Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Är det möjligt att äta bra i USA?

Vecka 33Posted by Jenny Wed, August 18, 2010 17:31:33

Självklart är det möjligt, men de gör det inte lätt för sig.

Utbudet av light produkter finns det gott om, men det känns som man lurar sig själv. Man tar en light cola till sina pommes och tycker att man gjort ett bra val.

Men den störta boven är de enorma portionerna! Varje gång jag fick in en portion fick jag tänka efter hur mycket av den jag skulle äta så att det inte blev för mycket. Det finns ju möjlighet att ta med sig hem också och det gjorde jag i en doggy bag ett par gånger.

En annan mina att undvika är sockerboven. Det är så mycket socker i allt och vad är en amerikans frukost utan ett lass med socker?

Jag åt gröt de flesta mornar, men frågan är om det verkligen var en bra gröt? Säkerligen var det tillsatt socker i den, eftersom den verkligen inte smakade som min vanliga frukost gröt.

Min dotter älskade som jag tidigare berättade de amerikanska frosties bättre än de svenska. Kanske för att de gnistrade av socker när man hällde upp dem i en skål?

Bäst av allt gillade hon "Lucky charms" som även innehåller små färgglada socker boostade marschemmols. Tänka sig vad nyttigt...


Dessutom kan man inte gå 1 m utan att stöta på Donkin Dounuts. Det var dessutom det första dottern lärde sig där och dit hon helst av allt ville på besök till.


I det stora hela skötte jag mig bra. Det blev faktiskt ingen läsk alls. Det är ju som sagt det förlovade landet av coca cola, men jag drack inte en enda. Så ganska stolt är jag att jag inte brutit mina 8 månader som cola fri.

Inte heller några pommes blev det, eller något annat friterat för den delen. Vilket borde ge mig en guldmedalj för de har knappt några andra alternativ. Kokt potatis? Vad är det? Så det blev en del sallad istället.

Det blev även en glass från mitt favorik hak "Friendly's" och det var det värt. Mint chochlat chip, hmmmmm, så gott.Sedan blev det en hel del burgare utan dressing, sallad och en del av havets läckerheter.

Visst, sedan blev det även ett besök till choklad fontänen på bröllopet, men det var mest för att det var så roligt. Fast, så äckligt var det inte heller.


Nedan hittar ni lite bilder från resan och det som vi varit med om. Det var verkligen en super bra resa, men nästa gång ska hela familjen med...


Bröllopet var i Newport som ligger ungefär 2 timmar från Boston. Hotellet vi bodde på var underbart miljön runt omkring var verkligen vacker.Själva bröllopet var vackert och välkoordinerat.


Dotter somnade platt fall i mitt knä och missade den tidigare nämnda choklad fontänen...Efter bröllopet åkte vi vidare till en sommarstuga som ligger i Situate som också ligger i New England. Det var så vackert och alla dessa fyrer (heter det det i plural?)Det var i vattnet utanför som det riktiga dramat kring "Den perfekta stormen" om ni sett den filmen, utspelade sig...


En av de bästa dagarna var när vi åkte ut 2,5 timmar på Atlanten för att titta på valar. De är mäktiga och vackra djur. Dessutom såg vi flera stora grupper av delfiner som simmade runt valarna. Verkligen en helt underbar dag!
Tråkig nog såg jag ut så här på kvällen...Trots att jag smörjt in mig ett par gånger med Solskyddsfaktor 30...


Godaste maten, var när jag gjorde köttbullar med spagetti.Och när vi åt nyskördad majs! Det var så underbart gott!En annan rolig dag när vi åkte till en nöjespark och lekte, badade och åkte karuseller. Jag och dottern hittade lite roliga ringar som vi åkte runt, runt i...Priset för resans roligaste skylt gick till denna...Dessutom träffade jag mina barn, som nu inte är så små längre...Det är svårt att tänka sig att man bytt blöjor på "min" lilla pojke som bara var 11 månader när jag var där! Han blev ltie generad när vi pratade om blöjorna...


Dessutom blev det en hel del shopping!


I'm a size 6! När jag boddde här för 100 år sedan var jag en size 10, så det var lite roligt... Jag får återkomma med shopping info senare för nu blev det ett lite galet långt inlägg.


Ha det så bra, imorgon börjar vardagen med gröt och keso och jobb igen!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post182