Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Ojdå, nu får man dra åt handbromsen

Vecka 24Posted by Jenny Sun, June 20, 2010 19:02:42

Helgerna är de stora utmaningarna. Precis om jag ofta skrev när jag var på helfarten så är helgerna svårast. Det är de nu med, men nu måste jag välja vad jag får och inte.

Jag har ju valt att vara lite friare på helgerna, men ändå att tänka aktivt på vilka val jag gör. Igår gjorde jag och maken ett fotojobb, ett jätte fint bröllop. Det är ju jätte kul ,men det blev lite bråttom att komma iväg. Så det blir en snabblunch på vägen. På Max till och med. Men de har bra val med kyckling, bönsallad och ramlösa.


Min hjärna försöker göra lite tappra förslag på att, men ett litet pommes fritt kan du ta?, eller bara lite till. Så det gäller att jobba på tankarna så att de inte hamnar i de gamla banorna. Men det går bra och jag gör val som får mig att må bra.

Efter fotojobbet så åkte vi ute på en superfin ö som heter Arnö och åt middag. Barnen var hos mormor och morfar och det är Mental Näring att få en stund med sin man, mne också med andra vuxna utan att bli avbruten hela tiden.

Dessvärre blir ju alltid lite mer än man tänkt sig, när det blir grillat med sås, potatissallad, kokosbollar, godis och ostbricka. Jag valde att ta lite av allt och när jag åt maten gäller regeln mycket sallad och bara ta en gång, så att man inte går och småäter eller äter för mycket. Det är då det lätt kan bli att det spinner ut ur kontroll.

Det värsta gick jag däremot igenom idag. Det blev en blåbärspaj för att fira mamma som fyller år. Jag bakade den och när den är lite ljummen med vanijsås så är det såååååå gott. Jag jobbade efter samma regel att ta en liten bit. Men visst ser det somrigt och gott ut! Så egentligen är det dumt att baka för då vill man ju smaka. Egentligen hade kanske en fruktsallad fungerat. Det är bara det att det sitter så djup rotat, att när någon fyller år ska man bulla upp med feta grejer!Imorgon ska jag på tjänsteresa till Hamburg. Det ska bli skojigt och jag hoppas att jag inte ställs inför för många val. När man äter middag ute och lunchen brukar det inte bli så mycket valmöjlighet, men jag ska göra mitt yttersta att hålla en god nivå.

Så nu känns det som man behöver dra åt handbromsen lite. Det är mycket middagar och avslutningar så nu måste jag börja sätta mer gränser och säga nej.

Håll tummarna att inga vulkaner har utbrott, eller att några känner för att strejka. Det vore så trist att fastna i Tyskland och riskera midsommar!

Vi hörs!

Jenny

  • Comments(1)//www.xtravaganzajenny.se/#post161