Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Lika bra att erkänna...

Vecka 3Posted by Jenny Sun, January 24, 2010 21:17:26

Söndagar är den svåraste dagen på hela veckan. Det är en sådan mysdag med familjen och vi brukar äta en god middag, ha levande ljus, prata massor och avsluta med en efterrätt. Då känns det lite trist att sitta med en tallrik soppa. Det sitter så mycket i huvudet!

Idag stod jag i köket och lagade en smarrig köttfärssås med honung och vitlök och bredvid spisen stod gårdagens godisskål. Då hände det. En röd seg fisk attackerade min mun! Jag tuggade ett par gånger för att sedan ta ut den.

Inte mitt stoltaste ögonblock när den åkte in, men den kom ju faktiskt ut igen. Kanske inte i samma skick, men jag avbröt mig själv istället för att äta upp den och sedan gå loss på godiskålen som jag nog gjort i vanliga fall.

Det är så lätt att falla in i sådana vanor. Vi hade spenderat hela förmiddagen till att handla möbler till en okontrollerbar hall. Det blev en drive in lunch och jag hade med mig en färdig choklad shake. Då tyckte jag att det luktade väldigt gott! Sedan när man står och lagar mat till andra så är det tungt. Dessutom vill jag gärna belöna mig när jag gjort något som varit mentalt påfrestande. Ibland har det nog sorligt nog varit så att jag gör sådana saker bara för att jag vet att jag ska få frossa i något onyttigt.

Sedan fick jag belöningen för allt mitt hårda arbete! Mina mått har ändrats även denna vecka och jag blir så glad. Då är det värt det även om det ibland är tufft.

På onsdag ska jag även väga mig för första gången. Jag är så nyfiken. Det är många som inte kan förstå att jag inte vägt mig innan. Anledningen till det är att jag inte vill vara slav under en siffra. Jag känner ju att det händer saker så ett nummer är inte det viktigaste. Min man frågade vad jag trodde jag skulle landa på. Jag vill inte sätta för höga förväntningar, men 6-7 kg vore rimligt. Vi får se på onsdag...

Så var det dags för en ny vecka med nya utmaningar. Vi kör på med trapporna och sit upsen, men lägger till lite ryggövningar. Sedan ska jag denna vecka öva på min hållning. Jag sitter som en ihopsjunken liten gumma när jag jobbar. Jag ska försöka tänka på det och sträcka på mig och känna mig stolt och rakryggad! Är ni med?

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post27