Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Trattkatt!

Vecka 6Posted by Jenny Tue, February 09, 2010 21:11:25

Så här är det, vissa dagar är det svårt att vara jättepositiv. Allt började egentligen redan igår kväll när jag åka över till en kompis. Dom har en jätte söt hund som jag blev lite orolig att jag skulle köra över honom eftersom han sprang runt bilen när jag kom. Det hela slutade i att jag backade in i en snödriva och fastnade. Inte så jätte kul kl 21.00 på kvällen.

Det är ju dessvärre inte så mycket att göra. Det var bara att skotta fram bilen. Det tog ju ett tag så det kan jag nog räkna det som Rörelse, men glädjen kom faktiskt först när bilen var loss...

Innan jag åkte hade jag även haft den vanliga dispyten med den 6 åriga tonårstjej som bor hemma hos mig. Samma sak varje kväll när det är läggdags. Det är verkligen inte konstigt att man hittar gråa hår.

Imorse gick jag dessutom upp så tidigt att jag man kan knappt kalla det morgon. Alla söta familjmedlemmar låg och snoozade i sina sängar. Jag tänkte lite glad i hågen att om jag tar 6.20 tåget så kan jag gå tidigare, för flextid är en fantastiskt uppfinning.

Gissa om tåget kom? Du har rätt. Klart det inte gjorde. Om du redan visste det kunde du kanske ha ring... I alla fall nästa tåg skulle komma 7.55. Kom det då? Ja, det gjorde det, men inte i tid. Den kom in 10 minuter sent och var ett kort tåg, som dessutom hade förra tågets passagerare också! Skojsigt med lite trängsel så tidigt på morgonen. Sedan tog den vanliga 60 minuter resan över 1 timme för att det var stopp här och lite singnalfel och kanske det även var ont om spår på centralen.

Kontentan var att istället för att komma in 1,5 timme tidigare så kom jag 5 minuter före min vanliga arbetsdag.

Så vet ni ju att vissa arbetsdagar bara är stressiga. Inte att något hände som var jobbigt, men det är mycket för huvudet att komma ihåg och man är på spänn för man inte vill missa något.

Sedan stressar man iväg för att åka hem och hinna hämta barn på diverse ställen. Då menar jag de där barnen som aldrig vill åka hem. Kanske är det bara jag som har sådana...

Sedan hade vår snälla granne Jessica hämtat hem katterna som blivit steriliserade. Så då skulle jag få trattkatterna att ta det lite lugnt. Så jag försökte göra i ordning lite mysigt i tvättstugan samtidigt som jag skulle förbereda middagen. Mitt i allt detta så hittar mina barn en gamla chokladkalender som de börjar smaska på.

Och inte låter det inte som katterna tar det lugnt i tvättstugan! Myran, min dotters katt stångar tratten mot dörren och Gary (döpt efter Svampbobs snigel) sitter och tittar på mig med de största oroligaste ögonen.

Tyvärr är det ju inte roligt, men det var någonstans mitt i denna fars som dagen blev lite rolig. Usch, jag skäms, men katter med tratt är roligt.

Titta själv...

Hade jag fel?

Nu ska jag försöka sammanställa min glada lista för dagen.

Tisdag

1. Att få göra sig i ordning på morgonen utan att tänka på någon annan.

2. Få provsvar från en läkare som säger att man är frisk.

3. Prova snygga toppar som passar bra.

4. Ha människor omkring sig som hjälper en utan tanke på egen vinning.

5. Ha ett snyggt och städat badrum

Det gick faktiskt också ganska lätt. Kanske jag håller på att bli optimistisk?

Jag har även gjort min hemuppgift inför morgondagens gruppträff. Vi skulle fylla i delen i handboken som heter "Nycklar till framgångsrika resultat". Det var bland annat här vi skulle formulera vårt mål i nutid. Det gjorde jag ju redan förra veckan. Kanske jag får en guldstjärna då...

Det är bra att fylla i frågeformulär för man tvingar sig själv att tänka till och då upptäcker man saker man faktiskt tycker. I vanliga fall är ju allt flyktiga tankar, men när man skriver ned dem så det så tydligt.

Imorgon är det som sagt gruppträff och vi ska ta med en målbild på vad vi vill uppnå. Jag ska plocka ut en bild ikväll som jag ska ha. Ni får se mitt fina collage imorgon.

Ha en bra kväll!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post48