Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

110 kg för 5 år sedan...

Vecka 34Posted by Jenny Wed, September 01, 2010 17:08:42

Idag för 5 år sedan födde jag min son! Galet vad tiden går fort! Jag vägde då 110 kg när han söt som få kom ut. Det är verkligen mycket, och nu när jag på han 5 årsdag väger 72 kg så känns det alldeles utmärkt!

I förrgår hade jag mitt första xtravaganzamöte efter sommaren och på min nya kurs "jämnvikt". Det var roligt för ett par av mina kamrater från förra kursen var också med i denna grupp. Det är så kul att höra hur det gått och man ser vilka resultat de också har uppnått. Det peppar mig något otroligt att få se och prata med de andra.

Denna träff pratade vi om fett och långsamma kolhydrater.

Vi gick igenom mättade, enkelmättade och fleromättade fetter. Vad vi skulle undvika och tänka på.

I efterhand kommer jag ihåg att kokosfett var bra att steka i och man ska äta mycket fisk och skaldjur. Självklart pratade vi om mycket mer!

Sedan pratade vi mycket om varför vi ska välja långsamma kolhydrater och varför man inte ska äta för mycket av dessa.

Det blir ju en del information att ta in och jag kan bli lite nojjig att oj, det är så mycket att tänka på, så vad vågar man egentligen äta för att inte göra fel?

Sedan kom jag fram till att man får ta lite distans till allt och äta efter sunt förnuft och sakta applicera det som sägs och väva in en bit i taget.

Som det är idag så äter jag nästan vara långsamma kolhydrater. Så ingen vanlig pasta som jag åt kopiösa mängder av tidigare.

Det är ju bra att man får en bakgrund till varför man ska äta på ett visst sätt och verkligen förstå varför det är bra att göra på ett visst sätt. Det gör nog att man gör bättre och mer medvetna matval också.

Dessutom fyllde jag i min hälsoanalys för 4:de gången sedan starten i januari. Det var en del av frågorna som mitt spontana svar förvånade mig och faktiskt gjorde mig glad.


Gör ni dessa hälsoanalyser regelbundet?

Det var riktigt bra att göra det för det är såååååå tydligt vad man jobbat bra med och vad jag måste lägga in en växel på. Nämligen träna och komma igång med Rörelseglädjen!

Efter mötet på vägen hem så var jag middagshungrig och tänkte att jag tar en grov macka på tåget hem. Man vill ju inte ta sig en hel måltid så sent på kvällen.

Så jag stod och tittade lite vad som innehöll mest kalorier och såg då att en smarrig Cesarsallad bara innehåll 275 kalorier, medan den lilla mackan som jag tycker är så liten nästan innehåll 375 kalorier.


Ibland kan det vara svårt att förstå, och kanske en av de anledningar till att jag var överviktig att en skruttig liten macka med lite ost och en skinkskiva mot en cecarsallad med goda tomater, kyckling, härlig sallad och lite parmesan kan skilja så mycket i kalorier.

Ni vet, man tar en liten ostbit, för den är ju så liten, och egentligen är den full med massor av kalorier fast det inte ser ut så.

Bara att man är medveten om detta gör ju att jag tänker efter nu.

Det är klart att det är trevligare att äta en stor sallad som jag blir mätt av för färre kalorier än en macka som bara håller mig mätt en kort stund.

Nu ska jag gå och fira min lilla kille!

Kanske med en liten bit tårta, men ytterst liten.

Ha det bra!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post187