Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Temtation is all around!

Vecka 7Posted by Jenny Sun, February 21, 2010 18:51:27

Så är det i livet. Överallt ställs man inför frestelser. Det gäller ju egentligen alla delar av livet, jobb, privatliv och i mitt fall är ju frestelsen gestaltad i form av mat och onyttigheter.

Om man är en del av en barnfamilj så finns den sortens frestelser överallt. Vi har till exempel en snaskkorg i köket. Här hittar man allt från chips, kakor, godis, ostbågar och annat gott och onyttigt. Snasklådan kan man inte göra sig av med för barnen älskar den, även om de bara har tillgång till den på helgerna. Dessutom så vill jag inte gör mig av med den av samma anledning som jag pratat om tidigare. Livet är fyllt av frestelser att stoppa i sig. Jag måste vänja mig vid att välja bort saker, även när jag är festad. Om jag övar nu, så hoppas jag att det kommer det att gå lättare längre fram att säga nej.

Ok, snasklådan ser ju trevlig ut, men en annan sak som jag inte nämnt och som många frågar om är alkohol. Frågan "Men du får väl dricka? " har jag fått flera gånger. Nej, det får man klart inte göra när man går på helfart, eller halvfart för den delen. Det är ju förstås kalorier i alkoholen. Dessutom lever man på 500 kalorier. Så jag kan ju dessutom tänka mig hur jag skulle bli om jag drack ett glas vin nu...

Eftersom jag tidigare jobbat med vin och är mycket intresserad av denna fantastiska dryck så ser jag fram emot den dagen då jag kan ta ett glas vin. Just nu får mitt lilla vinställ, eller även kallad snasklåda för vuxna, får vänta ett tag till. Dessutom känns skönt att rensa ut kroppen på allt så det känns inte som en uppoffring. Det finnas andra saker jag längtar mer efter.

En av anledningarna till att jag valde xtravaganza var filosofin att inget är förbjudet. Du väljer själv vad du vill äta, och du väljer själv vad du inte vill äta. Om du äter något så ska du ha gjort ett val innan och inte ha dåligt samvete för att du stoppat i dig något.

Jag tror nu att jag kommer att vilja äta gott & blandat, pizza och biff med bearnaisesås och ett trevligt glas rött vin till. Men att jag inte gör det varje dag. Dessutom måste gör mig av med den energin som jag stoppar i mig.

Det låter så enkelt när man skriver ned det, men det är ju inte. För om det var det skulle det inte finnas några överviktiga människor. Det svåra kommer vara att få min hjärna att förstå detta och få en annan inställning till mat.

Nu lämnar vi frestelsen och gör över till dagens aktiviteter. Idag dansade min lilla tjej. I vanliga fall så brukar jag sätta mig i bowlinghallen och dricka kaffe, kanske med en chokladboll och läsa en bok. Idag hade jag bestämt mig att jag istället skulle nyttja lite Rörelseglädje och bowla istället för att titta på banorna.

Det tar ju alltid emot att göra något själv som är en gruppaktivitet. Att boka en bana själv och spela kändes lite stort. Sedan hade jag tur för en av min dotterns bästa kompisars pappa skulle också drick kaffe. Så istället spelade vi bowling tillsammans. Det är ju verkligen jätte roligt! Det är ju också en sådan verksamhet som slår två flugor i en smäll, nämligen Rörelseglädje och Mental Näring!

Efter dansen så hade jag lovat min dotter lite skridskoåkning. Turligt nog hade jag packat ned matsäck till henne och en färdig shake, passionsfrukt och melon till mig. Tyvärr åt vi i ett omklädningsrum för hockeyspelare. Ni kan ju själva tänka er hur det luktar...

Tyvärr hade jag inga skridskor för de är insnöade i garaget, men jag har lovat att nästa vecka så ska jag åka. Det är väldigt roligt att se sin lilla dotter plötsligt vara så duktig på något. Från att för några år sedan varit en liten plutt som mest låg på isen till att åka som vinden, på ett ben. Så där satt jag på en bänk i vintersolen och njöt av stunden.

Jag vet inte om det är den Mentala Träningen, men jag hoppas det, men jag känner att jag njuter mer av mitt liv. De små sakerna som händer hela tiden. Det känns bra.

Nu ska jag leka lite så hörs vi senare med dagens mått!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post62