Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Rapport om vikten efter 2 veckor i USA…

Vecka 33Posted by Jenny Sun, August 22, 2010 18:45:03

Nu är det verkligen höst i luften. Allas semestrar börjar ta slut och jobbet börjar ta fart igen.

Det är ju egentligen skönt, att få lite rutin på allt igen. Det känns ju framför allt bra på mat och rörelse delen av livet att komma tillbaka till rutiner.

Det tenderar ju att bli mer mat och mer Mental Näring under sommaren. Mest av allt denna sommar har jag bävat för hur det skulle gå med vikten när jag kom hem från USA. De flesta som åker dit går ju upp i vikt har jag lärt mig av erfarnhet…

Så jag hade satt upp ett par regler för mig själv vad som gällde under resan. Först och främst xtravaganza tallriken. Så att man inte tar för mycket mat, eftersom deras portioner nästan är dubbelt så stora som våra. Så i tanken åt jag en del, men lämnade mat på tallriken, eller tog med den hem som en doggybag.

Det andra är ju att ”maten” innehåller så mycket socker och fett så jag bestämde mig för att undvika allt friterat och all läsk. Det lyckades jag bra med, ingen läsk och en fritterad pilgrimsmussla, bara för att jag var tvungen att se hur det smakade…

Däremot så var vi gäster och bodde hos vänner och man har mer eller mindre begränsad möjlighet att göra alla val som man skulle göra hemma.

Dessutom så slank lite glass ned och annat.

Så ni kan ju lätt förstå den lilla ångesten jag hade om vad som hade hänt med vikten.

Min första tanke var att jag egentligen inte skulle väga mig när jag kom hem utan vänta 1 vecka, men så tänkte jag att det är något den gamla Jenny skulle göra.

Det var ju den sortens strutsbeetende som fick mig att gå upp så mycket i vikt från början.


Så det var bara att bita i det sura äpplet. Dessutom klev jag upp på vågen på kvällen efter middagen. Kan ni förstå min glädje när jag upptäckte att efter 4 veckors semester, där 2 av dessa var i USA så hade jag gått ned 1 kg!!! Är det verkligen möjligt?

Jag är så nöjd. Det känns som jag gör bra val när det kommer till mat. Dessutom så tror jag att jag har rört på mig extremt mycket. Varit ute och promenerat på stranden och förstås shoppat!

Så nu är jag redo inför nya utmaningar och hösten och glad att jag klarade mig igenom semestern utan att gå upp i vikt!

När jag hade mitt senaste möte innan semestern med min xtravaganza coach Lina hade jag som mål, just att inte gå upp i vikt under semestern. Det gick ju bra.

Dessutom satte jag upp ett nytt mål och det var att jag innan nyår ska komma i form! Bygga muskler och få bra kondition. Så hur jag ska nå det målet ska jag börja förbereda nu.

Dessutom så börjar nästa vecka mitt nästa steg i xtravaganza, nämligen Jämnvikten. Så varje onsdag ska jag träffa min nya gruppcoach Lisselott och min nya grupp. Här kommer de som redan gått ned i viket eller inte har så många kilon ingå. Kul att höra de andras historier!


Nu ska jag få lära mig att leva resten av livet med den viktminskningen jag gjort.

Nästa onsdag har jag mitt första möte och får återkomma med hur det går.

Nu ska jag ta det lite lugnt och försöka förbereda mig inför imorgon när det är vanlig arbetsvecka!

Ha det bra!
Jenny

  • Comments(2)//www.xtravaganzajenny.se/#post183