Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Rörelseglädje för en tant...

Vecka 3Posted by Jenny Wed, January 20, 2010 22:39:19

Idag hade jag planerat att gå och träna med en kompis, men hon fick något roligare för sig så då blev jag tvungen att gå själv. Då kändes det som jag istället ville åka hem och lägga mig på soffan och träna en annan dag. Hmmm, det har ju aldrig hänt förr...

Sedan blev jag lite peppad av en annan kamrat som påminde mig om att man brukar må väldigt bra efter träning så jag tänkte jag ger det en chans.

En av de 4 ledstjärnorna i xtravaganza är att det ska vara Rörelseglädje. Man ska tyckta att det är kul att röra på sig och att man inte ska känna ett stort NEJ. Så jag tänkte att jag ska vara lite crazy och kanske prova på saker jag är nyfiken på för att hitta glädjen igen. Bland annat hade jag hört talas om att ett träningställe som ligger ganska nära hemma. Så jag åkte helt sonika dit och sa hej får man prova?

Det fick jag förstås.

Träningspasset tar 30 minuters och man kombinerar styrke- och konditionsträning i form av cirkelträning på hydrauliska maskiner. Man kör varje maskin i 30 sekunder för att sedan gå vidare. Man kan hoppa in var man vill i kedjan, eller som sagt där det är ledigt. Det är en röst som talar om när man får byta maskin så man behöver inte tänka själv. Vilket är tacksamt!Under tiden tar man även sin puls för att se så att man verkligen förbränner. Jag är tydligen inte så vältränad, vilket inte är någon chock, men jag kände mig som en stel liten tant. De tanter som var där var ju i bättre form än jag, snyft!

Efter man kört 2,5 varv så var jag rödrosig och trött. Därefter körde man stretching i en jätte avancerad stechingmaskin där man såg till att alla delar var stretchade.Vola! 30 minuter senare var man färdigtränad. Det var roligt, jobbigt, snabbt och att det kändes som träningsformen passar mig. Så nog fick tanten lite rörelseglädje idag.

Har även gått en del i trappor och lyssna på detta, när jag kom hem från träningen så gjorde jag även 50 situps. Trots att jag redan varit och tränat! Kanske en liten guldstjärna i kanten...

Vi ses imorgon!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post23