Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Lyxen att vara sig själv

Vecka 23Posted by Jenny Mon, June 07, 2010 20:50:36

Helgen var förstås helt underbar. Man kan verkligen inte klaga på vädret för det var ju över alla förväntningar.

Den började dessutom så trevligt genom att vi på fredag lunch gick ut och satte oss i parken. Jag beslöt mig för att jag var värd lite lyx och valde en 8 bitars sushi, något som jag inte ätit sedan december. Så nästan 6 månader utan Sushi! Det måste vara ett rekord. Det var underbart gott och jag blev mätt av 8 bitar, något som aldrig någonsin inträffat tidigare.


Jag bestämde mig för att jag ska tillåta mig åtminstone 1 sushi i månaden.

Helgen inleddes sedan med lite sedvanligt tågkaos så jag han precis komma hem för att sedan åka iväg på tjejkväll. Mycket trevligt och en av de viktigaste ledstjärnorna Mental Näring fylldes på under kvällen. Det är så roligt att få vara sig själv med andra vuxna och få fnissa lite. Fnissa är verkligen befriande och att det borde vara lag på lite fniss varje dag.

Det blev ett par glas vin också och för mig som nästan aldrig dricker längre så var det mer än väl, men det kanske bidrog lite extra till fnisset.

Lördagen hade vi tänkte städa och göra husliga projekt, men det blev en familjedag på stan istället. Ganska oplanerat, men välbehövligt det med. Ibland känns det som man måste få släppa alla måsten och vara lite spontan.

Lunchen åt vi på MAX. De har verkligen bra alternativ där. Jag tog en kyckligburgare som knappt innehåller någon dressing och till det en god bönsallad. Dessutom har de en hoppborg så barnen är både mutade och underhållna. Så hela familjen gick nog därifrån nöjda.


På kvällen var vi bjuda på middag hos vänner som har äldre barn. Det är alltid lite svårt, eftersom vi har snabba aktiva barn så vet man att om man tar med dem till någon som inte är rustade för småbarn så kommer man antigen få höra "När ska vi åka hem?" 1000 gånger eller försöka parera och stoppa diverse förödelser innan mina söta barn har sönder ett fint hem.

Då kom jag på den briljanta idén att byta bort barnen med ett par andra kompisar. De tar våra barn denna kväll och vi tar deras en annan kväll. Det var i alla fall mycket lyckat för oss. Det är sällan som jag och min man kan gå på en parmiddag själva. Så det är verkligen en lyx att få vara vuxna med varandra och inte bli avbruten i sina tankar och fanatiskt ha en vuxen diskussion som inte avbryts av te x någon annans toalettbesök.

Dessutom kunde man ju verkligen njuta av det fantastiska maten. Det blev lite ribs till förrätt, oxfilé till huvudrätt och en härlig fruktsallad till efterrätt.Dessutom sken solen så härligt att man kunde sitta och njuta lite.


Sedan var det redan söndag och även då fick jag lite tid för mig själv. Om än bara att handla mat själv så är det så mycket mer fokuserat och man glömmer inte hälften som jag alltid gör.

Vad jag vill komma fram till med detta långa inlägg, om all den tid jag faktiskt fick för mig själv i helgen, är att jag hoppas att ni ibland unnar er tid att vara med vänner, tid att vara med er partner och tid att bara vara sig själv. Att ni tillåter er att vara lite ego för det gör i alla fall jag för sällan.

För det är Mental Näring på hög nivå.

Jag skulle vilja göra en liknelse, med risk att det blir lite flummigt. Det finns ett spel som heter SIMS. Spelet går ut på att ta hand om figurer som man själv byggt ihop i datorn.

Figurerna måste äta, dricka, sova och göra glada saker för att deras livsnivå ska vara på grönt. Varje gång det är något de inte får, som mat eller sömn, eller Mental Näring så slår deras barometer ned på först gult för att sedan slå i rött. Har man otur kan man med neglekt ta död på sina små gubbar.

Den barometern brukar jag använda på mig själv ibland för att känna av hur jag mår.

Innan jag började med xtravagana skulle jag säga att jag låg på rött mest hela tiden, men ett par inslag av tillfälligt grönt. Så jag mådde inte så bra.

Nu skulle jag säga att jag ligger mest på grönt med få inslag av gult. Det är så stor skillnad på den livskvalitet man kan ha och det är ju egentligen konstigt att jag inte gjorde något innan, men jag är glad att jag en dag bestämde mig för att nu får det vara slut på rött.

Det blev en ganska lång liknelse, men det jag vill säga är att man måste ta tag i alla delarna i livet för att hålla sig på grönt. Man kan inte bara välja en del. Så lika vikigt som det är att äta bra mat för kroppen, lika vikigt är det Mentala Näringen för att man ska må bra.

Så dagen motto till er alla är STAY GREEN!

Jenny

  • Comments(0)//www.xtravaganzajenny.se/#post156