Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Snökaos och vibrationer

Vecka 5Posted by Jenny Wed, February 03, 2010 22:41:26

Så då var det onsdag och som vanligt var tåget försenat! Ahhh, jag blir galen. Jag vet att det är mycket snö, men att inte komma i tid till jobbet på nästan 4 veckor känns helt tokigt!
Den tiden som jag förlorar genom att stå som en packad sill på ett trångt tåg kunde jag gjort något roligare med, t ex tränat. Jag ska kanske ge förslag till SJ att de ska införa träningsvagnar. Vad smidigt att samtidigt som man åker till jobbet kör man lite trappmaskin, eller löpning. Vad tror ni?

Efter jobbet pulsade jag till xtravaganzacentert för att börja kvällen med lite träning. Det tar runt 20 minuter och gå och efter att ha klivit mellan vallar och modd så var jag ganska trött när jag kom fram. Jag började med att köra lite lätt uppvärmning för att sedan köra vikter. Det gick bättre denna gång mot förra och jag kunde lägga på lite vikter. Det är alltid roligt när det går åt rätt håll! Därefter blev det vibrationsmaskinen. Jag vet att det inte ser så jobbigt ut, men prova är allt jag har att säga. Man kan nämligen välja intervall hur länge man ska vibrera. Jag valde den kortaste tiden, vilket är 30 sek och det var vad jag klarade. Max var 300 sek och jag är imponerad av den som klarar det!Sedan hade vi vår onsdagsklass med Rebecka. Hon berättade att vårt totala mot, på 14 personer, var att gå ned 305 kg! Det är inte lite, men det är klart att det går. Jag har ju redan dragit av 6,5 kg på dem.


Sedan fick vi prova att lyssna på den mentala träningen tillsammans. Det är väldigt skönt. Jag ska lägga in en växel på det lyssna oftare för det är nyckeln!

Sedan pratade vi att det egentligen är ganska enkla regler för att man ska lyckas med sina mål. Det som fastnade hos mig var bland annat två saker. Det finns ingen mat som är förbjuden och man ska aldrig ha dåligt samvete för det man äter. Jag väljer själv vad jag ska äta. Så om jag stoppar in något i munnen ska det vara ett aktivt val, och jag får stå för konsekvenserna. Jag tycker det låter bra och självklart!

Det andra som är viktigt för att lyckas är att sätta upp ett tydligt uttalat mål. Mitt kan ju kanske inte vara tydligare.


" Jag Jenny ska till den 10 april 2010 ha gått ned 30 kg och vara Fabulous!"

Så till nästa vecka har vi i läxa att svara på frågorna kring vårt mål och ha med en målbild på oss själva. Det ska vara en positiv bild på det vi vill uppnå, eller en bild på hur vi tidigare sett ut och som vill eftersträva! Jag vet redan vilken bild jag ska välja, men det får ni se nästa vecka.

Nu ska jag umgås lite med min kompis som jag sover över hos. Det blev som sagt lite knasigt mycket snö hemma så istället för att sura över att tågen aldrig kommer så åkte jag hem till gamla Farsta och myser lite.

God natt på er!

Jenny


  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post39