Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Break the habit!

Vecka 1Posted by Jenny Wed, January 06, 2010 20:21:30

Tydligen är jag en riktig småätare! Det upptäcker jag nu när min hjärna gång på gång försöker säga åt mig att ta en liten kaka, eller en liten godis eller något annat. T ex när jag idag stekte hamburgare till resten av familjen. Det är så lätt att man automatiskt skär en ostskiva och sedan stoppar den i munnen.

Det är inte så att jag vill eller är sugen, men det tycks vara en vana. En sådan läskig vana som man inte tänker på. Jag tänker det är inte så mycket. Det kan inte göra någon skillnad. Det är klart att det är! Är detta kanske mitt största problem?

Så trots att min hjärna försöker lura mig så står jag stark och har lyckats sortera i barnens godis, ta bort ostbågepåsen och laga mat till hela familjen.

Det svåraste är att sitta med vid bordet och titta på, men jag måste nog det för att det ska bli en bra lugn måltid för barnen. Imorse när jag inte satt med blev de oroliga och kunde inte äta. Däremot tror jag att min man inte tycker att det är så dumt för det ger ju mig mer tid att hämta grejer från kylen eller sådant som man i vanliga fall tycker tar energi från själva maten när man hela tiden blir avbruten.

Idag provade jag jordgubbe, kycklingsoppa och chokladtoffee. Alla smakade bra och det är skönt! Det var nämligen en av mina orosmoment innan jag började. Att jag inte skulle gilla det och jag känner att det går bra, förutom persika. Den ska jag byta tillbaka för den passar inte mig.

Självklart blev det kaffe och lite te också, och massor av vatten! Jag tog fram en fin karaff och skivade i lite gurka och har gått och druckit hela dagen. Den kändes lite lyxigare än att bara dricka ett glas från kranen.

Jag organiserade även upp allt lite fint så man snabbt kan se vad man ska välja.

Nu har jag även lagt in den mentala träningen på min MP3 spelare och har bestämt mig att mina 15 minuter blir innan jag ska sova.

Så vi får höras imorgon för nu ska jag förbereda allt inför jobbet imorgon!

Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post6