Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Är det verkligen nödvändigt?

Vecka 26Posted by Jenny Mon, June 28, 2010 20:08:42

Egentligen är midsommar helt galet.


Det är ju underbart och traditionellt och mysigt att träffa vänner och familj, men så mycket mat som man äter är egentligen galet. Jag tror inte heller att våra Midsommar var något ovanligt.

Så här gjorde vi:

12.00 Picknick lunch

15.00 Fika med chokladrutor

17.07 Sillbord med västerbottenpaj och färskpotatis

20.00 Grillad oxfile, färsk potatis och olika onyttiga såser

22.00 Cheesecake, vispgrädde och jordgubbar.


Jag vill förresten tillägga att maten på bilden inte är min. Jag hade ingen sås på min tallrik, samt att jag inte åt något bröd alls. Bara så att jag inte får något skäll.

Är det någon som känner igen sig?

Som det inte var nog så finns det ju en strid ström av chips, nötter, godis och läsk.

Det vore kanske inte traditionsenligt att vara hungrig på midsommar...

Visst så får man in lite Rörelseglädje runt midsommarstången, men det kan ju vem som helst se att man nog får i sig mer än man gör av med.


Det är verkligen ett kollektivt frosseri där ingen säger "snälla sluta, ska vi äta så här mycket?". Man bara kör på för det är ju gott och trevligt. Det är ju trots allt socialt att äta och det är så lätt att dras med vare sig man är hungrig eller inte.

Så här i efterhand så kanske det hade varit skönt att köra helfart och veta att man ska säga nej till allt.

Jag gjorde i alla fall mitt bästa att kryssa mellan de feta valen, men dagar som denna är det svårt att stå emot grupptrycket och allt som kommer fram på bordet. Jag åt i alla fall inget choklad, godis, chips eller läsk. Jag fokuserade på sallad till middagen och inte ta för mycket fet sill från de goda skålarna. Lite potatis blev det, men den är ju kokt så det kan man väl få.

Nu är jag tacksam att frosserifesten är över och hoppas slippa sådana kollektiva sammandrabbningar före den 24 december. Är det så här 2 ggr per år kan man kanske stå ut.

Så nu vill jag inte gnälla längre för midsommar bjöd på mycket Mental Näring och en del Rörelseglädje i form av olika tävlingar.

Det är faktiskt ganska kul att se vuxna människor leka. Det görs alldeles för sällan och kanske man borde tänka på att göra det oftare. Det ger så mycket energi och glädje att se vuxna kasta stövlar och flytta apelsiner mellan hakor.Hoppas ni hade en underbar midsommar, och vet ni, nu är sommaren här!

God kväll!

Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post164