Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Nach Hamburg Fahren...

Vecka 24Posted by Jenny Wed, June 23, 2010 21:04:09

I måndags så blev det en liten tur till Hamburg med jobbet. Vi flög från Skavsta och det ligger väldigt långt borta så det är lite lustigt att bussresan till Skavsta tar lika lång tid som resan till Hamburg. Märkligt egentligen.

Väl på flygplatsen så började det med lunch. Jag tycker att det är jobbigt när man är ute och reser, mest av den anledningen att man själv inte alltid kan påverka de val man måste göra. Jag valde i alla fall att äta en sallad och dricka en ramlösa, medan mina kollegor åt hamburgare med pommes och drack läsk. Faktiskt så tycker jag mest det ser flottigt ut och inget jag saknar så jag var nöjd med mitt val.

Däremot så är jag ju lite flygrädd och blir extremt stressad. Gamla Jenny hade nog köpt med sig en påse gott och blandat på planet, men den gubben går inte så jag valde att ta med mig en riktigt bra bok som jag längtat efter, nämligen sista delen i Twilight sagan.

Dessutom har ju alla flygbolag dragit in på det så dyra snackset så man blir ju inte utmanad att stoppa i sig saker. Däremot så brukar jag tycka att det är bra att få äta när jag sitter på tt plan så att jag har något att göra och inte tänka onda tankar. Men det gick faktiskt bra och jag lyckades lugna ned mig själv genom att bara tänka. Så jag tror nog att den Mentala Träningen slagit igenom på flera plan.

Väl framme fick vi åka bil i en timme till för att äntligen komma fram till vår slutdestination och vårt superfina hotel.


På något sätt har jag lyckats få nackspärr också så allt är lite extra omobil just nu. Jag tror att det kom sig av att jag utövade lite Rörelseglädje i helgen och studsade på barnens studsmatta. Jag är tydligen inte byggd för att studsa...

På kvällen var vi i alla fall ute på en Italiensk middag, med antipasti till förrätt, en gräddbaserad pasta till huvudrätt( Jag åt kanske en tredje del av portionen) för att sedan avsluta med en panna cotta.


Visst hade jag kunnat välja lite bättre, men just denna middag ville jag vara som alla andra och äta det som de andra åt.

På morgon efter den smarriga hotelfrukosten så kände jag att jag var tvungen att göra något. Så jag och min ena kollega tog en härlig promenad i en bokskog som låg vid hotellet. Det var så vackert och varmt och perfekt att starta dagen med. Jag tycker att man rensar huvudet en del också.


Sedan var det möte hela dagen och det blir ju inte lättare när det inte blir någon riktig lunch. Först var det ett helt fat med kakor och det är verkligen inte så svårt att motstå när man är mätt, men ju hungrigare man blir ju lättare är det att stoppa i sig något.

Som sagt många länder äter ju inte stabbiga husmans luncher som vi göra. Där fokuserar man mycket på middagen. Så lunchen bestod av små mackor, pretzels och kakor. Så inte så mycket att välja på. Så det blev mackor, vatten en pretzel, men inga kakor eller choklad. Det är jag stolt över.


Sedan var det dags att åka hem. Vi lämnade kontoret kl 17.00 för att hinna i tid. Mitt på autobahn får vår taxi problem med kopplingen och den låter helt knasigt bilen. Så efter att hunnit tummarna och andan så kommer vi fram till flygplatsen. Jag lyckas med konstycket att få mitt bagage genomsökt, men kommer i alla fall igenom.

Däremot var jag så nöjd att jag tänkt till innan vi åkte för jag hade tagit med mig en xtravaganzabar smak blåbär och yougurt som jag åt innan jag klev på planet. Så då höll man sig mätt och kunde undvika choklad och nötter på planet!

Väl i Köpenhamn, där ett byte av plan skulle ske, åt vi det som traditionellt kallas middag? Ärligt det ser inte så trevligt ut, fast det smakade ok. Klockan var väl runt 21.00 och jag var så hungrig att jag inte valde alls jag bara åt. Dessutom kostade denna aptitliga rätt 138 kr med en Ramlösa. Är det bara jag, eller är det helt galet vad mycket man betalar? Som sagt även fast det inte finns så mycket konkurrens så borde kvaliten och priset vara lite bättre.


Efter mycket om och men så hamnade jag i säng vi 02.30 inatt, utmattad, men som flygrädd överlycklig att jag överlevde!

Så jag var inte så pigg idag! Men en mysigt lunch i parken piggar alltid upp, men jag ser nog piggare ut än jag kände mig...


Så nu är det nattinatti för mig!
Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post162