Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Jag kan lägga benen i kors!

Vecka 6Posted by Jenny Sun, February 14, 2010 16:46:45

Även om jag älskar mina barn över allt annat, så en eftermiddag med shopping, bio och övernattning och egen tid med min make verkligen uppskattat.

Däremot är det svårt när mat inte ingår i en mysdate. Vi är vana att gå ut och äta och min man tyckte inte att var jätte kul att gå på en vanlig restaurang och äta medan jag dricker min soppa, så vi valde att gå på MacDonalds. Kanske inte så romantiskt, men det var hans födelsedag så han fick bestämma.

Däremot var det en jobbig dag igår för jag var ganska sugen, mest på salt. Pommes såg goda ut och baconchipsen på bion såg oemotståndliga ut. Min man åt upp sina fort för att inte sukta mig, men killen till vänster om mig inne på bion var inte like förstående...

Bio är en verkligen en situation där man gärna vill äta lite snask för det ingår liksom i konceptet. En påse gott och blandat hade varit gott kände jag när jag satt där.

Så när jag sitter där i biomörkret och tycker att det är lite tråkigt, händer det plötsligt. Jag kan lägga benen i kors utan problem! Nu låter det kanske inte som en världsnyhet där vi behöver stoppa pressarna, men när man är överviktig är det jätte svårt att lägga ihop benen i en kvinnlig variant. De senaste åren har jag bara kunna lägga upp foten på det andra knäet, men inte korsa benen.

Så jag var så nöjd att det gick. Det gav mig mer möjligheter i de trånga biostolarna. Så då kände jag mig stärkt trots lukten av bacon...

Efter en godnatts sömn blev det födelsedagsfrukost. Det är också lite svårt för en sådan smaskig frukost är bland det bästa jag vet.

Som grädde på moset blev det en prinsesstårta till efterrätt. Kanske en av de tårtsorter som jag gillar mest.

Själv drack jag en kopp med varmchoklad.

Eftersom det är en fantastiskt vinterdag med strålande sol blev det inte bara en promenad, utan två. Den första involverade en snowracer tur med min son, vilket var jätte mysigt. Nu när man är några kilo lättare så känns det mycket lättare att ta sig fram!

Den andra promenaden slutade hos en granne som hade grillfest i trädgården för att fira sin födelsedag. Det var jätte mysigt och även fast jag inte kunde äta det goda grillkorvarna och chokladtårtan kändes det jätte bra att sitta och njuta av en koppkaffe och bara prata.

De söta damerna berömde mig och förhoppningsvis blir det ett gemensamt gym här ute på landet så att vi kan peppa varandra.

Så även om det är svårast att köra helfart på helgerna så har jag fått en hel del underbara stunder.

Söndag

1. Att vakna av sig själv strax efter kl 9.00

2. En helgfrukost med familjen

3. Att leka med sina barn i snön

4. Att promenera i vacker vinterväder till Enigma i lurarna

5. Sitta och prata med grannar och njuta av att vara ute

Dessutom är dagen inte ens slut...

Under nästa vecka kommer jag inte skriva någon lista, men jag kommer göra en mentallista och njuta av de små stunderna som faktiskt är en vikig del av livet.

Jag återkommer lite senare med veckans mått!

Ha det gott och njut av alla hjärtans dagen!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post54