt väg! Heja, heja!

Jag hade tänkt träna idag, men jag valde att jobba över och förbereda ett möte. Synd för att jag hade sett fram emot mitt pass. Däremot ville jag inte gå miste om min Rörelseglädje för dagen så jag promenerade både till xtravaganza och till tåget när jag skulle hem. Så totalt blev det nästan en timmes promenad. Det är nästan en liten guldstjärna på det med tanke på kylan och alla snö. Det blev även lite Mental Näring av det. För eftersom jag promenerade så njöt jag av att slippa bli arg på tunnelbanor som aldrig kommer.

När jag kom till Birger Jarlsgatan så körde jag först 15 minuter Mental Träning i massagestolarna. Så det kändes också som ett bra val. Dagar som är stressiga och fulla med måsten så är det verkligen en lyx att lägga sig i en massagestol med en filt och bara stressa av och släppa tankarna.

Så även om det inte blev som jag tänkte mig imorse så blev det det bästa möjliga av dagen. Dessutom har jag gått ned 14,2 kg på 7 veckor. YYYIIIPPPIIII!

Sedan hade vi gruppträff nr 5 med Rebecka. Vi var en tapper skara på 5 personer. Det sakandes alltså 10 personer i gruppen på grund av kaoset i kollektivtrafiken.

Vi började med Mental Träning och trots att jag precis gjort det så var det lika skönt denna gång.

Idag gick vi även igenom det som heter Idealviktsträning-programmet. Jag kan sammanfatta det med att man varje vecka gör en plan för hur man ska ta sig an de 4 ledstjärnorna.

Imorgon hade jag tänkt berätta hur jag kommer planera Idealviktsträning-programmet och vad det innebär.

Nu är jag nämligen lite trött och glad och ska försöka få in ett par minuter kvalitetstid med min make.

Varför går dagarna så fort?

Alla svar på det mottaget, och gärna en ide hur man får dem att räcka längre.

God natt på er vi hörs imorgon!
Jenny

  • Comments(10)//www.xtravaganzajenny.se/#post67