Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Varför xtravaganza?

Vecka 34Posted by Jenny Thu, September 02, 2010 21:28:22

Jag är väldigt, väldigt glad och tacksam för alla fina och snälla kommentarer jag får! Det är ju hela anledningen att jag delar med mig av min resa, alltså inte att få massor av bra kommentarer. Men att se att min sida inspirerar och motiverar andra som har varit där jag började.

Att de känner att "kan Jenny, då kan jag!" Helt underbart så massor av tack!

När någon ställer en fråga brukar jag svara i kommentarsfältet, eller att jag lyfter upp frågan i bloggen.

Det hade jag tänkt göra idag. Det känns som det är många som drar igång med xtravaganza nu till hösten och har många funderingar. Det kanske blev lite mycket grillat och rosé i sommar och nu är det dags att komma igång så att man kan se Fabulous ut på Nyårsafton!

I förrgår fick jag följande fina kommentar och fråga:

"Skapad av Armine tis, augusti 31, 2010 21:59:56

Hej Jenny! Först och främst vill jag gratulera dig och tala om för dig att du är så vacker och så stark och duktig. Du är min Idol! Genom din berättelse har jag fått ännu mer motivation och har nu valt att börja på xtravaganza, helfart till en början. Jag har som mål att gå ner 30 kg (ingen tidsgräns bestämd ännu). Jag har tidigare gjort ett liknande program då jag gick ner runt 25 kg men gick upp samtliga kilon på mindre än 6 månader och är därför rädd (jag är verkligen rädd) för att även denna gång inte få den hjälp jag behöver när jag börjar äta normal mat igen. Jag undrar därför om du kan rekommendera xtravaganzas program och coaching som man får EFTER att man är klar med att bara äta soppor. Jag läser din blogg och är så glad för din skull som har klarat dig så otroligt bra efter sopp-perioden men önskar ändå att få lite direkt tips och råd från dig och från din resa om just hur du blev coachad efter viktnedgången.

Tack för all motivation och en underbar blogg, du är verkligen bäst!
Lycka till med allt!"

Jag blir verkligen jätte glad att jag inspirerar och jag tänkte att jag skulle berätta lite kort varför det fungerar så bra nu, efter viktminskningen. Som sagt jag har inte gått upp 1 gram på 5 månader. Istället har jag tappat ca 4 kg till efter helfarten.

Något jag sagt flera gånger är att om man är ute efter en snabb viktminskning, men inte vill göra en livsförändring så är xtravaganza inte rätt.

Självklart är programmet utformat för att du snabbt ska gå ned i vikt och det fungerar ju för alla, men det är faktiskt den enkla delen.

Den andra och mycket svårare delen är att lära dig att verkligen leva efter de 4 ledstjärnorna som xtravaganza jobbar med. Det är ju något man jobbar med varje dag och handlar om att förändra ett beteende. Kanske ett beteende som varit ett problem som i mitt fall. Vilket gör denna del av resan tuffare.

God energin: Det gäller att göra bra val. För mig är vissa saker absolut förbjuda. Ingen läsk och inget friterat. Efter att ha druckit minst ett par burkar cola varje dag till att inte dricka läsk alls är ett stort kliv. Detta val gjorde att jag under mina 2 veckor i USA i somras lyckades med att gå ned 1 kg! Är det möjligt i det landet?

Men jag dricker ett glas vin ibland tillsammans med lite ost. När jag väljer att göra det gör jag ett aktivt val och vet att om jag äter detta så behöver jag röra på mig. Det är viktigt att jobba på att inte få dåligt samvete om man äter något. Mentaliteten, näää nu har jag förstört denna veckas bantning ändå så då kan jag lika bra...

Så där har jag verkligen tänkt om. Jag äter ofta och lite. Utan mina mellis skulle jag inte må bra. Det gör också att jag håller mitt blodsocker i en fin nivå, vilket gör att jag inte vill äta bullar eller vad som helst med socker på eftermiddagen. Så 5 gånger om dagen äter jag på samma tider varje dag. Lite knasigt, men jag kan lova att min mage lovprisar mitt beteende varje dag!

Mental Träning: Här lyssnar man på CD skivor där man jobbar med att lära hjärnan nya saker. Detta är en av de för mig viktigaste delarna och en av anledningarna att jag blev intresserad av detta program.

Om man inte förändrar sättet man tänker på, då är man ju samma person. Samma person som återigen kommer att hamna i samma fällor som tidigare.

