Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Gladare och mer energi, är det möjligt?

Vecka 5Posted by Jenny Tue, February 02, 2010 20:54:02

Jag tycker faktiskt att jag är både gladare och har mer energi. Man tänker ju att om man ska leva på 500 kalorier per dag, som jag gör, så borde jag vara tjurig och trött.

Jag har försökt att komma på vad det beror på.

Den första som slår mig, som alla som känner mig kanske inte kommer att tro, men att jag kanske har varit deprimerad. Jag har nog känt med lite besegrad när det kommer till vikten. Jag har nog egentligen inte gått runt och pratat illa om min kropp, men det är klart att jag inte varit nöjd. Men det är så svårt att ta tag viktminskningen på allvar, för livet kommer alltid emellan. Man börjar kanske bra en vecka eller två. Men sedan dyker något upp som man måste vara med på. Du vet det är den där festen, eller resan eller något annat kul där mat ingår.

Så jag är nog gladare för att jag bestämt mig! Jag gör något åt min vikt och sitter inte och tycker att det känns meningslöst och nu är det detta som gäller. Det är en härlig känsla!

Sedan när det kommer till min energi så kan det nog beror på ett par saker. Dels så har jag ju tappat en del kilon i vikt vilket gör att min kropp fysiskt är lättare att röra på sig. Jag har tidigare opererat min knä hela 3 ggr på grund av en fotbollsskada och har till och från haft ganska ont, säkerligen på grund av extra kilon. Det har jag inte nu och det får en ju att vilja kasta sig över lite rörelseglädje vilket ger mig mer energi.

Sedan är jag lite rädd för soffan för det tillhör det gamla livet. Jag brukar hamnar där efter middagen. Då är man lite dåsig och alldeles för mätt. Trots det så brukar det bli lite ostbågar och fika, eller en god liten ostbuffé...

Så om jag inte sätter mig i soffan så kommer jag inte frestas av massor av goda saker. Praktiskt är det i alla fall för jag får massor gjort!

Idag fick vi även vår fina brasa installerad och den kommer att ge mig Mental Näring. Den är så rogivande. Dessutom kom jag på att vi inte lyssnar på så mycket musik hemma längre. Det är bara att vi glömmer bort det. Så det blev lite live uppträdanden på akustiska gitarrer från någon gammal MTV-skiva jag hade och en underbar brasa och en stor kopp med te.

Så, då är man redo för nya utmaningar!

Imorgon blir det träning och gruppmöte med Rebecka på xtravaganza. Jag har ju även gjort min läxa, att fylla i hälsoplanen så jag är förberedd.

Sov gott!
Jenny

  • Comments(6)//www.xtravaganzajenny.se/#post38