Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Uppmärksammad av xtravaganza!

Vecka 8Posted by Jenny Tue, February 23, 2010 20:25:30

I dag har det hänt flera roliga saker. Det första var att xtravaganza har uppmärksammat mig och lagt en direktlänk från deras hemsida till min blogg. Titta där är jag!

Det är ju verkligen smickrande och jätte spännande! Så för er som kommer och hälsar på min blogg för första gången, välkomna!

Här kommer en kortfattad resumé om vad som har hänt de senaste 8 veckorna:

Jenny skriver in sig på Xtravaganzas viktcenter den 4 januari 2010. Det enda man kan säga om det är äntligen! Jag hade nämligen bestämt mig att 101 kg är nog och att jag inte vill uppleva en födelsedags till som överviktig.

Dessutom fyller jag den 10 april i år 35, så min tanke är att jag är Fabulous då. Då väger jag 70 kg och har tappat 30 kg.

Anledningen till att jag valde xtravaganza var främst för den Mentala träningen och att jag hört att man ser resultat snabbt. Viktminskningen är egentligen en ganska liten del av programmet. Det hårda jobbet kommer när man går på jämvikt och ska behålla vikten. Mitt mål är att behålla min vikt och aldrig hamna i övervikt igen och jag räknar med att det kommer att ta minst 1 år.

Under de senaste 7 veckorna har jag kört helfart. Efter 5 veckor var jag hos läkaren, vilket är rekommenderat när man kör längre än 3 veckor. Jag var så frisk som man kan vara och jag kommer förhoppningsvis att fortsätta med helfart hela vägen till påsk då jag börjar upptrappningen.

Jag har bara vägt mig en gång sedan jag började, nämligen efter 3 veckor. Då hade jag tappat 6,5 kg i rent fett. Imorgon är det dags för den andra vägningen. Nu har det gått över 7 veckor. Det ska bli så spännande! Jag hoppas på 14 kg, men har lovat att inte bli purken om det inte är så mycket.

Jag har trots allt förlorat 7 cm på magen, 16,5 cm i midjan, 6 cm på låren och 4 cm på armarna! Så inga sura miner här inte!

Varje söndag avslutar jag veckan med nya mått och veckans bild. Mest för att jag vill ha ett visuellt resultat på vad som verkligen händer.

För mig är bloggandet en viktig del av viktminskningen. Dels för att när jag reflekterar över t ex de 4 ledstjärnorna så känns det bra att skriva om dem och hur de passar in i min vardag. Även alla känslor och utmaningar känns lättare när man får skriva om det. Sedan blir jag så glad och peppad av alla kommentarer och att själv få höra hur andra kämpar på och vilka resultat de får!

Det var en mycket kort sammandragning av de senaste 8 veckorna. När man sammanfattar det så låter det så lätt, men så är inte fallet. Då får du nog läsa igenom alla tidigare inlägg... Nu fortsätter vi resan!

Som jag sa var det även ett par andra överraskningar idag. Idag har jag nämligen jobbat hemma. Dels för att jag inte alls kände för att skotta mig in till stan. Vilket var min lycka! Min tågkompis Anette som åkte bil idag berättade att det tog nästan 2 timmar extra att ta sig till jobbet. Tänk vad mycket tid jag sparat på att jobba hemma.

Nu vek jag av lite från själva överraskningen märkte jag, men den här snön kan göra en galen.

När jag var och handlade kunde jag inte låta bli att smita in på ett outlet med design möbler och kläder som ligger vid affären. Jag har handlat där tidigare, men i likhet med de flesta vanliga butiker har de inte över stl 46. Efter lördagens fantastiska nyhet att jag kom i stl 42 i en överdel, var jag tvungen att testa lyckan igen.

Jag tittade igenom rean, där 100kr plaggen satt. Jag hittade en så fin topp som ropade "Jenny köp mig!" Tyvärr var den största storleken 38. Men jag tänkte jag ska ju ändå gå ned lite till så jag provar den och ser hur mycket det är kvar. Gissa! Jag kunde ha den! Det är otroligt! En tygtopp i stl 38! Nu tror jag att storlekarna är lite stora, men ändå!

Sedan såg jag dem. Stövlarna på REA! Jag har alltid velat ha stövlar för det är såååå snyggt, men har man mega vader så måste man köpa ett par för små och lästa dem. Det har kännts som ett så stort jobb. Tänk om man köper ett par stövlar som inte ens kan lästas ut i min storlek. Så efter stl 38 kände jag att det är dax. Jag vågar prova. Gissa! De satt som en smeck! Inte nog med det. De var nedsatta, så istället för 995:- betalade jag 350:-. Yiiipppiiii! Både billigt och snyggt, kan det bli bättre?

Här kommer även ett bildbevis. Och ni ser rätt. Jag har kjol på bilden. Senast var nog någon gång under 1800-talet. Jag hoppas att det inte är sista gången.

Jag tror att min blogg om viktminskning kommer sluta som en modeblogg för det är så roligt att kunna köpa läckra kläder i normala storlekar!

Nu ska jag inte prata mer om kläder utan ge mig an veckans utmaning. Nu blir det 15 minuter Pilatesboll och sedan 15 minuter Mental Träning.

Imorgon är det gruppträff med Rebecka på mitt viktcenter, och vägning!

Håll tummarna så hörs vi imorgon med RESULTATET!

Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post65