På en av mina första klasser så förklarade min gruppcoach Rebecka det som att hjärnan är en stor muskel och för att den ska ta in något så behöver man repetera och återigen repetera. Så lyssnar man på skivorna regelbundet så förändras tankesättet. Detta tror jag har varit en stor anledning till att det gått bra.

Man får lära sig muskulär avslappning som hjälpt mig mot stressen vilket ofta varit en orsak i mitt ätande. Man lyssnar som handlar om att skapa en positiv självbild. Detta bara för att nämna två av många spår på skivorna.

Mentala Näringen: Den ledstjärnan är superviktig. Eftersom jag var en känsloätare, som gärna åt fast jag egentligen inte ville. Jag åt när jag var ledsen, när jag var glad eller när jag var stressad. Eller kanske bara när jag hade en känsla, och det har man ju ofta...

Det gäller alltså att hitta stunder i livet, varje dag då du är närvarande och njuter. Det ska inte kretsa kring mat. Det kan vara att man kör bil och ser att himlen är vacker, eller att man leker med barnen och känner glädje. Även om det låter lite töntigt, att stanna upp och faktiskt njuta av det man gör och tanka energi till stunder då det inte är lika lätt.

Det här är jätte svårt! Jag jobbade mycket med att skriva listor på olika saker som jag njöt av under dagen. I början var det svårt, men sedan blir det lättare och lättare och nu gör min hjärna noteringar hela tiden om saker som gör mig glad. Det i sin tur gör mig ju gladare också.

Rörelseglädje: Det är den sista och minst lika viktiga delen för att du ska hålla vikten efter. Om du gått ned 30 kg och sedan lägger dig på soffan och säger. Bra jobbat nu kan jag ta det lugnt så blir ju det förstås inte bra.

I början är denna ledstjärna jobbig. Man har dålig kondis. Jag har opererat mina knän 3 ggr så jag hade alltid ont och kunde inte träna något. Sakta med säkert så hittar man glädjen i rörelsen och man märker att om man rör på sig så försvinner kilona snabbare, och man går inte upp i vikt.

För min del började knäet samarbeta i samma takt som kilona försvann. Idag har jag inte alls ont, eller problem när jag går. Mycket trevligt!

Personligen har jag svårt att hitta gymtid för träning, men att ta en promenad eller hoppa studsmatta eller sprina med barnen räknas också. Det behöver inte vara så pretentiöst. Man får göra vad man kan.

Nu blir jag dessutom lite grinig när jag inte får röra på mig och ser fram emot mina stunder.

Så, efter ett mycket långt inlägg, och jag hoppas att du inte somnat, så är svaret på din fråga att JA! Jag kan verkligen rekommendera det man jobbar med EFTER viktminskningen hos xtravaganza. Det är hela vitsen med att gå med.

Men du måste ge dig en chans att jobba med dig själv och följa programmet så det är upp till dig om du ska lyckas!

Jag slutade helfarten i början av april och har sedan dess fortsatt att gå ned 4 kg till. Så jag är förstås mycket nöjd att det fungerar så bra.

Däremot så vill jag bara berätta att jag var supernojjig när jag skulle börja äta efter helfarten. Precis som du var jag orolig att jag okontrollerat skulle gå upp i vikt på en gång.

Dessutom så har jag problem med mina tarmar så jag var även orolig för att de skulle freaka ut och inte uppföra sig!

Jag tror att jag mailade och ringde min coach Linda flera gånger om dagen för att fråga det ena efter det andra. Så utan henne att bolla med eller noja hos hade det inte gått lika bra. Coacherna är jätte viktiga och också en stor del i om det ska fungera efter.

Så se till att utnyttja programmet ordentligt och se det inte som ett viktminskningsprogram utan något som kommer förändra hela dig till att göra bättre val på flera olika plan.

Till alla er som är i startgroparna till att starta igång, kämpa på och sätt upp ett tydligt mål och gärna delmål så får man lite extra motivation.

För min del var det olika gamla klädesplagg i olika storlekar som jag ville komma i. Nu har jag kommit i och förbi dem och är i storlekar jag faktiskt inte trodde att jag skulle komma i någonsin. Jag en sådan som trodde att jag hade en kraftig benstomme...

Fortsätt att kämpa på för det är det verkligen värt!

Hittade denna bild. Då hade jag kört helfart i 7 veckor. Totalt körde jag 15 veckor. Man ser snabbt skillnaden...

God kväll!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post188