Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Retromix och 90-talet är top of the line!

Vecka 6Posted by Jenny Fri, February 12, 2010 20:27:28

Varje dag sitter jag ungefär 30 minuter i bilen. 15 min till stationen och 15 minuter hem. Min tid. Den tiden kan jag inte göra något annat, som att städa, vika tvätt, skicka mail eller jobba. Den tiden är då jag oftast lyssnar på radio, kanske på något för hög volym om ni frågar min man.

Häromdagen ursäktade jag mig lite att jag läste tonårsböcker, så nu måste jag nog ursäkta mig lite till för att jag älskar dansmusik, alltså inte det som ni nu tänkte på "Leeende guldbruna ögon", utan clubmusik! Det kan vara mycket plipp, plopp, men framför allt är jag svag för mycket bas.

Så då har jag erkänt, att jag på vissa plan inte vuxit upp. Å andra sidan så har jag hus, kombi och två barn så lite vuxenpoäng har jag nog samlat ihop...

Min dansstation på radio har en inslag som heter Retromix och den spelas oftast ganska sent, men idag körde jag hem under den. Det spelas korta snuttar av härlig musik från 90 talet. Så jag sitter där och skrålar med och ler åt att jag faktiskt kan alla texter! Låtarna är ju så galet bra! Man kunde göra musik förr det är ett som är säkert!

Sedan satt jag och tänkte på om låtarna faktiskt var så bra? Jag menar "Pump up the Jam" och "Dirty cash", det är ju topp of the line, tycker jag. Eller kan det vara så att jag också associerar dem till en annan tid i mitt liv när man var ung och inte hade så många måsten.

Själv var jag i USA som barnflicka under mitten av 90-talet så många av låtarna får en att tänka på den tiden.

Egentligen är det struntsamma om låtarna verkligen är bra, för jag blir lycklig av dem och det ger mig energi och jag är starkt övertygad om att jag måste börja få in mer musik i mitt liv igen för det ger verkligen mig Mental Näring.

Inom kort, när jag hittar mina gamla foton tänkte jag göra ett bildmedly från mitt tidigare liv i olika storlekar. Just min USA tid är lite rolig. För nästan alla mina vänner gick upp 10-20 kg under sitt år där. Jag gick istället ned nästan 10 kg!

Receptet då var det som jag eftersträvar och som xtravaganza ska hjälpa mig tillbaka till.

Mycket rörelseglädje och sunda matvanor, men en kost som är balanserad där inget är förbjudet!

Kan jag klara att gå ned i vikt i the Land of the Fat så klarar jag det här.

Nu ska jag ge dagens positiva lista. Idag känns det lite mottigt. Jag är lite snorig och trött och har haft en stressig dag. Så nu ska det bli en utmaning att hitta de bästa stunderna.

Fredag

1. Att städa undan på skrivbordet så att det är fint på måndagsmorgon

2. Äta (eller dricka) lunch med en mysig kompis

3. Läsa en bra bok och dricka min favoshake, melon och passion!

4. RETROMIX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5. Få glädjeskutt och glada skrik när man kommer hem

Så dålig dag var det kanske inte...

Nu är det dessutom Let's dance och fredagsmys!

Vi ses imorgon!
Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post52