Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

RÖRELSEGLÄDJE!

Vecka 26Posted by Jenny Fri, July 02, 2010 21:26:25

Det finns en miljon olika saker man göra för att röra på sig, utanmaningen kan vara att hitta glädjen i det man tränar.

Personligen tycker jag simma är tråkigt, men förstås jätte bra. För min del är det lite för tyst och långsamt. Det känns som man inte får upp pulsen eller förbränner något.

Jogga är inte heller en favorit, även om det verkligen får upp pulsen. Kanske mest för att jag inte är så bra på det och oroar mig för mina knän hela tiden och så händer det inte så mycket.

Vitsen med att hitta något man tycker är roligt är ju självklart att det ökar motivationen och gör att man längtar efter det och verkligen känner glädjen när man gör det.

Så det är viktigt att hitta rörelseglädjen.

För mig finns glädjen i dans och i Step up. Det är så roligt, ger bra puls, förbränning och dessutom får man oftast lyssna på bra musik som spelas högt. Så man verkligen kan försvinna bort från tankarna och bara tänka på att ge kroppen styrka och mer energi.

Förra veckan införskaffade vi en studsmatta till barnen, men det är klart mamma ska hoppa lite. Det är såååååå galet roligt! Det är verkligen Rörelseglädje på hög nivå. Man känner sig som ett litet barn som är på tivoli.


Dessutom får jag till och med träningsverk i benen så bra måste det ju vara också. Som bonus på det brukar jag vara ganska andfådd när jag hoppat ett tag.

Alltså, för mig är det ytterst viktigt att man tycker att det man tränar är roligt och hoppas studsmatta fyller alla kriterier för riktig glädje.

Så om ni inte provat barnens studsmatta så föreslår jag att ni prover ikväll när de gott och lagt sig...


Ha det så kul!

God kväll!
Jenny

  • Comments(4)//www.xtravaganzajenny.se/#post166