Min viktminskning

Min viktminskning

Jennys blogg

I denna blogg får ni träffa mig, Jenny, och följa mitt projekt att bli Fabulous vid 35. Bloggen startar den 1 januari 2010. Den 10 april 2010 hoppas jag infria min önskan att bli av med 30 kg för då blir jag 35. Jag har valt att göra detta genom xtravaganzas metod och ni kommer att få följa alla mina steg och min resa att nå min vikt och hälsomål.

Jenny- Din coach i köket?

Vecka 22Posted by Jenny Sun, June 06, 2010 20:42:29

Helgen har varit helt underbar och jag har verkligen njutit. Hur jag har gjort det tänkte jag nog berätta imorgon för idag vill jag bara dela med mig av ett smarrigt recept.

Jag har en ganska dålig fantasi när det kommer till att laga mat och det blir oftast att man kör samma som man alltid ätit, fast nu i en sudare och modernare tappning.

Men jag kände att det var dags för något nytt. Jag hittade xtravaganzas senaste kokbok. "Din coach i köket" den innehåller massor spännande rätter som förtjänade att bli testade.


I dag blev det "Ungsbakad lax med romsås". Så jag tänkte bjuda med er på mitt tillagande av denna spännande rätt och hoppas att ni också tycker det ser gott ut.


Så här ser receptet ut, som jag följde till punkt och pricka. Inte för att jag inte gillar att experimentera, men första gången man provar ett recept så brukar jag alltid göra som det står. Då vet man sedan vad man kanske vill lägga till och ta bort för att det ska passa de egna smaklökarna.
Jag måste erkänna, och detta är jätte pinsamt, men jag några av ingredienserna visste jag inte på rak arm vad det var för något. Ärtskott skulle jag inte känt igen om så mitt liv hängde på det. Som tur var gjorde det ju inte det, utan jag kunde läsa på alla förpackningar.


Dessutom hade jag till och med med mig kokboken för att vara säker på att inte glömma något. Kanske att det såg lite märkligt ut i butiken, men det bjuder jag på...
Det ser till och med gott ut i vagnen. Det enda onda man kan säga är att fräsha grönsaker och härliga råvaror kostar en hel del. Men om alternativet är en snabb korv med pulvermos så måste jag göra detta val. Men det är synd för jag tror att en anledningen till att man äter halvfabrikat och ohälsosamt är för att det är billigare att göra det. Vilket egentligen är galet. Egentligen borde hälsosam mat vara subventionerat för i slutendan kommer man inte kosta sjukvården lika mycket. Vad tror ni?


Väl hemma från affären började jag hacka och putsa.


Först ut var laxen som skulle in i ugnen. Den var lite fryst så istället för de 10-12 minuterna var den nog inne runt 20 minuter i ugnen.Rom och räkröran blandades till med 1% kesella och 0,5% naturell yoghurt, dill och hackad rödlök. Nästan som ett kinderägg, med tre önskningar i ett, enkelt, nyttigt och gott.En god sallad med bladspenat, rödlök (syns verkligen inte på bilden) och ärtskott.


Sedan åkte allt fram på bordet för det som var tänkt att bli en mysig familjemiddag...


Det var verkligen gott och fräsht. Maken tyckte det var jätte gott och han tog om så jag vet att han inte ljuger.


Till maten serverades en väl kyld Loka päron.


Min dotter åt upp, men inte alla grejer. Hon tyckte att det är lite ovanligt mycket nytt. Så vi får ge henne lite tid och öva mer.


Min son däremot grät mest hela måltiden och ville helst inte äta något av de vi la upp. Kanske det berodde mer på att han varit på kalas på eftermiddagen och säkert ätit 18 000 bullar, än att han inte gillade maten.


Inga problem, för han kommer att få prova den igen för denna kommer vi säkert göra igen.


Jag tycker såsbasen med kessellan 1% och yoghurten 0,5% kan användas till många andra spännande såser. Jag återkommer med fler idéer.


Det var ju trots allt Sveriges nationaldag och vad passar bättre än att fira med jordgubbar. Så det blev härliga jordgubbar, men istället för att köpa glass tog jag kessela vanilj 7,5%. Det var jätte gott! Lite onyttigt får man unna sig!
Så nu ska jag förbereda måndagen och min dansväska. Jag vet inte hur ni är för ni kanske studsar iväg till jobbet på måndagmornar, men det är alltid något med dem som gör att det känns lite motigt. Man har haft en underbar helg då vill man vara hemma lite till.


I alla fall så ser jag nu alltid fram emot måndagarna för det betyder dans för mig och det är så galet roligt!


Ha en bra vecka så hörs vi!
Jenny  • Comments(6)//www.xtravaganzajenny.se/#post155