Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Är det svårt, eller bara tråkigt?

Vecka 2Posted by Jenny Sat, January 16, 2010 22:20:00

Den frågan som jag får av de flesta är om det inte är jätte svårt att vara med i xtravaganza och göra en så stor förändring och behöver man inte mycket karaktär? Jag skulle säga nej på alla påståenden.

Det är inte svårt. Det är egentligen jätte lätt. Jag behöver inte handla, väga, mäta eller laga mat. Jag gör samma sak varje dag, men kan alternera med smaker. Men jag äter min shake eller soppa 3 gånger om dagen och krångligare än så är det inte. På fråga om karaktär så skulle jag väl säga att jag är beslutsam att detta är rätt för mig, men karaktär vet jag inte. Eftersom jag inte heller är hungrig eller mår dåligt så behöver jag ju ingen karaktär för det känns inte som jag gör en uppoffring. Dessutom är denna fas den kortaste i hela programmet. Det är när jag gått ned i vikt den viktigaste fasen kommer in. Jämnvikts delen! Det kommer att vara den stora utmaningen, att förändra min livsstil och hur jag ser på mat.

På fråga om det är tråkigt så är det klart att svaret är ett rungande ja. Idag hade vi några mysiga vänner över och gjorde hemgjord pizza och sedan lite våfflor med grädde och sylt. Då är det tråkigt att inte äta. Det är som man står utanför det sociala sammanhanget och man vill gärna sitta och prata och äta lite samtidigt.

Det märks även på andra sätt. Vi är några tjejer som alla fyller 35 i år och nu börjar vi prata om vad man ska göra för att fira det och nästan alla förslag innebär mat på ett eller annat sätt.

Så jag skulle ju inte kunna leva så här resten av mitt liv, men nu under en kort period och med ett oslagbart resultat i sikte så väger det över och det är bara att köpa läget och göra detta.

Idag var jag till exempel, lite sent, men ute och tittade lite på rean. Provade storlek L. I vanliga fall brukar tygtoppar sitta väldigt tight speciellt över armarna, men idag såg det helt ok ut. Så ok att jag faktiskt köpte en! Alltså jag köpte något till mig! Annars brukar det mest bli till barnen.

Dessutom så köpte jag i höstas ett par fina jeans som jag absolut inte kunde få på mig då. Förra veckan kunde jag få på dem, men det bildades ett extra lager av fett ovanför linningen. Inte så läckert faktiskt. Jag hade tänkt ta en bild och lägga ut, men där gick en gräns. Jag ville inte förstöra eran lördagskväll... Nu ser jag målbilden, att inom ett par veckor så kommer de att sitta som en smäck. Då ska jag lägga ut en bild!

Nu blir det lite filmkväll med lite gott te!

Imorgon ska jag ta och mäta mina mått. Superkul!
Ha en bra kväll!
Jenny

  • Comments(3)//www.xtravaganzajenny.se/#post16