Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Nu börjar det!

Vecka 1Posted by Jenny Mon, January 04, 2010 23:19:56

Jag har varit lite nervös så jag var glad när klockan slog 17.00 och det var dags för inskrivning.

Lokalen var jätte fin och inbjudande. Först blev jag invisad till rummet där man kan jobba med sin mentala träning. Här låg jag i en massagestol medan jag väntade på att min coach Lina kunde ta emot mig.

Personligen kände jag är detta verkar vara rätt melodi och att ligga i en massagestol och njuta det ska jag nog klara av. Tyvärr vet jag att det kommer krävas mer av mig än så...

Sedan kom Lina och vi satte oss ned och pratade om hur programmet fungerar. Vi gick igenom min bakgrund och jag fick svara på en del frågor och vad mina mål är.

Lina berättade även om de 4 ledstjärnorna som man jobbar med på xtravaganza. Mental träning, Mental näring, God energi och Rörelseglädje. Även om jag just nu inte kan återge allt som Lina berättade kände jag att dessa ledstjärnor passar mig. Den mentala träningen ska bli jätte spännande och den största utmaningen. Då det känns som det är svårt att ändra sina tankar och göra en livsförändring.

Sedan gick vi till deras special våg som mätte massor av olika parametrar. Ingen av dem gjorde mig väl så glad, men inte överraskad.

Längd 174 cm ( ingen överraskning, det visste jag. Skönt med en känd siffra...)

Vikt 101 kg

BMI 33,04

FAT MASS 43,3 kg!!! Det vill säga att av min totala kroppsvikt så är 43,3 kg fett. Det är verkligen inte lite.

Sedan gick vi igenom flera parametrar, tyvärr kommer jag inte ihåg alla, men så här såg det ut:

När det var klart pratade vi om jag skulle köra min viktminskning på hel eller halvfart och vilka fördelar de olika programmen hade.

Lina ritade ut hur en viktminskningskurva skulle kunna se ut med hel och halvfart.

Eftersom jag satt ett tydligt mål att jag ska ha gått ned 30 kg till min 35 år dag så är det helfart som gäller för mig. Jag tycker ju också att det strecket ser väldigt lockande ut. Det är den korta...

Helfart innebär är att man kör soppor och shakes, så kallade xtraVLCD för att snabbt kunna gå ned i vikt. Under denna tid så äter man detta 3 ggr per dag, dricker massor av vatten och faktiskt får man dricka kaffe. Vilket var en trevlig överraskning. Utan koffein skulle det kännas väldigt tungt.

Så för mig, som är lite av en fastfood junkie och älskar mat är detta ett mycket stort steg.

Den goda nyheten är att det fanns massor av smaker både på sopporna och shake och roliga idéer hur man kan göra variationer. Så imorgon blir det den första dagen.

På halvfart jobbar man även mycket med kost, men viktminskningen går inte lika fort. Den passar säkert många, men tänker köra helfart så får vi se hur det fungerar.

Man fick även en hel del material, bland annat en CD skiva med mental träning som jag tänker berätta mer om när jag lyssnat på den.

Vi pratade även en hel del om rörelseglädje och vad jag ska göra för aktiviteter. Jag har en hel del ideér, men första veckan ska jag bara försöka fokusera på kosten.

Dessutom fick man en Kundhandbok med all info som jag passade på att kasta mig över på tåget hem. Där fick man även lite tips om hur en del mår första veckan. Den ska jag verkligen jämföra mig med så att man känner sig peppad. Det verkar som de första dagarna är svårast.

Nästa möte med Lina är nästa onsdag. Då ska jag få en genomgång av träningsmaskinerna och göra en avstämning. Längtar dit för då har jag klarat första veckan!

Den 27:de är det dags för min första gruppträff. Det ska också bli spännande. Då har man ju varit inne i programmet ett par veckor. Då kan det bli en extra kick att träffa andra som är i samma situation.

Kram till alla som känner mig och tycker om mig. Bjud gärna in mig, men bli inte ledsen om jag tar med mig egen mat för nu är det bara målvikten som gäller från och med nu!

God natt och imorgon drar det igång på riktigt!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post4