Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Måste tjocka kompensera med personlighet?

Vecka 7Posted by Jenny Mon, February 15, 2010 20:53:41

Det är en ganska stor fråga och jag vore nog inte så smart om jag trodde att jag hade ett svar. Däremot kan jag nog säga att det gällt mig personligen. Som överviktig känns det som att man ska vara god och glad för att ha något att erbjuda.

Som överviktig får man även stå ut med en del, t ex tips om hur man ska ned i vikt av alla möjliga människor (som man inte vet hur man gör!). Man får även höra hur riktigt smala människor klagar över att de ser så feta ut i sitt skinn. Dessutom ger de tips på hur man går ned i vikt. Sådant får man bara ta emot och skratta bort och vara god och glad, vilket inte alltid känns kul.

Så för min del tror jag absolut att jag har försökt kompensera min övervikt med att vara lite extra trevlig och glad.

Man ska inte ens prata om när man söker jobb. När jag varit på intervju och inte känt mig hemma i min egen överviktiga kropp så känner jag att jag måste vara extra trevlig för att kompensera det.

Jag vill bara påpeka att det behöver inte betyda att någon annan tänker något kring detta. Jag säger verkligen inte att det är så och att jag blivit lilla bemött för att jag är stor. Det har troligen mer med min egen självkänsla och hur jag ser på mig själv. Något som jag hoppas jobba bort med xtravaganza.

Innebär detta då att jag kommer att förlora min personlighet nu när jag går ned i vikt? Det får vi verkligen hoppas att så inte är fallet, men jag hoppas bara att jag inte behöver känna mig obekväm i situationer som gör att jag måste skoja mig ur det. Så vi håller tummarna att jag även i fortsättningen kommer att vara god och glad.

För att inte gå in på detta för mycket idag så tänkte jag lite raskt berätta om veckans utmaning.

Senast jag var på xtravaganza och tränade så blev jag lite förälskad i deras stora boll. Så i helgen var jag lite crazy och köpte en alldeles egen. Så veckans utmaning är uppdelad i två delar. Den första är att träna med min boll 15 minuter varje dag. Det blir fokus på mage och rygg med bollen.

Sedan har jag varit lite dålig med den mentala träningen så där tänkte jag också lägga in en växel, eftersom den är så viktig. Så den ska jag köra varje kväll denna vecka. Också den 15 minuter.

Så första uppgiften var att pumpa upp den j*kla bollen! Det tog säkert 25 minuter och när jag var färdig så var jag helt slut i armarna. Jag fick till och med min 6-åriga dotter att pumpa lite. Så, så vältränad är jag...

Sedan provade jag lite övningar, men det var ganska svårt för jag har ganska dålig balans. Men imorgon kör vi igång på allvar.

Så nu blir det lite fokus på den Mentala träningen ikväll.

Sedan är det så bra att min gruppledare Rebecka mailar och påminner vad vi ska göra på onsdagsträffen så att man kommer ihåg det man ska göra.

Idag skickade hon även ut några inspirationskort för att peppa oss.

Denna var den bästa tyckte jag.

"Den som inte lägger ned tid på sin hälsa idag får lägga ännu mer tid på att bli frisk imorgon".

Så med detta lämnar jag er och går och göra lite mental träning!

Ha en fin kväll!
Jenny

  • Comments(5)//www.xtravaganzajenny.se/#post56